algemeen

Zaterdag

de meester aan het werk, daar kan ik nog wat van leren

Deze week was wel oké. Het goede weer maakte dat ik veel in de tuin kon zitten en daar genoot ik volop van. Mijn lijf sputterde nogal tegen deze week en ik had veel pijn. Ik kon daarom helaas niet  mee naar het strand met de mannen woensdag, maar zo in de zon zittend in de tuin was het ook fijn.

Donderdagmiddag ging ik met kind naar Kedi, de kattendocumentaire. Ik vond het een aanrader. Vooral om te zien dat veel zwerfkatten meerdere mensen hadden die zich om hen bekommerden. Heel realistisch vond ik het beeld dat werd gegeven van zwerfkatten overigens niet. Misschien betekent het iets heel anders om een zwerfkat in Istanbul te zijn. Maar mijn beeld van zwerfkatten is dat ze vaak een behoorlijk ellendig bestaan hebben met veel ellende, ziekte en geweld waar ze aan bloot worden gesteld. Toen ik het er met M. over had zei hij dat ze voor deze documentaire wellicht de wat beter benaderbare katten hebben gevolgd. Degenen met een miserabel bestaan en een schuw karakter laten zich natuurlijk niet zomaar zien. Dat zou goed kunnen.

Meer actie was er niet deze week. Volgende week heb ik het beduidend drukker. Ik moet maandag naar de audicien om mijn super telefoonclip op te halen. Die wordt gekoppeld aan mijn mobiel en mijn gehoorapparaten en dan kan ik weer eens gewoon de telefoon opnemen als die overgaat. Dinsdag moet ik even naar de huisarts voor de B12 injectie en aansluitend meteen even een onderzoek in het kader van  het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Vrijdag weer de B12 injectie en dan in de middag met puber naar een orthopedische zolenmaker omdat zijn oude zolen aan vervanging toe zijn.

De voetbaltrainingen van puber zijn ook weer begonnen dus eigenlijk vallen we langzaam al in een regelmatiger ritme van meer verplichtingen en trainingen, ook al is er nog een week vakantie te gaan. Op zich vind ik dat wel fijn. Ik merk dat het me nu ook weer lukt om bepaalde routines op te pakken. Iets wat me maanden niet lukte door het rommelige van de verbouwing.

Nu ik weer mijn normale dagroutines oppak zit ik ook weer beter in mijn vel. Ik ben nog niet helemaal uit het zwarte gat geklommen maar wel een heel eind. Al wordt een deel ook zeker veroorzaakt door hormonen en de overgang. Ik heb wel wat ‘anger issues’ momenteel om het maar netjes te zeggen en kijk soms met verbazing naar de heks die in mij schuilt. Nou ja, waait ook wel weer over tot die tijd moeten de mannen maar een helm op doen en vaak tot 10 tellen ;-).

11 gedachten over “Zaterdag

 1. anger issues ! Die had ik ook in de overgang. Verbijsterd was ik over mezelf, ik kon gewoon schuimbekken van woede (wie was dat in hemelsnaam) Ik was met 39 jaar al in de overgang of eigenlijk meteen in de menopauze. van de ene op de andere maand. Ik had geen idee dat sommige dingen onder overgangsklachten vielen tot ik na een jaar of zes aanmodderen op een vrouwenspreekuur kwam en ik een en ander uitgelegd kreeg. Ik kon er met vriendinnen niet over praten eigenlijk want voor hun was het nog ver van hun bed.

  Geliked door 1 persoon

 2. Even over de katten: ik las in een retentie dat de regisseuse had gezegd dat ze gezocht hadden naar presentabele katten (lee: mooi). Dus niet de van ellende uit elkaar vallende exemplaren. Mede reden voor mij om niet naar deze film te gaan…

  Like

 3. De overgang!!! Praat me er niet van… ik een zelf een hele heftige overgang meegemaakt, ik hoop dat deze jou bespaard blijft.
  Het gekke is dat het lijkt of er een taboe op blijft bestaan. Zo raar, en dat in deze 21ste eeuw. Gelukkig was er een vrouwenforum over de overgang daar kon ik met lotgenoten praten.

  Maar dat boek van Francine Oomen is ook een aanrader. Ik heb het interview met haar gezien over dat onderwerp, ook haar overviel het. (ik dacht in het programma: de wandeling. Maar weet het niet zeker meer.)
  Ik had gedacht dat ze haar boek net als haar andere boeken wel toepasselijk: “Hoe overleef ik….de overgang”? zou noemen.
  Mar

  Geliked door 1 persoon

 4. Over de zwerfkatten: ik heb in Turkije meerdere malen gezien dat de katten op bepaalde plekken op straat gevoerd worden, 2x per dag.
  Dat de best benaderbare katten gefilmd worden is logisch he;)

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s