gezondheid

De fut is foetsie

Nee, het gaat niet zo lekker. En daarom is het zo stil hier. Moe en overprikkeld ben ik. Het feit dat de oorontsteking weigert op te stappen maakt ook niet dat ik overloop van fut. Bovendien hoeft er maar iets te gebeuren en ik zak in als een plumpudding. En er zullen natuurlijk altijd dingen gebeuren. Zo is het leven. Apparaten en huisraad gaan nu eenmaal stuk en moeten worden vervangen. Het zoeken naar alternatieven/andere apparaten/etcetera vraagt veel van me ook al besteed ik zoveel mogelijk uit aan de man. Maar aan zijn rek komt natuurlijk ook wel eens een eind. Het is onrust die bovenop een toch al overprikkeld brein en een ziek lijf komt. Geen balans doordat er geen veerkracht is, laat staan reserves. Dat dus.

Het dwingt me weer heel erg terug naar de basis. En dat lukt over het algemeen best goed. Dat is heel positief. Ik ben niet down of boos of depressief. Ik kan nog steeds genieten van boeken en katten en gezin en chocola op die vierkante millimeter die er is. Dus ga ik daar weer mee verder. 

35 gedachten over “De fut is foetsie

 1. Heel veel sterkte met je gedwongen retraite. Hoop dat de momenten van welbevinden en plezier snel zullen toenemen. Wens je spinnende katten en lieve mensen toe in de tussentijd. Hartelijke groet!

  Like

 2. Fijn dat je nog steeds van kleine dingen kunt genieten! Hopelijk komt je energie snel weer een beetje terug en is je oorontsteking ook snel weer beter want dat kost ook veel energie….geniet van je katten en boeken!

  Like

 3. Sterkte! Ik weet niet waar je woont maar ik werk zelf als vrijwilliger in een repair café waar ze gratis apparaten repareren. Misschien een idee voor je om eens wat langs te brengen. Ze zitten in heel veel plaatsen dus misschien kan het je wat werk uit handen nemen en zo wat energie besparen.

  Like

 4. Een dikke knuffel van mij.ik wens je energie,mooie boeken, lekkere chocolade en vooral knuffelende katten toe. Sterkte en dat het snel weer wat beter met je gaat .

  Like

 5. Hallo Martine, even laten weten, dat ik aan je denk.
  Geven de poezen genoeg knuffels? Heeft het winterzonnetje een beetje licht gebracht? Of wil je gewoon nog even niets?
  Ik hoop, dat je snel weer een beetje opknapt.

  Like

 6. Dank je wel voor het mooie gedicht. Er ging iets mis met het publiceren van je reactie, maar ik waardeer t zeer.
  Ik wil inderdaad gewoon even niets. Gaat niet echt lekker en door omstandigheden is het hier drukker dan normaal. Ik moet me dus nog even zo rustig mogelijk houden.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s