algemeen

Zaterdag

Natuurlijk net op dat kussen gaan liggen wat het mens voor zichzelf heeft gepakt.

Deze week was super, natuurlijk vooral door het weer. Ik heb heel veel buiten gezeten, soms helemaal ingepakt in dekens, maar toch. Zon! Het voordeel van dit weer is dat ik me makkelijker kan overgeven aan de dag. Die kabbelt dan wat voort en ik lees vooral veel en hoef niets. Dat kan natuurlijk ook meestal in mijn situatie. Vaak vind ik dat nog vervelend – ik ben nog steeds geen Boeddha –  maar in deze tijd van het jaar niet :-).

glutenvrij broodje van teffmeel

Natuurlijk moest er toch af en toe wel iets, zoals een glutenvrij broodje bakken omdat ik niets meer in huis had, of naar de huisarts voor mijn injecties. En ook even naar de tandarts wegens kiespijn.

Ik had al een paar weken flinke pijn. Nu heb ik ook aan die kant – links – een telkens terugkerende oorontsteking en soms is het moeilijk te bepalen of de oorpijn een gevolg is van de kiespijn of juist andersom. Het kan een uitstralingspijn veroorzaken natuurlijk.

In ieder geval, die kies deed pijn. Eigenlijk alle kiezen, maar deze in het bijzonder. Denk aan enorme overgevoeligheid voor kou. Geen drama maar wel een paar keer per dag een intense kortdurende pijn. En dat terwijl onze favoriete ijssalon net weer is open gegaan, daar wil ik natuurlijk wel van gaan genieten!

Hoewel ik vermoedde dat de pijn kan worden veroorzaakt door de slotjesbeugel – er staat toch wel een enorme druk op die kaak – belde ik even naar de tandarts.  Liever nu weten wat er aan de hand is dan er in juni tijdens de controle achter komen dat ik toch een gaatje heb of een uit de hand gelopen ontsteking. Het weinig opwekkende verhaal van Jolanda trok me over de drempel om te bellen en ik kon gelukkig meteen de volgende dag terecht.

Gelukkig was er niets aan de hand, anders dan overgevoeligheid veroorzaakt door inderdaad de beugel. Voor de zekerheid zijn er foto’s gemaakt maar alles was prima in orde. De tandarts vond dat ze me wel heel erg hebben ingesnoerd bij de orthodontist. Ik heb aan de onderkant nu de dikste draad en ook tussen de slotjes zelf allerlei draden plus elastiekjes die ik moet dragen. Dat zorgt alles bij elkaar voor een enorme druk op de kiezen. De kies die zo’n  pijn doet, is wat omhoog gekomen en het sluit allemaal niet meer lekker aan. Bovendien wist hij zeer beeldend te vertellen dat alle wortels natuurlijk van hun plek worden gerukt door de beugel en dat hierdoor alles overgevoelig kan worden. Omdat ik de beugel al best lang heb zonder grote klachten- ruim 1,5 jaar en weinig echte last tot nu toe – was het niet raar dat ik dacht dat er iets anders aan de hand was.

Afijn, hij heeft de bovenkant wat bijgeslepen, dat zorgde meteen al voor verlichting en ik kreeg het advies om voorlopig met Sensodyne te poetsten. Dan zou ik binnen twee weken minder pijnklachten moeten hebben.

Over naar het kattenjournaal. Naar aanleiding van mijn stuk vorige week over mijn zoektocht naar een andere vervoersmand, eentje met een deksel boven, kreeg ik veel tips van mensen. Ook dé tip om welk merk het ging, de Pet Caddy. Ik had de mand namelijk ooit ergens op een foto gezien maar wist niet meer waar. Uiteindelijk bleek dat op de FB-pagina van Villa Vacht te zijn, een organisatie die verlamde katten en zorgkatten een huis geeft. Kim van Villa Vacht vertelde mij dat sinds ze deze bovenladers gebruikt – vervoersboxen met een deksel aan de bovenkant – het vervoeren van de katten makkelijker gaat met minder stress voor de katten. En minder stress willen we natuurlijk, vooral voor Dibbes.

