lezen

Dag Donald Duck, hoi National Geographic

Toen S. zijn A-diploma haalde, kreeg hij van Oma een abonnement op de Donald Duck. Dat is nu 9 jaar geleden. Jaar na jaar verlengde ze dit in de wetenschap dat het blad verslonden werd. Op donderdagmiddag wordt het bezorgd en het was nog net niet zo dat S. op de deurmat ging klaar liggen om het uit de handen van de postbode te rukken. Maar vaak was het wel zo dat hij het blad meteen zodra hij het zag uit de bus haalde en ging lezen. Hij had een tijd ook een abonnement op de Donald Duck Extra, dat hij betaalde van zijn zakgeld. Dat werd na twee jaar opgezegd omdat hij het aantal pagina’s van het blad niet in verhouding vond met wat hij er voor betaalde (ja ja, kritische consument, kind van zijn moeder).

De afgelopen twee jaren jaar viel het me op dat ik telkens degene was die de Donald Duck van de deurmat pakte. Op mijn vraag of het niet tijd werd het abonnement op te zeggen werd echter zeer heftig gereageerd, nee, hij kon écht nog niet zonder. Maar sinds een jaartje is het blad soms al twee dagen in huis voordat het gelezen wordt. Soms leg ik het wat in het zicht, bijvoorbeeld op de trap en neemt hij  het mee naar boven. Toen ik op zijn kamer een ongelezen Donald Duck vond van weken oud, nog met het cellofaanfolie erom heen, stelde ik de vraag opnieuw. Wordt het geen tijd afscheid te nemen? Het abonnement loopt tot juli en in geval van opzegging moeten we dat wel snel doorgeven.

Nu ging hij wel overstag. Hij vindt het blad nog wel leuk maar ziet na 9 jaar ook dat sommige verhalen telkens terugkeren. Hij wordt ook wat ouder natuurlijk (alhoewel ik ook volwassenen ken die het met veel plezier lezen). Oma werd geïnformeerd en zei meteen dat de Donald Duck wat haar betreft mocht worden ingeruild voor een ander blad, hadden we suggesties?

Nu heeft S. jaren geleden toen hij nog op de lagere school zat een keer een promotie-exemplaar van de National Geographic Junior gekregen, wat hij erg leuk vond. De onderwerpen in dit blad vindt hij interessant. Veel verhalen over landen en diersoorten, geologie, ongerepte gebieden, steensoorten, klimaat en duurzaamheid maar wel gegoten in een makkelijk leesbaar format.

Op de proef kochten we laatst een gewone National Geographic en dat beviel. Oma vond het ook een prima idee en vorige week viel de eerste op de mat. Wél wat meer uren leesvoer dan de Donald Duck maar net zo blij ontvangen. Niet alleen door S. trouwens want M. en ik lezen het ook heel graag.

5 gedachten over “Dag Donald Duck, hoi National Geographic

  1. Dat lijkt mij een prima ruil, ik vind dat soort bladen ook altijd interessant 🙂
    Hier werd de Donald Duck niet zo enthousiast gelezen, mijn kinderen hebben meer interesse in computeren en lego, dus ik heb het gewoon opgezegd.
    Wel kon ik met opzeggen de resterende tijd van het abonnement een ander blad krijgen dus heb ik nog 8 weken de Margriet gehad voor mezelf.
    Nu helemaal geen abonnementen meer hier, behalve het Lego-blad en de Youtech, die worden blij ontvangen en zijn nog gratis ook!

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s