katten

Tot zover de kap 😏

Tot gisteren ging het oefenen met de kap geweldig. We deden vier keer per dag de kap om en beloonden Dibbes met snoepjes. Het lukte hem ook steeds beter deze op te eten met de kap om.

En toen ineens ging het mis. Wat er precies gebeurde weten we niet, misschien schrok hij van een geluid, maar van het ene op t andere moment vloog Dibbes door de kamer met de kap om zijn kop, volledig over de zeik.

Ik zal jullie de details besparen maar trefwoorden zijn:

 • Een ontsnapte kat die pas na uren weer binnen kwam
 • Een arm onder de krassen en bloed
 • Een enorme deuk in het zelfvertrouwen van de kattenvrouw, ik ben helaas toch geen kattenfluisteraar
 • Een vertrouwensbreuk tussen mens en kat
 • Een slapeloze nacht
 • Stress die uit onze oren komt 

Morgen is het de dag van de operatie. We brengen hem in de ochtend. Ik mag erbij zijn als ze hem in slaap brengen. Dan ga ik naar mijn moeder, die boven de praktijk woont. Ik word gebeld als de operatie klaar is en ze hem wakker gaan maken, daar mag ik dan ook weer bij zijn.

Wat ik er van geleerd heb is dat je nooit kunt voorspellen hoe een kat met zijn verleden reageert. Dat ik altijd op mijn hoede moet blijven en dat ik het kattenluik moet afsluiten als we hem trainen.

De kans is groot dat we hem na de operatie geen kap om kunnen doen. Dat is vier jaar geleden ook niet gelukt. Toen hebben we hem om die reden 10 dagen versuft moeten houden. Hij heeft dan sowieso 24 uur per dag iemand nodig die op hem let, om te voorkomen dat hij aan zijn ogen zit. Aangezien hij het meeste op mij gericht is, ben ik dus de opperkat die hem hier doorheen gaat slepen.

Voor vandaag laten we het trainen maar zitten. Ik ben al blij als ik hem morgen in de mand krijg. Hij zit nu aan de alprazolam en begint weer wat bij te trekken. Dat is voor nu het belangrijkste. Nu ik nog 😊.

16 gedachten over “Tot zover de kap 😏

 1. Veel sterkte Martine, met alles. Ik was al zo blij voor je dat het met de kap zo redelijk ging, en nu dit weer. Inderdaad een kat met een verleden blijft moeilijk. Weet ik alles van. Heel veel sterkte voor jou en een knuffel voor hem. Ik denk aan jullie morgen.
  Liefs

  Carola

  Geliked door 1 persoon

 2. First rescue van Bach. In zijn eten, drinken, op snoepjes enz.
  Helpt bij onze katten en hond altijd. Ze zijn sneller over de schrik. Nu al beginnen.
  En ik geef ze ook altijd een halve, hond een hele, passieflora van Vogel tegen de stress.
  Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zowel Dibbes en jij in de stress… dat is geen goede combi. Hoop dat morgen jouw zelfvertrouwen terug is om hem te begeleiden bij deze ingreep. Dat gaat je vast lukken, ik duim mee!
  Wanneer de ‘opblaas kraag’ lukt is dat super en anders over op de kalmering pillen. Succes morgen!

  ( hier ook zulke stress katten)

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat jammer dat het fout ging ,maar voel je niet schuldig want je hebt zo ontzettend je best gedaan om Dibbes te laten wennen .Ik hoop dat de opblaasband een goed alternatief zal zijn .Sterkte voor jullie en Dibbes en ik hoop dat hij snel zal herstellen
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 5. Niets zo veranderlijk als een kat, zeker een traumakat. Heb zelf gemerkt dat mijn rustige aanwezigheid veel doet voor de katten. Ik mag bij hen nooit mijn stress laten voelen, al eet ik later mijn kussen op…….

  Geliked door 1 persoon

 6. Ach,zo je best gedaan met trainen, hij voelt het gewoon aan zo te lezen.
  Het zal een rotdag vandaag voor jou en Dibbes zijn.
  Ik wens je heel veel sterkte toe, en hoop dat Dibbes goed door de operatie en de dagen erna heen mag komen, en dat hij snel weer een beetje op gaat knappen [en het vrouwtje ook]
  Ook veel sterkte voor jou, ik weet helaas wat energiegebrek is, en dit is een behoorlijke emotionele opgave. Heel veel sterkte en liefs voor jullie.
  sis

  Geliked door 1 persoon

 7. Arme Dibbes en arme jij…. Hopelijk valt het alsnog mee met de operatie en werkt die nekband.

  Het blijft altijd net even wat ingewikkelder als er trauma in het spel is – maar wie weet draagt dit uiteindelijk toch weer bij aan vertrouwen. Ik hoop het!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s