recensie

Lezen: IJstweeling

ijstweelingNa een paar slechte leeservaringen achter elkaar, dacht ik even dat het niet meer ging lukken, lezen. Nou ja, overdrijven is ook een vak maar ik had serieus in een paar weken tijd  regelmatig dat ik in een boek begon en dat het echt niets bleek te zijn. Niets voor mij, wegens te ingewikkeld, langdradig, overdaad aan details, slechte dialogen, harkerige hoofdpersonen, ongeloofwaardige plots, bla bla.

Tot ik IJstweeling in handen kreeg. Een fascinerend boek over het stel Angus en Sarah Moorcroft dat worstelt met de dood van hun dochter, die deel was van een identieke tweeling.  Vanwege een grote behoefte aan een frisse start wordt de overgebleven dochter Kirstie onder de arm genomen en ze verhuizen vanuit Londen naar een bijna onbewoonbaar huis op een slecht te bereiken eilandje voor de Schotse kust.

Het ongeluk blijft ze achtervolgen want Kirstie gedraagt zich steeds eigenaardiger en beweert dat zij Lydia is, de overleden dochter. Is dit omdat de tweeling zo’n hechte band had of is er een beoordelingsfout gemaakt op de dag dat Lydia overleed?

Meer vertel ik niet, want de clou verklappen doe ik natuurlijk niet. Maar het is wel echt een aanrader, een heerlijke psychologische thriller die je voortdurend op hrt verkeerde been zet. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met lezen. Goed geschreven, spannend, lekker duister, een geïsoleerd eiland met woest landschap, wat wil je als lezer nog meer.

Van de auteur S.K. Tremayne had ik nog nooit gehoord. Het schijnt volgens Wikipedia een pseudoniem te zijn van auteur en journalist Sean Thomas die eerder onder de naam Tom Knox ook thrillers publiceerde maar zelf niet duidelijkheid verstrekt of hij het boek heeft geschreven of niet.  Ach, wat maakt het uit. Onder de naam S.K. Tremayne verscheen ook een ander boek, Vuurkind, en dat heb ik natuurlijk meteen bij de bieb gereserveerd. Echt een aanrader als je net als ik van psychologische thrillers houd.

IJstweeling:

 • auteur: S.K. Tremayne
 • Uitgeverij Prometheus  
 • 349 pagina’s
 • ISBN 9789044631869
 • ook verkrijgbaar als e-boek

 

 

7 gedachten over “Lezen: IJstweeling

 1. Vorig jaar las ik dat boek ook. Heel mooi en bijzonder spannend geschreven. Ik heb op google maps alle plaatsen uit het boek opgezocht. Daardoor ging het nog meer leven voor me.

  Like

 2. Toevallig vorige maand gevonden in de kringloop, mooi boek met een heel verassend einde, iets wat altijd mooi is bij een thriller

  Like

 3. Heel mooi las het ook,ook heel herken baar als het een poosje niet lukt een leuk boek te vinden,
  Dan denk je altijd dat het aan jezelf ligt.
  Ik lees dan maar weer een gouwe ouwe uit de kast.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s