algemeen

Voorjaar!

3d797-csc_0137
Foto van een paar jaar terug, bij ons achter in de sloot

 

Nu weet ik het zeker, het is voorjaar! In de tuin komt al van alles op. Ik noem geen namen van planten want ik kan nog geen krokus van een blauw druifje onderscheiden,maar het ziet er leuk en voorjaarsachtig uit. Het licht is anders, het ruikt anders en ik heb al een paar keer gehad dat ik de verwarming vergat aan te zetten omdat het naar binnen schijnende zonlicht voldoende warmte gaf. Ik zat zelfs ook al een keer in het halletje met de deur open, kop in de zon en genieten maar.

De definitieve bevestiging van komende goede tijden is de terugkeer van de zwanen in de sloot bij ons achter. Zien we die dan weten we dat er weer warmere tijden aanbreken. Vaak bouwen ze hun nest aan de overkant van de sloot, bijna pal tegenover onze tuin en hebben wij zicht op het broeden en het opgroeien van de kleine zwaantjes.

Helaas zijn er geen zwarte zwanen meer, die hadden we vroeger ook in de sloot en het park. Die zijn heel vriendelijk van aard en maken schattige geluiden, om verliefd op te worden en hun veren krullen zo mooi om.

In plaats daarvan hebben we de laatste jaren een wit zwanenkoppel. Ook heel mooi en sierlijk maar wel een stuk agressiever. Soms is het wel een uitdaging om de tuin uit te lopen en de steeg door te gaan. Ze zijn niet altijd gediend van mensen. Tegelijkertijd sissen ze wel “eten! eten!” en komen dan helemaal omhoog, wat nogal dreigend overkomt.

Maar toch, ze zijn er weer. Nu is het officieel, het is voorjaar!

d1ffa-dsc_0040

 

12 gedachten over “Voorjaar!

 1. Nou Martine, als ik hier (Purmerend) naar buiten kijk is het herfst!
  Maar er komt inderdaad van alles op in de tuin.
  Ik hoop alleen dat niet alles verzuipt want de grond is hier zeiknat.

  Mooi blog heb je weer.

  Groeten
  Cornelia

  Like

 2. Nog één dagje regen en dan wordt het weer een poosje veel beter (zeggen mijn vriendjes van buienradar). Voor een postbezorger zoals ik is het vandaag niet lekker! Gelukkig is het een rustige werkdag.
  Ik heb je blog net ontdekt via zuinigaan, ik ga de komende tijd lekker al je berichten lezen! Heerlijk, zo’n voorraad blogs vanaf 2010…

  Like

 3. Wat een prachtige foto’s ❤ Wij hadden hier vier zwarte zwanen rondzwemmen heel mooi, maar ze waren wel erg opdringerig en omdat je hier vlak langs het water moet lopen vonden veel mensen ze eng. De gemeente heeft er toen twee herplaatst. Waarschijnlijk ergens waar de braniezoekertjes lekker los konden 🙂 Eén zwaan is helaas overleden en zo is er nu nog maar 1 zwarte zwaan die eigenlijk meer in de buurt van de de dierenboerderij naast ons verblijft. Met zijn viertjes hadden ze duidelijk meer praatjes dan 1 alleen haha

  Like

 4. Wat een mooie foto’s. En ondanks de vele regenbuien vandaag ziet het er allemaal groener uit. Het is warmer. Heerlijk.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s