katten·Zwerfkatten

Leve de kringloop

Om onze zwerfkater een schuilplek te geven kozen we eerst voor een tijdelijke oplossing: een kattenbak bedekt met plastic. Zo zat meneer in ieder geval droog. Maar het was wel krap. Omdat het er naar uitziet dat Dibbes gaat blijven, besloten we een groter hok te maken. We verwachten wel dat hij blijft maar niet dat hij snel in huis durft te komen, in de zin van op de bank liggen of in de vensterbank zitten. Er stond niet meer zo veel hout in de schuur. Even naar een bouwmarkt rijden lokte niet, omdat je dan toch snel veel geld kwijt bent aan hout. Ook is de dag van grof vuil nog ver weg, dus langs de straten struinen heeft nu ook niet veel zin.

M. kwam met het idee om een oud tv-kastje op de kop te tikken en dat aan te passen. Dus hup naar de kringloop en zie, daar stond een perfecte kast voor € 15 die kon worden verbouwd….één kastdeurtje haalden we er uit zodat de kat makkelijk naar binnen kan en de andere deur houden we dicht, zodat hij beschut zit. Bovenop de kast maakten we een afdak van de plank die we in de kast aantroffen. Even flink in de beits gezet, bovenkant werd bekleed met zeil, kleed erin en klaar. Aan de witte kattenharen te zien, heeft hij er al in gelegen.

De totale kosten waren dus € 15. We gebruikten verder alleen wat schroeven die we nog hadden en een stuk zeil dat in geen jaren een bestemming had. Waren we naar een bouwmarkt gereden om hout in te slaan, dan zouden we denk ik zeker drie keer meer hebben uitgegeven.

onder toeziend oog van onze eigen katten bekijkt Dibbes zijn hok

37 gedachten over “Leve de kringloop

 1. Leuk, ik denk dat er niet veel katten zijn die een eigen chalet hebben….Wij kochten voor mijn moeders kat een plastieken kattenhuisje en amper twee weken later werd de kat overreden. Sindsdien staat het kattenhuisje onbewoond….liesbet

  Like

 2. Een heel luxe behuizing zo! Geweldig dat jullie dit ook zo samen oppakken. Voor Dibbes heel fijn, maar ook voor jullie zelf. Wat geeft er een beter gevoel dan een tevreden kat, die steeds meer angsten naast zich neer lijkt te leggen?

  Like

 3. Geweldig!!! Wat een kattenliefde spreekt hieruit…..
  En inderdaad op een supermanier opgelost, je moet er maar op komen!
  Ik denk dat hij heeeeeel snel zal wennen aan jullie 🙂
  Dat kan niet anders!

  Like

 4. Oh wat goed! Wat lief dat jullie Dibbes een veilig plekje geven. Daar kan hij droog en beschut zitten. Dibbes boft maar dat hij bij jullie in de buurt rond zwerft.

  Like

 5. Super, en ook bijzonder om te lezen, namelijk “onze ” zwerfkater Dibbes ( die zich na enige aarzeling een plekje in ons gezin toe eigende ( lees op bed;) is pas geleden overleden nadat we 8 jaar heel veel plezier van hem hadden gehad. Volgens mij heeft ” jullie Dibbes” een prima woonstek gevonden !

  Aagje

  Like

 6. Ha ha, die eigen katten van jullie! Geweldig hoe die toekijken!
  Wij hebben ook wel eens een zwerfkat opgenomen in ons gezin: Schurfje. (Het laat zich raden hoe deze dame eruit zag toen ze aan kwam lopen)Toch heeft ze nog enkele gelukkige jaren bij ons doorgebracht, totdat ze helaas overreden werd….

  Like

 7. Hoi Spaarcentje.
  Ik wil graag even iets kwijt wat niks met deze post te maken heeft, maar ik weet niet hoe ik het anders moet oplossen. Ik zou het zelf zo leuk vinden als er mensen hun “spaarplannen en -doelen” zouden delen hier.
  Ik vind de aflosverhalen heel leuk, maar wij hebben zelf geen koopwoning. We zijn wel bezig met consuminderen en sparen, ook omdat we ons niet zo zeker voelen i.v.m. de pensioenperikelen tegenwoordig. Wij zijn half de vijftig en de kinderen zijn de deur uit.
  Waarom sparen mensen, hoe sparen ze,wat zijn de bedragen waarnaar gestreefd wordt en waarom dit bedrag, enz. enz.
  Mag ik dat aan jou vragen, of zeg je: “daar is mijn blog niet voor”?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groet Wilma

  Like

 8. nou jullie mogen wel uitkijken , als dit verhaal de ronde gaat doen in jullie omgeving , zou het zo maar kunnen dat het een drukke bedoening bij jullie word. trouwens fantastisch dat jullie zoveel energie en geld in zwerfkatten steken, en ook dat jullie daarnaast ook nog eens aan hergebruik doen.Ans

  Like

 9. Wat ontzettend fijn dat jullie dit voor Dibbes doen. Geweldig!
  Maar je schreef een tijdje terug dat er opeens twee zwerfkatten bij jou kwamen, nou ben ik nieuwsgierig hoe het met dat andere katje gaat. Komt hij ook nog bij jullie?

  Like

 10. @anoniem: de 2 zwervers kunnen niet goed met elkaar opschieten, ontdekten we. Dus hebben we ze 'verdeeld'. De buren van 4 huizen verderop ontfermen zich over de andere zwerver. Zo hebben we meer kans dat het lukt denk ik.

  Like

 11. Dankjewel! Ik zou ook bijvoorbeeld graag willen weten wat anderen als genoeg beschouwen wat betreft spaargeld. Wanneer kun je met een gerust hart weer eens iets leuks doen met geld wat je over hebt, i.p.v. alles op te potten. Bij een eigen woning is uiteraard het aflossen het doel, maar als je dat niet hebt is het best moeilijk om te bedenken: zo is mijn spaargeld “genoeg”…..

  Like

 12. Geweldig! Mijn ouders hebben zich vroeger ook over een zwerfkat ontfermd. Ook een eigen buitenhuisje met water en voer. Na bijna 2 jaren kwam hij voor de eerste keer bij hen binnen (toen hun eigen poes dood ging) en vanaf dat moment kwam hij alle dagen even binnen wippen!

  Like

 13. Slim opgelost en goedkoop en het is prachtig geworden, maar ik denk dat als het regent of in de winter sneeuwt dat het een natte boel wordt omdat het wel een grote opening is en de kussen open en bloot ligt.

  Like

 14. Super!!! Wat een een goed idee. Heeft Dibbes een mooi droog onderkomen. En zo komt de kat ook meer tot rust omdat het een eigen plekje van jullie heeft gekregen. Groeten Gea

  Like

 15. Misschien dan een soort kattenluikje in 1 van de deuren maken en beide deuren dicht houden. Wel een zelfgemaakt luikje anders wordt het duur. Of anders een opening in 1 van de deuren en dan het kastje zo neerzetten dat de wind en regen er niet in kan.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s