Martine

Welkom. Ik ben Martine, 55 jaar en leef samen met mijn vriend en onze 3 katten. Onze zoon is inmiddels het huis uit. In 2008 werd ik ziek en sinds 2010 blog ik op minofmeer.blog, eerst over allerlei verschillende onderwerpen. Naarmate mijn gezondheid verslechterde ben ik over ME en de impact ervan gaan schrijven.

Na jaren van milde en matige ME verslechterde ik in 2019 erg en sinds begin 2020 ben ik bedlegerig. Ik beweeg alleen nog maar functioneel. Dat wil zeggen dat ik alleen uit bed kom om even naar het toilet te gaan (een chemisch toilet in de hoek van de kamer). Bij veel handelingen heb ik hulp nodig. Douchen en dergelijke gebeurt eens in de vier tot zes weken.

Nooit had ik verwacht in deze situatie te komen en toch is het gebeurd. Mijn doel is om mensen te doordringen van de ernst van ME en duidelijk te maken wat het leven met (ernstige) ME inhoudt.

Naast blogger ben ik moderator bij MEcentraal.wordpress.com, een platform voor ME-patiënten waar columns en kunst, vertalingen van wetenschappelijk onderzoek en grassroot-artikelen worden gepubliceerd.