algemeen

Vandaag

Om te zorgen dat ik daar minimaal last van heb, ben ik vanmorgen op mijn scooter geklommen en het huis uit gevlucht. Want als er iets mij totaal van de rel brengt, is het geklus in huis. En erger nog, te moeten communiceren met klussers. Die natuurlijk niet weten dat ik het merendeel van de tijd doorbreng in pyjama of in joggingbroek en dat een gewoon kletspraatje met vreemden mij compleet onderuit kan halen.

Dus kan ik twee dingen doen op dat soort dagen: doen alsof ik een normaal mens ben en aangekleed en wel de klussers te woord staan, van koffie voorzien en de rest van de week platliggen. Of richting mijn moeder vertrekken die me kopjes thee brengt en met rust laat, zodat ik geen terugslag krijg.

Ik koos voor het laatste en gelukkig is M. nu thuis om te zorgen dat alles goed verloopt. Neemt niet weg dat ik me op afstand enorm druk ga maken. Niet over dat raam maar over de katten. Want net als hun mens zijn zij natuurlijk het huis uit gevlucht. En duurt het uren voor ze weer naar binnen durven te komen. Vooral Dibbes heeft een goed ontwikkeld gevoel voor drama. Niet heel vreemd gezien zijn heftige verleden. En dáár maak ik dan weer druk om. Dat ik er niet ben om ze mentaal te steunen. Tja, zo is er altijd wel wat.

Het doel van deze week is vandaag goed te doorstaan en zoveel mogelijk voor te rusten voor vrijdag. Dan ga ik naar de orthomoleculair therapeut en hoor ik wat de vervolgstappen zijn naar aanleiding van het laatste bloedonderzoek. Daar is wel het één en ander gevonden weet ik, dus ik kan niet wachten!  Ik loop nu door stroop en snak naar iets meer energie. Ze heeft me zo enorm geholpen met mijn darmproblemen, het zou fijn zijn als ze de rest ook iets weet te verlichten. Ik hoop dat het allemaal lukt want ik ben wat grieperig terwijl ik dit schrijf. Duimen maar dat dit niet doorzet.

Fijne week allemaal!

12 gedachten over “Vandaag

  1. Beterschap en goed idee dat je nu bij je moeder bent.
    Ik herken wat je schrijft over werklui over de vloer. Ik heb er ook moeite mee en het kost me teveel energie. Nu zitten we ineens met een veel hoger gasverbruik na reparatie van de cv ketel. Daar krijg ik al stress van, maar om dan te bellen en samen met een monteur aan de telefoon de instellingen van de ketel door te nemen gaat hem echt niet worden. Manlief werkt aan het eind van de week thuis. Hij belt, de schat.

    Geliked door 1 persoon

  2. Heel fijn dat je de rust van je moeder kunt opzoeken.hoop dat je de week een beetje goed doorkomt.en dat de ergste moeheid een beetje wegtrekt…ben heel benieuwd naar het vervolg bij de orthomoleculaire arts..sterkte met alles…..groet conny.

    Geliked door 1 persoon

  3. Sterkte. Wat heerlijk dat je je moeder nog hebt die je een beetje kan verzorgen/verwennen. Hoe raar het ook klinkt (want de situatie is niet leuk, dit is gedwongen) probeer te genieten van je moeder. Ik zou graag nog eens door haar verzorgd worden met een kopje thee. De laatste keer was zeker meer dan 20 jaar geleden..Dus nee, geen leuke situatie voor je, en heel veel sterkte, maar wat fijn dat je moeder een lichtpuntje is.

    Geliked door 2 people

  4. Laat je maar lekker verwennen vandaag. Als je straks thuis bent is het klussen achter de rug en zullen de katten waarschijnlijk ook weer thuis zijn en blij zijn dat jij er weer bent. Heel veel succes vrijdag!

    Like

  5. Goed dat je de keuze hebt gemaakt om dan toch even uit te wijken. Hopelijk brengt vrijdag je goede dingen, waar je weer wat verder mee komt! Ik duim voor je! 👍🏼

    Like

Zeg het maar!