persoonlijk

Het wrede leven

Vandaag ga ik met pijn in de buik en een vol hoofd op weg naar Almere waar de herdenkingsbijeenkomst voor Lodewijk Severein en Ingrid Visser gehouden, een dag met een zwart randje. Samen met vele anderen sta ik stil bij het leven van deze mensen die zo wreed vermoord werden. Voor mij is dit een afscheid van een held uit mijn jeugd maar ik besef me dat het voor de families hierna pas gaat beginnen, een oorverdovende pijnlijke stilte en een loodzwaar verdriet. De impact van dit nieuws is op mij al groot, als buitenstaander want oud-leerlinge van Lodewijk, hoe zwaar moet dit dan wel niet voor de familie zijn.

Ik heb nauwelijks geslapen deze week en als ik sliep had ik telkens dezelfde absurde droom. Ik kwam Lodewijk tegen in zijn onvermijdelijk gebreide trui terwijl ik onderweg was naar de herdenkingsbijeenkomst. Hoe kon dat nou, hij was toch dood? Dat probeerde ik te zeggen. Maar hij wuifde mijn woorden weg, hij moest nog het één en ander doen. Ik reed in zo’n oude Ford truck met open laadbak vol met groenten en moest een brug oversteken. Maar telkens als ik dat probeerde, ging de brug open, waarna ik er toch overheen probeerde te rijden, als was ik een monstertruck chauffeur. Ik moest en zou naar die herdenking.

Dromen kennen geen logica en het wrede leven kent dat ook niet. Op naar Almere.

19 gedachten over “Het wrede leven

 1. Met je woorden heb je Lodewijk een gezicht gegeven, dankjewel daarvoor. En wie weet, misschien is het wel zo dat Lodewijk nog een taak heeft. Het zou zomaar kunnen. Sterkte vandaag.

  Like

 2. Dromen zijn rare dingen – en als je erover nadenkt dan blijkt dat ze je iets vertellen van wat er (vaak in je onderbewuste) speelt. Veel sterkte vandaag. Misschien dat je met de bijeenkomst van vandaag de zaken een plekje kan geven.

  Like

 3. Ik denk dat dromen een betekenis hebben! Maar deze situatie is natuurlijk sowieso al heel erg raar!
  Vermoord!
  Afschuwelijk!

  Wens je sterkte vandaag! ( en daarna)

  Like

 4. Zoals je schrijft wreedheid heeft geen enkele logica. Maar je hebt een mooie postuum over hem geschreven, het is altijd bijzonder om mensen in je leven tegen te komen die weten te inspireren.

  Nathalie

  Like

 5. Ik kende hen niet eens en mijn maag draait al om als je denkt aan het hoe en waarom. Ik heb inmiddels gelezen dat de dienst mooi en integer was en hen recht aan deed dat is fijn

  Ook dromen hebben functie. Die ontmoeting die je had met je leraar zegt dat het er iets onvermijdelijks is qua afscheid nemen De brug zegt dat je iets moet of moest doen wat ook onvermijdelijk was. Onbewust. Groenten en fruit geven aan dat wat je moest doen toch op een of andere manier positief was voor jouw en je iets heeft opgeleverd, nu, vroeger of in de toekomst door die brug over te gaan….

  Gr petra

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s