Dus ging ik deze mand bestellen. En werkelijk waar, ik had de bestelpagina al openstaan toen ik een mail kreeg van een lezeres met de opmerking dat zij de mand heeft die ik zocht en dat ik hem mocht hebben.Echt heel tof vind ik dat! Ze woont niet al te ver van het werk van M. en dus ging hij deze week een keer na zijn werk langs om de mand op te halen. Hoewel ze aan had gegeven niets voor de mand te willen hebben – zij had hem ook weer gekregen – vond ik het wel leuk om een kleine attentie te kopen. Ze vertelde in haar mails dat ze sinds kort kleine kittens heeft en dus heb ik wat speeltjes voor ze gekocht.  M. kwam helemaal verliefd thuis. 😉 Wij zijn geen kittens gewend, hebben alleen maar aanloopkatten en kwijlen uitvoerig als we in de gelegenheid zijn om kittens eens in het echt te bewonderen.

 

prachtig boek, zie komende dinsdag recensie

Meer avonturen waren er niet deze week. Dit weekend heb ik geen andere plannen dan lekker lezen en een kippetje in de oven gooien.  Ik heb bij de man een klein klusverzoek ingediend (een plank in een keukenkast maken), dus ga ik hem aanmoedigen. Wellicht dat we weer verder gaan kijken en denken over de keuken. Meestal zijn wij wel snelle en ook wel impulsieve beslissers maar op dit gebied zijn we echt té sloom (en ook wel lamgeslagen door alle opties denk ik). Ga ik nu weer in de zon zitten, die schijnt terwijl ik dit schrijf (donderdag) nog zeer uitbundig.

Fijn weekend allemaal! Wat zijn jullie plannen?

6 gedachten over “Zaterdag

 1. Het is genietweer (nu de wind is gaan liggen).
  Wat fijn van de mand. Wij hebben een mand met een bovenkant en een voorkant die los kan, heel erg handig. Maar voor de jaarlijkse enting komt de dierenarts toch aan huis, zolang we ons dat kunnen veroorloven doen we dat. Prachtig een dierenarts die kat op de keukentafel zet en een rustig even de kat kan bekijken en bevoelen en daarna zonder stress de vaccinatie kan doen. En nog kopjes krijgt na afloop. Heel verschil met een jankende kat en bevuilde mand….

  Like

  1. Wat fijn dat dit lukt bij jullie. Hier hebben we dat ook geprobeerd maar zodra Dibbes de dierenarts hier thuis ziet, is hij niet meer te benaderen of op te pakken. Vreemd genoeg is hij als hij bij de da praktijk is daar wel rustig, helemaal lamgeslagen.

   Like

 2. Bij mij deed de dikste draad onder ook veruit het meeste pijn. Ik heb twee weken uitsluitend vloeibaar kunnen eten. Maar het komt goed hoor! Het gaat weer over… Overigens ga ik voor een korter beugeltraject dan jij. Tanden en kiezen rechtzetten en vervolgens een kaakoperatie. Een onderbeet (kaakprobleem) oplossen met orthodontie: dan krijg je het nooit helemaal goed, is mij verteld. Je versleept dan al je tanden en kiezen (met wortels en al), terwijl je in werkelijkheid een te kleine onderkaak hebt en daar het probleem zit. Een pijnlijk en lang traject. Ik ga daarom voor een kaakoperatie (ondanks relatief kleine onderbeet). Dit verkort het totale traject aanzienlijk en de operatie schijnt mee te vallen. Het uiteindelijke resultaat is ook veel beter. Overigens heb ik drie kaakchirurgen en twee orthodontisten om advies gevraagd en heb toen pas voor de operatie kunnen kiezen, want leuk is het niet. Dit ter info. Misschien kun je er iets mee. Maar wellicht is bij jou met je ME een operatie uberhaupt geen optie.

  Like

  1. Een operatie liever niet nee, tenzij echt uit noodzaak. Herstel na iets ingrijpends is altijd een heikel punt hier. Ik durf het risico van een gigantische terugval door een operatie niet te nemen.
   Jij heel veel sterkte en succes gewenst!

   Like

 3. Wij hebben net als jij genoten van het heerlijke lenteweer. Nu (zondag) zit ik eigenlijk te balen van het weer, had graag lekker gaan wandelen of fietsen vandaag. Vorig weekend hebben we de tuin aangepakt, was hard nodig, Gistermiddag was het hier ook slecht weer dus hebben we de vakantie besproken ;).
  Verder kijken we de (afgelopen weken opgenomen) afleveringen van “the night manager”, Spannende serie.
  Sterkte met je kiespijn !

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s