algemeen

Zaterdag

Huh, wat is dit nou?

Een rustige week deze week. Ik las en schreef, werkte wat recepten uit en rende telkens hard naar buiten als de zon zich liet zien. Ik had na de drukte van vorige week in het weekend een flinke terugslag. Maar ook hier merk ik vooruitgang, na twee dagen voelde alles weer normaal. Ik herstel echt sneller nu ik regelmatig b12-injecties krijg. De assistente moest erg om mij lachen toen ik dinsdag op de praktijk mijn broek liet zakken en riep “een keer volgooien graag!” Maar zo voelt het echt, alsof ik word volgegoten met iets dat energie geeft, heerlijk.

Maandag was ik naar de ortho voor de maandelijkse controle. Ze schrokken wel van mijn verhaal over de klachten die ik afgelopen maand had gehad, met de oorpijn en kiespijn die werd veroorzaakt door de beugel. De orthodontist keek mee naar aanleiding van mijn verhaal en hij constateerde dat de kies die pijn deed, gebroken is. De druk van de beugel wordt nu niet goed verdeeld en een deel van die kies wordt omhoog geduwd.

Nu had de tandarts ook wel geconstateerd dat een deel omhoog kwam, maar hij heeft het niet over een breuk gehad.  Denk ik, want ik versta mijn tandarts vrijwel niet. De combinatie van mijn doofheid, met het mondkapje dat hij draagt én het feit dat Nederlands niet zijn moedertaal is, maakt dat ik veel naar de beste man lach, braaf mijn mond opendoe en alles maar over me heen laat komen. De ortho zegt dat ik na het beugeltraject een kroon moet laten plaatsen. Voor nu hopen we dat ik niet meer pijn en ongemak op die plek ga krijgen. In juni moet ik voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts en dan bespreek ik het wel met hem. Maar een beetje vreemd vind ik het wel.

Donderdag had ik een geweldig leuk uitje. Vriendin M. krijgt eind mei een puppie. Ik mocht nu alvast mee op kraamvisite bij moeder Nanouk, een prachtige huskie. De pups zijn nu twee weken oud, de oogjes waren net open en hier en daar werd er ook al gelopen. Té schattig. Ik had nog nooit pups gezien die nog zo jong zijn en ik heb genoten.

Geen plannen dit weekend anders dan lezen en relaxen en hopen dat het mooi weer wordt. En jullie?

14 gedachten over “Zaterdag

 1. Lekker zo’n weekje! En ja een mini pupje vasthouden is echt zo mooi! Ik ga wel vaker puppyknuffelen bij de fokker waar onze honden vandaan komen.
  Ha ha volgooien, die ga ik onthouden! Ik zeg vaak dat ik een injectie motor heb en dat ie anders niet start;-) heerlijk dat die b12 zo goed werkt, ik merk eigenlijk dezelde ervaring als bij jou. Maar ook dat ik mezelf dan wel overschat.
  Boekentip; de nieuwste van Lars Kepler. Jager. Zo ’n boek wat je in 1 keer uit wil lezen maar soms weglegd omdat je het jammer vind dat ie straks ook uit is. Ik heb nog 2 uur leesplezier te gaan:-)

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een raar verhaal van die kies! Ik vind dat toch wel een fout of van de tandarts of van de ortho.
  Dat kunnen wij toch ook wel weten of zien dat dat kan gebeuren! Je hebt al zoveel kosten en ellende gehad. Een kies zomaar gebroken…. Waarschijnlijk door teveel spanning. Kost je kapitalen weer een kroon terwijl je er eigenlijk niets aan kan doen dat dit is gebeurd.
  Sterkte met alles zeg.

  Caraola

  Geliked door 1 persoon

 3. Sorry, ik schrijf een beetje verkeerd vandaag. Ik bedoelde: dat kunnen zij toch ook wel weten.
  En met spanning bedoel ik de spanning in je mond van de beugel.
  En het is Carola en geen Caraola.

  Ik raak gewoon zelf van slag door zo’n verhaal van de tandarts ha ha.

  Geliked door 1 persoon

 4. Herkenbaar, je verhaal over de tandarts 🙂 Wij hebben een chinese tandarts, al jaren. Ook met mondkapje en ik versta ook zo goed als niets van wat hij zegt. Hij lacht vriendelijk en ik ook. En ineens wordt ik meegesleurd naar een andere kamer en moet er plots een foto gemaakt worden. En nog meer van dat soort verrassingen…..

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s