algemeen

Het loopt altijd anders

Ik had me net bij mijn moeder geïnstalleerd toen M. belde dat het feest niet doorging. Het regende en omdat het dakraam niet door het trapgat paste moest het buiten om. Vanwege de regen waren de dakpannen spekglad. Normaal halen ze die dan weg – dat kan wel even – maar omdat wij een vreemde knik in het dak hebben, blijft de regen daar dan liggen. De kans op lekkage was te groot.

Het plan van het dakraambedrijf was eerst naar het volgende adres op hun lijst te gaan om daar een raam te plaatsen en dan eventueel in de middag hier terug te komen, als het droger zou zijn. Dat is niet gelukt – terugkomen – en dus komen ze aanstaande zaterdag. Best balen. M. had er speciaal voor vrij genomen.

Dibbes was nu ondanks dat de klussers zo weer weg waren, flink over de zeik en die hebben we uren niet meer gezien. En ik ben altijd over de zeik van alles wat afwijkt van het normale en geplande. Zo flexibel als ik vroeger was, daar kan ik nu alleen nog maar van dromen.

Ik ben meteen weer naar huis gekomen nadat M. mij belde want bij mijn moeder bleek het ook niet rustig te zijn. Bij haar worden in het hele gebouw cv-ketels en roosters vervangen en hoewel zij pas eind van de week aan de beurt is, was het lawaai bij vlagen oorverdovend. Dát hadden we even niet voorzien. Dan lig ik liever in mijn eigen bed in plaats van dat ik bij haar in de herrie wacht of er hier thuis wel of niet een dakraam vervangen wordt.

Nou ja, wordt vervolgd.

10 gedachten over “Het loopt altijd anders

  1. Ja, dat heeft een afreageermomentje nodig. Ik dacht vanmorgen nog aan een boksbal…of dat goed zou zijn om op af te reageren. (hier loop ik ook over, zeker na een telefoontje van de dochter uit de UK).
    En maar door ademen en accepteren en ondertussen ongelofelijk de P in hebben als ik jou was. Kun je de frustratie ergens kwijt? Of kost dat meer energie dan het oplevert? Sterkte met het hele proces, want het is natuurlijk niet alleen de tegenvaller van het raam, maar ook de tegenvaller van geen rust bij je moeder, de kat die er vandoor is. Het is zo’n kettingreactie…Ik hoop dat je ‘m ergens kunt stoppen.

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s