vakantie

Vakantie

Deze zomer blijven we thuis. En ik vind het nu al heerlijk. Naast het feit dat we dit jaar andere kosten hebben (tuin opknappen, beugel voor mij) had ik ook echt geen zin om weer in de snikhitte op het drukste moment van het jaar 3 uur in de file bij Parijs te staan. Natuurlijk is vakantie meer dan dat maar ik vind die reis echt wel een dingetje.

Als we op vakantie gaan, is dat meestal naar het buitenland. Meer kans op zon en het zijn op een plek waar een andere taal wordt gesproken, voegt ook echt wel iets toe aan mijn vakantiegevoel. Het nadeel van altijd huisjes huren is dat dit meestal van zaterdag tot zaterdag is en dat je dan altijd in de vakantiedrukte terecht komt. We hebben natuurlijk wel besproken of kamperen inmiddels geen optie is (ik ben van oorsprong een verstokte kampeerder), dan heb je niet de wissel op zaterdag maar mag je komen en vertrekken op zelf gekozen momenten. De realiteit is helaas dat de voor mij beschikbare energie dan volledig in het kamperen zou gaan zitten. Een paar keer per dag heen en weer lopen naar het toilet en de afwasplaats en ik zit er doorheen voor wat kan op een dag. Ook heb je op een camping meer prikkels te verwerken dan als je een huisje midden in het niets huurt, is mijn ervaring. Er zijn meer omgevingsgeluiden, in geval van hitte slaap je slechter in een tent, simpele handelingen zoals koken zijn gewoon meer gedoe. Allemaal hartstikke leuk als je je goed genoeg voelt maar voor een ME-patiënt iets te veel van het goede.

Dit jaar zijn we in mei van opgespaard zakgeld een weekje weg geweest naar ons favoriete plekje in de Auvergne en dat beviel zo goed dat we dat volgende meivakantie in 2016 met een week willen uitbreiden. Dan gaan we een week naar de Auvergne en een week naar een nog uit te zoeken plek. Wie heeft zin zijn favoriete vakantieadres in Frankrijk te verklappen? We willen niet heel zuidelijk rijden, de Ardèche of de Dordogne vallen dus af. In de Auvergne hebben we al een adres maar Frankrijk is groot, dus kom maar op met die leuke tips ;-).

Hoewel het vakantiegeld voor een deel aan de tuin is opgegaan en een ander deel opzij is gezet op een rekening, wachtend op de komende kosten voor de beugel, heb ik een klein deel achtergehouden. Dat is voor de komende weken. M. neemt als het goed is 2 weken vrij maar laat het van het weer afhangen wanneer. Ook is nog niet duidelijk of het 2 aaneengesloten weken zijn of een afwisseling van werken en af en toe een paar dagen vrij. Er is in ieder geval wat extra geld opzij gezet zodat er ijsjes kunnen worden gekocht, af en toe op terrasjes kan worden gezeten, een filmpje pakken of naar een museum. Maar S. en ik zullen ons ook veel met elkaar moeten gaan vermaken als zijn vrienden weg zijn deze zomer en M. aan het werk is.

Van de energieleverancier kregen we een gratis toegangskaart voor NEMO in Amsterdam, Oma spaarde toegangskaartjes voor Artis en in geval van mooi weer kunnen we naar het IJsselmeer dat hier op 5 minuten lopen ligt of als M. vrij is naar het strand bij Hargen rijden. Ook willen de mannen een keer gaan wadlopen of een zandplaatexcursie maken en ik wil graag eens naar het Cobramuseum in Amstelveen. Zo bezien moeten we nog keuzes gaan maken ook!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Heb je überhaupt plannen?

19 gedachten over “Vakantie

 1. Zeker, wij gaan vanaf half augustus op de fiets naar Rome. We hebben hier vier weken voor uitgetrokken (inclusief 2 dagen Rome en de terugvlucht). Onderweg gaan we zoveel mogelijk kamperen, alleen bij zeer slecht weer of geen camping nemen we een hotel oid. De enige kosten die we tot nu toe gemaakt hebben zijn de (goedkope) terugvlucht en het (goedkope) hotel voor de laatste nacht bij het vliegveld van Rome. Oja, en we hebben dit jaar geïnvesteerd in lichtgewicht stoeltjes die mee kunnen op de fiets. Dat zorgt voor zoveel meer comfort. Alle andere kampeer en fietsbenodigdheden hebben we al langer. We gaan met zijn tweeen, dit wordt een redelijk low budget maar wel fantastische vakantie (vinden wij dan he …… 😉 ).

  Like

 2. Hier geen plannen, we hebben op dit moment vakantie, gezellig thuis. f en toe een ijsje eten of ergens koffieleuten daar blijft het bij.

  Like

 3. Ik. vriend en (samen) 5 pubers gaan een weekje in een huisje in Nederland. Ik moet ook nog boeken, ik vind de huisjes dit jaar erg duur. De kinderen vermaken zich met elkaar, dus hebben wij ook tijd samen, als je niet samen woont is dat extra leuk. Verder hier de zee om de hoek, misschien kom ik je nog wel eens tegen in Hargen:) Julia

  Like

 4. Wij gaan nog op de boerderij in Frankrijk passen.En zouden op zaterdag moeten rijden. Om die drukte te ontlopen,gaan we 1 of 2 dg eerder en dan even kamperen. Ik ben benieuwd of dat nog bevalt.

