katten

Feest en daarom een cadeautje!

In mei 2013
was jij daar ineens.
Verscholen achter een struik.
Glurend naar ons.
Voor zover je iets kon zien.
Bang.
Onverzorgd.
Onzeker.
Ziek.
Het pus droop 
soms uit je ogen.
Je hele houding
was die van
een kat 
die niets verwachtte.
Dus gaven we je iets.
Hoop.
Brokjes,
Geduld.
Vertrouwen.
Liefde.
Jij keek,
ik keek terug.
Jij bestudeerde mij,
ik bestudeerde jou.
Belde met de dierenarts
over je ogen,
stuurde haar foto’s en
vroeg om raad,
verstopte antibiotica
en vitamines
in je voer
dat je altijd gretig opat.
Want die honger
was bijna niet te stillen.

Heel langzaam
kwam jij tevoorschijn.
Je knapte iets op.
Kroop uit je schulp.
Liet je benaderen.
En ineens,
na maanden
voorzichtig aftasten,
 was je er.
Helemaal.
Een totale overgave.
De liefste,
grappigste,
koddigste,
meest aandoenlijke kat
ooit.
Vandaag
drie jaar geleden
ging je onder het mes.
Je onderging
een zware operatie
aan je ogen,
werd gechipt
en gecastreerd,
opgelapt en gekoesterd.
Je werd onze Dibbes!

Een Dibbes
die steeds meer
kat durft te zijn.
Je speelt,
rent,
doet gek,
verzorgt jezelf,
zoekt contact
met andere katten
en mensen
en eist
als een echte kat
mij helemaal
voor jezelf op.
Ik ben van jou
en jij van mij.
Ik ben bedibbesd
en ik vind dat
geweldig.

De eerste foto
Gluren en verkennen.
Na een paar maanden bijvoeren
knapte hij al iets op
Voorzichtig meer ontspannen
Voor het eerst binnen eten!

Zo was het, hij had entropion,
een ziekte waarbij de wimpers naar binnen groeien.

en zo was het na de operatie,
meneer bleek prachtige zeegroene ogen te hebben
Staatsieportret, foto gemaakt door vriendin M.

en zo is het nu…

Ik geef toe:
een meer verliefd kattenmens
bestaat er niet.
Maar dat is niet vreemd
Het is immers Dibbes!

Om te vieren
dat Dibbes
geen straatkat meer is,
geef ik een cadeau weg.
Voor kattenliefhebbers
die het leuk vinden
om te lezen
over een andere straatkat,
die inmiddels zó beroemd is,
dat er een film over hem is gemaakt,
die binnenkort uitkomt.
Maat eerst was er het boek:
Bob de straatkat.
Een ontroerend en mooi verhaal
over de vriendschap
tussen een zwerfkat
en een straatmuzikant.
Ik geef één exemplaar weg.
Wil je in aanmerking komen?
Laat een reactie achter.
De winnaar
wordt volgende week
zaterdag 22 oktober
bekend gemaakt.

29 gedachten over “Feest en daarom een cadeautje!

 1. Ooh, ik ben ook zo liefd op dibbes…zucht. Alleen al naar hem mogen kijken is genoeg. Groetjes, een stille aanbidster.

  (N.b ik doe niet mee aan de wedstrijd, groetjes, Astrid C.)

  Like

 2. Dibbes vind ik de meest ontroerende kat bij jullie. Noem hem altijd dibbe dibbes in gedachten. Vraag niet waarom 😉 Zo mooi en bijzonder is zijn levensverhaal geworden!
  Als kattenfan doe ik graag mee met de verloting van het boek.

  Like

 3. Die verliefdheid is wederzijds! Mijn eigen tweedehandjes zijn ook zo verknocht en ik aan hen. Ze kruipen nu ook bij elke bezoeker meteen op schoot omdat in hun ogen alle mensen in mijn huis lief zijn.

  Like

 4. Wat een mooie, lieve blog.

  (Ik doe niet mee in de boekverloting, heb het boek onlangs gelezen en het is echt geweldig. Kan niet wachten tot de film hier draait!)

