geluk

Voorjaar

Hoewel de rest van het gezin schaatskoorts heeft en de weerberichten nauwlettend in de gaten houdt en de kat van de buren gisteren door het ijs zakte hierachter in de sloot (gelukkig kwam hij er ook weer uit), kijk ik naar andere tekenen van de natuur: voorjaar!

In deze tijd van het jaar kan de zon al zó veel kracht hebben. Ik zat al meerdere malen in ons halletje met de voordeur open. Helemaal beschut en in de zon. Mensen die voorbij lopen op straat weten dat inmiddels wel van mij. Vaak zeggen ze dat ik een bikkel ben maar niets is minder waar. Ze hebben gewoon niet door hoe warm het al is als je op een beschutte plek gaat zitten. Vanaf de eerste stralen zit ik er in. Heerlijk. Als het hoogzomer is liever niet maar nu wel.

De dagen worden al weer langer en lichter, de zon rukt ook al steeds verder op in de tuin en de huiskamer baadt regelmatig in het zonlicht en zorgt voor een prachtig spel van schaduw en licht. Ik kan daar zo van genieten! Ik snap de schaatskoorts heus wel maar zullen we afspreken dat meteen daarna het voorjaar begint?

14 gedachten over “Voorjaar

 1. Wij hebben een tuin op het zuiden. Momenteel staat daar de hele dag de zon op. Heerlijk licht en het warmt ook op.
  Van de zomer is het te warm. Nu is het genieten.
  Ik hoop ook dat het voorjaar snel begint. Voor mij geen schaatsen.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk , ik geniet ook van de zon op beschutte plekjes. Vandaag is het bewolkter ,maar de voorafgaande dagen veel in het zonnetje gezeten. ik heb zelf al kleur gekregen .
  Als ik in de spiegel kijk , lijk ik een stuk “gezonder”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, je voelt dat het zonnetje al meer warmte begint te geven, alhoewel het nu toch echt heel koud is….
  Ik snap de schaatskoorts ook wel nu, maar inderdaad daarna meteen het voorjaar haha!

  Geliked door 1 persoon

 4. Een goede deal lijkt me: nu nog even 2 weken vrieskou (met schaatsen voor de liefhebbers) en dan hup, het voorjaar in, zonder sneeuw of regen! Zullen we het afspreken? Ik vind dat het wel mag, na die natte herfst en eerste deel van de winter.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik zit af en toe buiten, met een schapenvacht in mijn rug en een wollen deken over mijn benen. Koppie in het zonnetje, koffie mee en de katten mogen dan ook even in de tuin rondstruinen. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s