algemeen

Grillig

Bij vlagen is er geen peil op te trekken. Soms heb ik slechte weken en goede weken maar de laatste tijd slaat het vaak per uur om. Sta ik ’s ochtends op met een lijf dat niets wil, een uur later lijkt het ineens heel wat. Om na de lunch volledig in te storten, in de namiddag te denken dat ik best wel even een was erin kan doen en dan voor het avondeten op de bank te vallen en beseffen dat ik geen energie heb om aan tafel te zitten en eten.

Als iets zó snel omslaat is het bijna niet mogelijk om te plannen of mijn normale dagindeling te volgen. Ik probeer echt achter de energie aan te hobbelen en per moment te voelen wat kan en vooral wat niet kan.

Soms maak ik dan toch keuzes om iets te laten, omdat ik iets anders echt heel graag wil. Zo wilde ik naar de film. Ik wil ALTIJD naar de film omdat het mij zo’n feestelijk gevoel geeft. In het donker zitten, vol verwachting. Het is ook goed te behappen aangezien er tijdens de film niets van mij verwacht wordt qua sociaal doen. Er naar toe gaan en weer terug vergt wel iets meer maar dat is tegenwoordig al minder door de scooter, die maakt dat het vrijwel geen fysieke inspanning kost. Overweging om wel of niet te gaan is tegenwoordig ook of ik denk dat het lukt om zo lang op een stoel overeind te zitten in de bioscoop.

De weken en maanden gaan hier voorbij en de  lijst van films die ik wil zien en niet zag omdat ze al weer uit de bioscoop zijn is eindeloos. Zo wilde ik naar recent naar ‘Lean on Pete’ (inmiddels wel het boek in huis dankzij een Ogma recensie), ‘Dogman’ en ‘The Children Act’.

  Des te fijner is het als het een keer wél lukt! Zondag zagen wij ‘Todos Lo Saben’, een film met Penelope Cruz en Javier Bardem! Lag ik die zaterdag nog de hele dag in bed en op een bepaald moment letterlijk jankend van pijn en ellende, zondag ging het wel. Ik opperde voorzichtig mijn plan. Zorgde dat er eten klaarstond voor als we terug kwamen en dook weer in bed tot het tijd was om te vertrekken. Natuurlijk kan ik heel veel zien op Netflix maar ik vind naar de bioscoop gaan toch een heel andere ervaring en ik genoot volop. Dat lag niet eens aan de film, die was aardig maar niet heel bijzonder. Penelope Cruz had een rol waarbij ze vooral moest huilen, handen wringen en wanhopig kijken en dat vond ik niet heel boeiend. De man vond dat wel boeiend, maar dat had niets met het acteerspel te maken en alles met Penelope Cruz 😉 .

Maar goed, evengoed genoot ik. Wat dat betreft kun je mij net zo goed in de bioscoop neerzetten bij de Kleine Zeemeermin of De Zeven Dwergen. Ik vind alles leuk tegenwoordig. Nu ik er over denk, ik vind een keer naar de winkel gaan ook een uitje. Dat heeft zo lang ziek zijn toch maar mooi opgeleverd: blij zijn met alles wat kan en wat lukt! Alles tot het kleinste aan toe wordt speciaal en bijzonder.

10 gedachten over “Grillig

 1. Fijn dat de bioscoop lukte! En ja, ik snap wat je zegt over het speciale van de sfeer en in het donker zitten. Toch ben ik al in geen tien jaar naar bioscoop of filmhuis geweest omdat ik het geluidsvolume niet meer kon verdragen , en ook de groottte van het scherm wekte te veel prikkeling en duizeligheid op. Heel jammer, want ik vond vooral het filmhuis altijd een leuk uitje; knusser dan de reguliere bioscoop met meestal een iets ander publiek. Nu is er sinds een paar jaar weer een heel klein filmhuis in de stad ( Nijmegen) gekomen en ik schat zo in dat het beeldscherm dan ook wat kleiner zal zijn 😉 , dus wie weet zou ik toch weer eens een poging moeten wagen op een goede dag!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kan ook echt genieten van naar de bioscoop gaan. Het is een heel ander gevoel dan naar Netflix kijken. Jammer genoeg dat het zo duur is tegenwoordig.
  Wat fijn dat je zo blij kan zijn met de kleine dingen in het leven 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Fijn dat dit kon! Ik kan zelf erg genieten van een film thuis, in mijn eigen nestje op de bank, met lekkere hapjes. Maar als ik dan weer in de bioscoop zit, dan is het toch anders. Dan laat je je niet afleiden, maar kun je je helemaal mee laten slepen door dat grote scherm. Heerlijk!

  Je zult het vast al weten, maar anders misschien nog een tip: veel bioscopen geven korting op vertoon van je bieb-pas.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb dus helemaal niks met een bioscoop. Het geluid te hard, of te zacht. In het begin heb ik vaak moeite met het volgen van het verhaal op zo’n groot scherm, tegen de tijd dat ik er in zit is de film meestal al op de helft. En omdat maar 1 oog optimaal werkt en ik heel weinig diepte zie is een 3D-film helemaal drama. Maar dat geeft niet hoor, ik kijk de films (wel later) thuis. En hoe meer mensen thuis blijven, hoe rustiger voor jou 😊

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn dat je uitje doorging en leuk was. Dat kleine uitjes héél erg leuk worden als je lang niets kunt herken ik wel – op meerdere manieren trouwens. Alles wat lastig bereikbaar is wordt kostbaar.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s