  Like

 5. DIBBESSSSS mijn favoriet! Leuk om al die foto's te zien en een mooi schrijfsel. Heel ontroerend ook. Ik doe ook niet mee hoor. Ik wil Dibbes!! 😉
  joanne

  Like

 6. Ik doe niet mee met de verloting, want reageer altijd anoniem. Maar ik ben wel heel dol op je kattenstukjes. De spannende eerste stappen van Dibbes in jullie huis staan me nog goed bij. En ook de adoptie van broer Gerrie. Dat het kattenkwartet nog maar lang op je bed mag liggen ronken 😀

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik geniet vooral van je kattenverhalen omdat ik zelf geen katten kan hebben ivm allergie. Gelukkig wel 2 kleinkatten waarop ik paar weken geleden mocht passen (bij dochter dus), zo totaal anders dan met een hond.
  Wil graag meeloten zodat mijn dochter en ik het kunnen lezen.

  Like

 8. Ik lees al best lang bij je dus heb dit hele verhaal met spanning gevolgd. Toch ontroert het me weer, als ik het weer zo lees. Ik ben zelf een megakattenfan en de liefde spat van dit verhaal af. Er is zoveel dierenleed in de wereld maar gelukkig ook nog zoveel mensen zoals jij, die wel de moeite nemen voor zo'n diertje. Dibbes is een geluksvogel geworden na alle ellende die hij heeft gehad. Fijn dat hij in jouw warme huishouding op is genomen. 🙂

  Ik zou het boek graag winnen, en weer doorgeven aan de andere grote kattenliefhebbers in mijn omgeving. Ik snap dat het loten wordt dus ik duim voor mezelf.;)

  Like

 9. Hoi, bij nader inzien, haal mij maar uit de verloting. Ik zag net dat ze het bij de bieb ook hebben dus daar heb ik het net gereserveerd. Maakt de kans voor anderen weer groter. Maar lief dat je het weggeeft.

  Like

 10. Ik wil niet meeloten maar wel jou een knuffel geven..waren er maar meer mensen zo lief voor dieren. Je verhalen ontroeren me steeds heel erg…..

  Like

 11. Ik doe niet mee met de verloting. Mijn cadeau heb je al gegeven door dit stuk te schrijven over jouw Dibbes! Wat een mooi begin van de dag.

  Like

 12. Een prachtig stuk heb je weer geschreven. De liefde voor Dibbes spat er vanaf.
  Als echte kattenliefhebster wil ik graag mee loten. Mocht ik winnen, dan geef ik het boek verder aan mijn kleinzoon, die helemaal gek is van katten, maar er zelf niet een mag hebben.

  Like

 13. Wat ontroerend weer geschreven. Dat kun je goed hoor. Prachtig. Lieve Dibbes, die blij is met jullie en jullie met hem. Hoe is het toch mogelijk dat zo'n schat zo rond heeft moeten lopen met die ziekte. Het moest zo zijn dat hij jullie heeft gevonden, precies de juiste mensen die hem weer vertrouwen en liefde hebben gegeven.
  Carola

  Like

 14. Eigenlijk ben ik een stille lezer en heb geloof ik maar 1 0f 2 keer gereageerd .Maar ik wil gewoon even zeggen hoe mooi ik dit blog vind ,het ontroerd me echt heel erg .Geweldig hoe het met Dibbes gaat nu en wat een mooierd is hij .Hier twee verliefde mensen op onze asielpoes Mikki .We hebben haar 6 jaar geleden uit het asiel gehaald en angstig poesje dat zich zo hoog mogelijk verstopte voor de andere katten daar .Nu is haar bijnaam Queen Mikki want ja alles voor Mikki is hier de regel.Ik reageer niet voor het boek want dat heb ik al gelezen en het is geweldig !!
  Groetjes Elisabeth

  Like

 15. bedankt voor dit prachtige verhaal.het heeft mij zo ontroerd terwijl ik het dibbes verhaal al even ken. wat boffen jullie toch met elkaar zucht zwijmel.

  Like

 16. Oh wat leuk. Dibbes is zo een mooie poes, zou hem ook wel rond mij in huis willen. Maar heb zelf ook 4 katten die allemaal mijn aandacht opeisen. I love mijn katten. Groetjes, Nancy T

  Like

 17. Dit is een blog naar mijn hart: het gaat over katten (wij hebben er ook 4)
  Ik heb weer een boek aan mijn 'leeslijst' toegevoegd.
  Verder vind ik een blog in dichtvorm altijd erg leuk van jou!
  Groet Lisa

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s