algemeen·leven met ME·lezen

De dag, examens, lezen


Zo te zien is het een stralende dag. Maar wellicht wat koud. Eigenlijk wil ik naar buiten rennen, frisse lucht happen! Maar dat doe ik niet. Om naar buiten te gaan moet ik eerst beneden geraken en ik weet niet of dát lukt zonder overmorgen weer in een PEM te schieten. (Over PEM gesproken, het was inderdaad een kabouter- PEM. Gisteren was ik er al weer van hersteld. Fijn!)

Eigenlijk wil ik vandaag ook gaan douchen. Maar ik geloof dat ik ook dat (weer) moet uitstellen. Beter van niet. Gewoon op de plaats rust, koest, af. Ik ben vandaag met mijn nieuwe medicatie gestart en durf geen enkel risico op PEM te nemen.

Dus wordt het vandaag lezen, liggen en wat interactie met het gezin. Eigenlijk zijn al mijn dagen altijd hetzelfde. Enige uitzonderlijke vandaag is dat we om half 12 alle apparaten behalve de laptop van S. van de wifi gooien. Hij heeft dan zijn online mondeling examen Duits. We merken dat de wifi vaak hapert, niet zo vreemd natuurlijk als heel Nederland tegelijk aan het Netflixen is. Maar je moet er toch niet aan denken dat dit tijdens zijn examen gebeurt.

Berichten over het wel of niet doorgaan van de schoolexamens blijven elkaar tegenspreken. Die onzekerheid maakt het voor hem best moeilijk concentreren. Deze week zijn de mondelinge examens en volgende week zouden er schriftelijke examens worden afgenomen. Maar het zou zomaar kunnen dat dat weer verandert na de persconferentie van vandaag. We hebben S. geadviseerd om gewoon te studeren alsof alles doorgang vindt, maar ik zou het niet vreemd vinden als dat niet goed lukt.

Ga ik nu weer lezen. Ik heb sinds kort een nieuwe e-reader met daarbij een Kobo plus abonnement. Heerlijk. Ik heb nog wel wat papieren boeken staan maar dat is me nog fysiek te zwaar (om vast te houden). Liggend in bed lees ik veel liever vanaf een e-reader. En inmiddels was ik echt wel door alle leesvoorraad heen en was ik al geruime tijd boeken aan het herlezen. Na me voor een derde keer door de Century trilogie te hebben geploeterd overwoog ik om me opnieuw op de millennium trilogie te storten. Maar ik kocht uiteindelijk in een impuls een nieuwe e-reader en nam dus dat Kobo abonnement. Geweldig! Als we het over hamsteren hebben, mijn ultieme angst is niet een gebrek aan pleepapier maar aan leesvoer.

Weliswaar kun je als lid van de bibliotheek ook e-boeken lezen maar ik vind het aanbod onder de maat. Het merendeel van de boeken die ik wil lezen, is daar niet beschikbaar. Bovendien is de site verschrikkelijk en even makkelijk door het aanbod heen lopen is een drama. Het kobo-aanbod via Bol is veel ruimer en makkelijker toegankelijk. Bovendien vind ik het enorm makkelijk dat ik wifi op de e-reader heb en zo zonder tussenkomst van een kabeltje en laptop boeken op mijn e-reader kan zetten. (Ik krijg trouwens geen geld voor dit jubelverhaal). Zo las ik gisteren een recensie op Ogma van een boek dat me aanspreekt, zocht het op bol op en kon het meteen downloaden, ideaal.

Mijn oude e-reader wordt deze week (na eerst te worden ontsmet met alcohol, je kan niet voorzichtig genoeg zijn) door S. of M. naar mijn moeder gebracht. Zodat ook zij voldoende leesvoer heeft, want haar uitjes naar de bibliotheek kunnen voorlopig geen doorgang vinden. Dus eigenlijk is mijn impulsieve aanschaf een goede daad. (🙃)

Dus, lezen! Ik ben in ‘de poppenfabriek’ bezig. En victoriaanse griezelroman en tot nu toe heerlijk leesvoer!

9 gedachten over “De dag, examens, lezen

 1. Veel leesplezier, ik word ook altijd zenuwachtig als ik niet genoeg boeken heb, ik was nog net op tijd voor de bieb dichtging en ik weer terugging naar Frankrijk, waar ik nu in een lockdown zit, om een stapel boeken te halen. Ik las de Cazelets van Elizabeth Jane Howard,wat vreselijk verslavend was, het is dan moeilijk om weer iets anders te lezen.
  Sterkte, groet Adriana

  Like

 2. Wat heerlijk voor je dat je weer uit de PEM bent en met de medicatie bent begonnen. Ik hoop voor jou dat het je meer kwaliteit van leven geeft om tzt oa weer frisse lucht te kunnen halen buiten en van de zon te kunnen genieten. Alle goeds en houd goede moed en veerkracht.

  Like

 3. Wat fijn dat lezen weer lukt 😊👍🏼veel plezier. En hopelijk kan je met de nieuwe medicijnen weer een stapje maken. Groetjes 🖐🏼

  Like

 4. Ja, de bibliotheken ook dicht tot eind van april is nog wel even behelpen als je papieren boeken leest. Maar dan kan ik altijd nog mijn wc-rollen gaan lezen.
  Succes met de nieuwe medicatie.

  Like

 5. Wat fijn dat je weer uit de PEM bent, hopelijk helpt de nieuwe medicatie. Super fijn voor je dat lezen weer kan, veel leesplezier!

  Like

 6. Heerlijk, volop leesvoer! Wat verschrikkelijk voor S. en voor alle examenkandidaten, de onzekerheid. Wens S. sterkte en veel succes.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s