  Like

 5. ja, wij plannen te genieten van onze tuin die we hebben opgeknapt en van de vrije tijd, wij blijven dus ook thuis, misschien 1 nachtje weg met ons tweetjes, en genieten van een andere omgeving, liefs marion

  Like

 6. Ik heb geen plannen, 't zit er dit jaar financieel niet aan. Ik ga er wel af en toe low-budget met trein en/of fiets op uit. In Nederland zijn genoeg mooie plekjes die ik nog niet gezien heb.
  Op vakantie gaan vind ik leuk maar soms ook wel stressvol. Vooral als je, zoals ik, aan de schoolvakanties gebonden bent. Al die drukte overal… Thuis blijven is voor mij dus helemaal geen straf.

  Like

 7. Wij blijven thuis maar is ons geval voelt dat altijd als vakantie, wij wonen in de Haute Marne , dit is in de regio Champagne Ardennen, dus niet zo ver. De Haute Marne grenst aan de Vogezen en de Bourgogne, het is hier heel stil, heel veel bossen en rivieren. Schitterende natuur, ik zie elke dag wel herten en vossen en soms wilde zwijnen. We wandelen vaak langs het kanaal de la Marne et Saone, heel rustgevend. Voor onze poezen is het hier een waar muizenparadijs! Als wij op vakantie gaan huur ik altijd bij Gites de France en daar hoef je vaak niet van zaterdag tot zaterdag te huren, ook fijn voor een weekend of midweek.
  Fijne vakantie, Groet uit Germisay, Adriana

  Like

 8. Wij vieren dit jaar vakantie in het (riante) huis van mijn vriendin in het Brabantse dorp waar ik opgroeide…. Ik kijk er naar uit om heerlijk twee weken de mooie streek opnieuw te ontdekken met vriend en dochtertje….
  Bijou

  Like

 9. Dit jaar gaan we (eindelijk) weer met z´n allen op vakantie. Eerst een weekje Bio vakantieoord. Dat is in Arnhem en de vakantiehuisjes zijn allemaal helemaal aangepast met hoog/laag bedden, tilsystemen, douchebrancards enz enz. Ook hebben ze daar een zwembad met therapeutisch lekker warm water waarbij ook een brancard is zodat je iemand in- en uit het water kan takelen. Mijn lief gaat op zijn motor die kant op zodat hij (of wij om de beurt) door de buurt kan toeren op de motor. Ik denk dat mijn andere zoon mee op de motor achterop gaat naar Arnhem. Dus rij ik met de auto en mijn andere zoon en alle troep die kant op. En als mijn zoon een weekje op sportkamp gaat, en andere zoon bij zijn vader, gaan mijn lief en ik samen lekker toeren door Nederland en Duitsland. Ik heb sinds kort een mooie motorfiets die ik wel moet uitproberen :-p Daar gaan we dan heel hard van genieten want het is het laatste jaar dat mijn kind mee mag naar sportkamp 😦 . En mijn andere kind gaat nog een weekje op gamekamp. Dan heeft hij ook iets helemaal voor zichzelf waarbij hij geen rekening hoeft te houden met zijn broer. Ja, kost bakken vol met geld maar we hebben ervoor gespaard!
  Wij willen (lees de kinderen) nog een keer op vakantie naar Frankrijk, daar heb je een eilandje waar ook allemaal aangepaste vakantiewoningen zijn en je ook ADL assistentie in kan huren. Ik zie alleen tegen de reis op omdat het zo'n 1000 kilometer rijden is en we onderweg geen hotels kunnen bezoeken die aangepast zijn. En dan moet mijn lief ook nog vrij krijgen van zijn werk. Ik hoop dat het er nog een keer van kan komen!

  Like

 10. Ook wij blijven thuis. Nu wonen wij in een mooi vakantie land dus de vakantiesfeer is er altijd hier! En we hebben nog altijd veel te ontdekken in de omgeving. Komen vast weer tijd te kort. Wel nog 3 nachten op een stadscamping geboekt op verzoek van de jongens. Zij willen graag het skate-park in die stad bezoeken.
  Daarnaast zullen we vaak naar zee gaan, fietsen in het bos en een aantal musea bezoeken. De vakantie zal voorbij vliegen!

  Like

 11. Wij zijn net geëmigreerd naar Roemenië ( http.leveninroemenie.blogspot,ro) en zullen ons hier vermaken. Het klimaat is gunstig en verder gaan we gewoon genieten en onze dochter ophalen in Nederland en haar na een kleine maand weer thuis brengen.

  Like

 12. We zijn net terug van een week La Palma, heerlijk weer, heerlijk gewandeld, heerlijk eiland. Hoewel ik ook altijd een verstokte kampeerder was moet ik er niet meer aan denken. Te veel gedoe, te veel geluid.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s