Geen categorie

Als de laptop het niet doet…

Onze laptop deed al geruime tijd vervelend. Verbrak continu de internetverbinding. Ging je controleren wat er aan de hand was dan stond er: ‘automatisch verbinding met netwerk maken staat uit‘. Aanvinken dan maar. Gelukkig, er is weer verbinding. Om 10 seconden later er weer uitgegooid te worden. Even controleren. Hé, nu staat er een andere melding: ‘Gateway kapot. Sluit netwerkkabel opnieuw aan’. Dat dan maar doen. Om 5 seconden later de melding te krijgen dat de laptop niet verbonden is. ‘Controleer de router.’ Als Malle Eppie doe je dat telkens maar weer braaf.

En dan nét als je denkt nu echt iets te moeten gaan doen – bijvoorbeeld de laptop met een hamer bewerken (ik ben nogal opvliegend van aard) of wegbrengen naar de laptop-reparatie-meneer, doet het kreng het weer. Om dan na een paar dagen weer flinke kuren te gaan vertonen.

Omdat de overige apparaten ( twee andere laptops en drie smartphones) in huis geen problemen hadden, werd onze gezinslaptop dus beschouwd als een rot ding. Maar toch dacht ik van de week, na er de zoveelste keer uit te zijn gegooid, tóch maar even contact op te nemen met Ziggo. Dat contact verliep niet vlekkeloos – ik werd er dus telkens uit gegooid – maar uiteindelijk lukte het om via Facebook een chatgesprek tot een goed einde te brengen. Ik hád natuurlijk even kunnen bellen maar op dat vlak ben ik redelijk contactgestoord en doodsbang dat ik kabeltjes moet controleren en dat iemand dan zegt ‘knippert het lampje rechtsboven?’ en ik geen flauw idee heb wáár ik moet kijken omdat op de één of andere manier mijn vermogen tot adequaat reageren en handelen uitgeschakeld wordt als ik met een vreemde in gesprek ben.

Dus vroeg ik via de chat of Ziggo onze router kon uitlezen en suggesties had. Vond ik wel heel professioneel klinken van mijzelf. Dat konden ze. De uiterste snelle conclusie die werd getrokken, is dat onze router stamt uit het Stenen Tijdperk, niet is opgewassen tegen de eisen van alledag en dat onze laptop dus ten onrechte door mij in een kwaad daglicht werd gesteld. Een nieuwe router was onderweg, ‘als u daar prijs op stelt mevrouw.’

Twee dagen later werd het nieuwe pronkstuk afgeleverd. Omdat ik het geregel had gedaan, mocht de man de aansluiting doen. Kon hij meteen zijn nieuwe accuboor proberen. Eén en ander werd wel bemoeilijkt door het feit dat hij af en aan door zijn rug gaat de laatste tijd, dus er was wat gevloek en getier te horen tijdens de installatie. Maar goed, na een klein kwartiertje hing de nieuwe router te pronken aan de muur.

Aansluiten dan maar. Er gebeurde niets. ‘Heb je de gebruiksaanwijzing gelezen?’ vroeg ik. Dát was nergens voor nodig. Blijkbaar toch wel want de nieuwe router heeft een nieuwe naam en wachtwoord, las ik in het bijgeleverde boekje dat ik braaf van a tot z door las. U begrijpt, ik had meteen munitie voor de rest van de dag over eigenwijze mannen.

Maar helaas, het werkte nóg niet. )(&*&%^$%%^$%E!!!!!! Hebben wij weer! Na het zien dat er geen enkel lampje knipperde op de router, ging het lampje bij ons wél branden. Alles werkt beter als je het ook aanzet, weten we nu. En nu doet alles het weer als een zonnetje. De laptop mag nog even blijven. Nu weten we ook weer dat wij samen een heel goed team zijn, een oververhitte regelneef met een eigenwijze ik-zoek-het-zelf-wel-uit-klusser is een gouden combinatie om verhitte uurtjes door te brengen.

11 gedachten over “Als de laptop het niet doet…

 1. Ik ken er ook niets van af en als er zich een probleem met de laptop voordoet, moet ik wachten tot één van onze kinderen langs komt en het probleem oplost, tenminste als ze er tijd voor hebben (of maken ?).Veel meer of surfen, iets opzoeken op internet en mails lezen en versturen kan ik niet. Iets afprinten lukt nog net, tenminste als er heel duidelijk een icoontje van een printertje te zien is….
  Mijn gsm is nog een oud voorhistorisch toestel dat enkel kan bellen en smsen. Ik hoop dat hij nog lang functioneert want ik denk dat ik met zo’n smartphone zoals iedereen tegenwoordig heeft, niet overweg zou kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha, had ik laatst ook. Wifi was weg en wilde niet terug komen. Uiteindelijk bleek de schakelaar van de stekkerdoos waar de router gebruik van maakt uit te staan. Kun je heel veel technische kennis hebben, maar op zo’n moment is dat niet zoveel waard.
  Wel fijn dat het opgelost is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Maar goed dat je nog geen nieuwe laptop had gekocht!
  Wij vliegen er hier ook geregeld uit maar het modem hebben we nog geen jaar. Ik kan het reset knopje inmiddels blindelings vinden.
  Nou zeggen meer mensen in de buurt dat hun TV en internet er af en toe mee ophouden dus misschien zit het ergens in de buurtcentrale. Dat woord heb ik dan ook weer geleerd van de KPN monteur die onze aansluiting eerst moest komen repareren. Volgens hem lag onze snelheid te laag en kon Tele2 dat zo oplossen door KPN te vragen een dingetje om te zetten in de buurtcentrale. Dat deed Tele2 niet en dus krijgen wij alleen het minimale.
  Nu wonen we hier bijna een jaar dus ik ga maar eens rondneuzen naar andere aanbieders

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s