algemeen

Privacy en AVG

De nieuwe wetgeving omtrent privacy  gaat per 25 mei 2018 in en voor mij als blogger heeft dat ook gevolgen.

Misschien heb je er wel al over gelezen. General Data Protection, of in goed Nederlands: Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG),  is er om jou te beschermen als je op internet surft. Wie sites bezoekt, blogs leest, laat sporen achter. Soms bewust, als lezer laat je een reactie achter en om dat te kunnen doen moet je eerst een mailadres invullen. Soms onbewust, doordat je akkoord gaat met de cookieverklaring van een website.

Ondernemingen maar ook een blogger zonder commerciële doeleinden zoals ik, hebben de plicht om met ingang van 25 mei

  • bezoekers en gebruikers toestemming te vragen voor het opslaan van gegevens, zoals bijvoorbeeld een naam en mailadres als je een reactie achterlaat
  • gebruikers inzichtelijk te maken wat er met de opgeslagen gegevens gebeurt en de mogelijkheid bieden deze gegevens te laten verwijderen
  • gebruikers te informeren over datalekken

Dus komt ie:

Als je op deze site een reactie achterlaat, vraag ik je je naam en mailadres in te vullen. Dit doe ik ter voorkoming van spam en reacties van trollen. Ik deel deze gegevens niet met derden.

Heb je spijt van een reactie en wil je deze om wat voor reden ook laten verwijderen, dan kun je me dat vragen via aanminofmeer@gmail,com. Wel verzoek ik je vriendelijk te vertellen om welke reactie(s) het gaat en onder welk blog het is geplaatst met vermelding van datum. De laatste keer dat ik keek, net, voor dit stukje ;-), had ik 35.000 reacties staan, gepubliceerd sinds 8 december 2010.  Het moet wel hanteerbaar blijven voor mij graag 😉 .

Niemand anders dan ik heeft toegang tot het beheerdersdeel van dit blog.

Via de sitestatistieken die geleverd worden door WordPress, zie ik bezoekersaantallen per maand, dag en week. Ik zie het als bezoekers via een andere site binnenkomen (via een leeslijst van een collegablogger) en ik kan zien via welke zoektermen mensen mijn blog vinden.

Mensen kunnen zich aanmelden voor een mailservice en per mail telkens het nieuwste blog ontvangen. Dat kan via een knop rechts op de site. Afmelden gaat simpel: via de mails die je ontvangt kun je je inschrijfopties wijzigen.

Via mijn blog krijg je ook soms advertenties te zien, geplaatst door hostingservice WordPress. Voor zover ik weet zijn de getoonde advertenties gekoppeld aan je eventuele interesses (gebaseerd op je surfgedrag). Ik heb geen invloed op de advertenties die worden getoond en verdien er niets aan. Stel je geen advertenties op prijs dan kun je een addblocker installeren.

Dan tot slot: datalekken. Geen idee hoe en wanneer dat zou kunnen gebeuren. Waarschijnlijk als ik gehackt word. Dan informeer ik jullie zeker. Als ik dan überhaupt nog zelf op mijn blog kan komen.

Ten overvloede: ik verdien niets aan dit blog en heb niet de intentie ook maar iets aan je te ontfutselen. Geen geld of je persoonlijke gegevens. Indien je reageert deel je je naam en mailadres. Wil je dit niet, reageer dan niet.

Deze informatie staat met ingang van vandaag ook als aparte pagina, die je vindt in de menubalk onder de naam van het blog.

Einde dienstbericht!

 

14 gedachten over “Privacy en AVG

  1. Uhhh….bedankt voor de reminder! Zelf nog niet bedacht dat dit ook voor blogs geldt. Je bent trouwens niet verplicht om dit op deze manier onder de aandacht te brengen, als je het maar ergens vermeldt. Jij hebt het op een ‘uiterst nette manier’ gedaan om maar even met de woorden van mijn man te spreken. Zijn bedrijf is hier ook mee bezig, juridisch is het nog wel een dingetje. Want hoe bewaar je dan de mails van mensen die willen dat je ze uit het systeem haalt? Daar wisten hun juristen ook geen zinnig antwoord op, haha!

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s