gezondheid

De lappenmand

Afb. pixabay

De afgelopen dagen zaten we wat in de lappenmand. S. heeft zich zich vanaf woensdag ziek moeten melden op school. Een unicum, dat komt echt bijna nooit voor. Het was geen drama, hij had wat verhoging en last van zijn keel, beetje misselijk, beetje van alles wat. Jammer genoeg miste hij hierdoor zijn judoexamen gisteren maar we hopen dat dit volgende week kan worden ingehaald.

Met pubers is het al net zo als met een werkende volwassene. Wie ziek is mist van alles en er blijft van alles liggen. In het geval van S, betekent dit dat er volgende week twee toetsen moeten worden ingehaald op de inhaalmomenten. Dat is best heftig aangezien er ook behoorlijk al wat toetsen voor volgende week staan gepland. Hij had de gemiste toetsen al geleerd, maar toch. Vandaag deed alles het weer redelijk en vertrok hij naar school. Ik ben alleen vergeten een beter-briefje te schrijven besef ik me nu terwijl ik dit tik. Is je kind langer dan één dag ziek en begint weer met de lessen dan moet een ouder een briefje schrijven dat je kind toen en toen is ziek gemeld en vanaf nu weer beter is. Beetje omslachtig en ik neem niet aan dat ze hem de toegang hebben ontzegd aangezien ik hem niet heb zien terugkomen ;-).

Hij heeft mij aan gestoken – het zal eens niet – en ik doe het daarom nog maar erg rustig aan vandaag. Bij mij ook een beetje van alles wat: beetje keelpijn, beetje zweterig en snotterig. Was ik vorige week één en al gejubel over wat er allemaal lukte, deze week ben ik van mijn roze wolk gedonderd en kan er weinig tot niets. Nou ja, Netflix kijken lukt vast.

Ik heb naar aanleiding van mijn stuk over de CBD olie heel veel mails ontvangen van lezers die hun verhaal met mij willen delen omdat ze het ook zijn gaan gebruiken. Weet dat ik het allemaal lees, alleen alles beantwoorden is echt ondoenlijk dus doe ik dat niet.

Ga ik nu lekker op de bank liggen!

7 gedachten over “De lappenmand

  1. Mijn dochter van dertien was ook ziek afgelopen week. Er valt dan inderdaad heel wat in te halen op school en ze miste ook een turnwedstrijd. Het heeft best lang geduurd vooraleer ze er weer wat bovenop was, en ook nu is ze nog niet helemaal genezen. Toch is ze terug naar school, anders mist ze echt teveel.
    Heel veel beterschap voor jou!

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s