lezen

Boeken lezen en lezen over boeken

Zodra ik kon lezen, heb ik mij nooit meer verveeld. Vroeger kon ik nog wel eens volledig in paniek raken als ik op zaterdagavond door mijn boeken heen was. Bijna vergelijkbaar met de paniek die ik als voormalige nicotineverslaafde had na sluiting van de winkels en het besef dat er nog maar 2 peuken in het pakje zaten. Die paniek is verdwenen sinds er digitaal boeken kunnen worden geleend en gekocht en met roken ben ik al jaren gestopt.

Ik lees alles, fysieke boeken, digitale boeken, geleende boeken, gekochte boeken, gevonden boeken. En ook alle genres, literatuur en lectuur, ‘doordenkers’ en ‘troep’, fictie en non-fictie dwars door elkaar en ook alles tegelijk. Ik heb boeken voor elk moment van de dag en voor elk humeur en situatie, hoewel ik de laatste jaren wel een licht constante voorkeur voor thrillers heb en ik zelden tot nooit strips lees, met uitzondering van Garfield.  Ik lees net zo graag als dat ik kook en bak en ik heb er door mijn situatie ook veel tijd voor. Dat is een bijkomstigheid die prettig is.

Sinds voormalig blogster Jenny Green Teeth nogal opzwepend begon te schrijven over haar lievelingsboeken werd ik prettig getriggerd. Ik volgde wat van haar leestips op en merkte dat in tegenstelling tot wat ik altijd dacht, ik fantasy wel leuk vind. Ze heeft een fijne manier van schrijven en is een onvoorstelbare boekenwurm.

Daarom vind ik het zo leuk dat Tineke Luimstra (want dat is haar echte naam, je dacht toch niet echt dat ze groene tanden heeft en kinderen in het water gooit) samen met een aantal andere leesfreaks Ogma is gestart. Als ze mij als doorgewinterde lezer al zo weet te motiveren kan ze dat ook met anderen doen!

Ogma is een initiatief van boekenwurmen die hun liefde willen uiten door over hun eigen leeservaringen te schrijven én er over te tekenen. Geen standaard recensies die al in de tweede alinea zoveel van het boek verklappen dat je het maar niet meer gaat lezen (wat mij dit weekend weer eens overkwam bij een recensie in de Volkskrant) maar leuke goed geschreven artikelen die je op nieuwe leessporen kunnen zetten, oude boekenliefdes doen herleven en een bron van inspiratie kunnen zijn. De site is 1 januari officieel van start gegaan en na al dit gejubel willen jullie natuurlijk allemaal heel snel een kijkje nemen, dus daar gaan we:

5 gedachten over “Boeken lezen en lezen over boeken

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s