algemeen

Rust & vakantie

Nu alleen Smoes nog leren dat t ligbed voor mij bedoeld is

Afgelopen weekend waren de mannen naar North Sea Jazz. Dus zwaaide ik ze vrijdagmiddag uit. Nou ja, ik duwde ze zowat het huis uit. Daaag, veel plezier! Heerlijk, tot zondagnacht het huis voor mezelf!

Dat is wel eens anders geweest. Toen ik voor het merendeel bed- en banklegerig was vond ik het best moeilijk als ze het hele weekend weg waren. S. was toen weliswaar te klein om mee te gaan naar de concerten maar hij was dan meestal toch het hele weekend weg, bij Opa en Oma logeren. Omdat de realiteit toch wel was dat ik het fysiek niet trok om drie dagen alleen met hem te zijn.  Erg genoeg.

De laatste jaren is dat gelukkig veranderd. Ik ben veel meer zelfredzaam geworden. Kind heeft minder verzorging nodig en ik kan in vergelijking met vroeger veel meer. Hoewel ik nu wel makkelijk voor hem kan zorgen is hij evengoed het hele weekend weg geweest, hij ging twee van de drie North Sea Jazz dagen mee met M. Geslapen werd er bij mijn schoonouders.

Dus was ik hier en zij daar en hadden we zo af en toe per app contact. En ik genoot van een paar dagen heel veel stilte, lezen, achter mijn eigen energie aan sjokken, met niemand rekening houden, veel in de tuin zitten, een theevisite van een vriendin, een beetje Netflixen en vooral even met niemand rekening houden – o dat had ik al genoemd ;-). Ik ben dol op mijn gezin maar ik heb ook jaren met heel veel plezier alleen gewoond en vind alleen zijn gewoon heel erg prettig.

Het deed me ook echt heel goed. Na alle drukte en onrust de laatste tijd van het klussen en het hele traject met gehoorapparaatjes kon ik dit goed gebruiken, ik ben lekker bijgetrokken. S. had vandaag zijn laatste toetsdag, de komende 1,5 week heeft hij alleen nog dingen als boeken inleveren, een klassenuitje en een mentorbijeenkomst.  Maar in feite is de zomervakantie aangebroken.  Het kan zijn dat het hier dus nog wat rustig is de komende tijd want ik wil de energie die er is vooral analoog uitgeven.

 

7 gedachten over “Rust & vakantie

  1. Fijn dat het nu zo goed met je gaat, dat je heerlijk kan genieten om een weekend alleen thuis te zijn.
    Het verschil is nu ook wel erg groot met een paar jaar geleden toen je bed- en banklegerig was en niet zo goed voor jezelf kon zorgen, maar wat goed dat dit nu wel kan!
    De vitamine B12 injecties doen je wel goed, echt heel fijn voor je!
    Fijne zomervakantie!

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk hoor dat je even tijd hebt om alleen te zijn. Ik herken mij er ook in. Af en toe heb ik ook een dag alleen, ga ik meestal ook in de tuin zitten, dingen die ik leuk vindt en netflixen. Even een momentje voor jezelf.

    Geliked door 1 persoon

  3. Heerlijk om te weten dat je liefsten een fijn weekend hebben en jij lekker in je eentje ook! Hoveel ik ook van mijn partner en kinderen houd zo nu en dan een paar dagen alleen zijn doet me goed!

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!