geluk

Terug in de tijd

Omdat ik heel nieuwsgierig was naar de serie The Handmaids Tale nam ik een proefabonnement op Videoland. Je kunt dan 2 weken lang onbeperkt kijken, voor 1 cent. The Handmaids Tale is een verfilming van het gelijknamige boek van Margareth Atwood en een absolute aanrader. Ik zal eerlijk zeggen dat ik het boek niet heb gelezen omdat normaliter boeken over onze wereld in de toekomst waarbij de mensheid gaat uitsterven en nog meer miserabels, normaal niet op mijn te lezen lijstje staat. Maar na het zien van de adembenemende serie en met name het geweldige spel van Elisabeth Moss (bekend van Top of the lake) en Yvonne Strahovski (ook wel bekend als Hannah uit Dexter) wil ik het boek zeker gaan lezen!

Kort gezegd is het een kijk op het Amerika van de toekomst waarin kinderen een zeldzaamheid zijn geworden wegens onvruchtbaarheid van de meeste mensen. Een enge Christelijke beweging met nazitrekjes heeft de macht heeft gegrepen en de republiek Gilead gesticht. In deze republiek heeft iedereen een vaste rol. Heersers en dienaren. Zo worden vruchtbare vrouwen als dienstmaagden gedwongen worden zich voort te planten. Prachtig en indrukwekkend. En eng, dat ook.

Maar goed, dáár gaat dit niet over. Nadat ik klaar was met kijken wilde ik het proefabonnement al gaan opzeggen. De rest van het assortiment spreekt me niet aan. Veel troep, althans wat ik troep vind. Tot mijn oog ineens op Twin Peaks viel.

Twin Peaks! Die prachtige en voor mij vaak onbegrijpelijke serie, maar desalniettemin niet te versmaden. Op Videoland staat het 3e seizoen, wat verder gaat daar waar het tweede seizoen 25 jaar geleden werd afgesloten.

Dus plakte ik er nog een maandje Videoland aan vast, dit keer betalend, en begon met kijken. Weer nét zo mysterieus en onbegrijpelijk maar toch, wat een genot.

Toen ik de prachtige intro muziek van Angelo Badalamenti hoorde, gebeurde er iets heftigs. In één klap was ik terug in de tijd, ik denk dat het beginjaren 90 was dat ik keek. Ik had toen net een TV gekocht na jaren zonder te hebben geleefd. Twin Peaks was echt het hoogtepunt van mijn week. Ik MOEST dat kijken. Toen hadden we natuurlijk nog geen ‘uitzending gemist’ of streaming diensten dus heb ik me vaak op mijn fiets door Amsterdam een ongeluk gehaast om maar op tijd thuis te zijn. Want ik wilde niets missen, zeker de begintune niet.

Onvoorstelbaar toch wat muziek een emoties kan oproepen, in dit geval verbonden met herinneringen uit de tijd dat ik begin 20 was. Een tijd dat ik met mijn vriend D. was, we naast elkaar woonden, geen cent te makken hadden maar ons de koning te rijk voelden. De wereld lag aan onze voeten en we gingen de wereld bovendien een stukje beter maken. Want wij waren nogal van de ‘peace & happiness’ en jointjes roken. Die jointjes in combinatie met de wonderlijke prachtige beelden uit Twin Peaks zorgden voor een onvergetelijke ervaring 😉 . En die muziek nu ineens zoveel jaren later weer horen, zorgt voor heimwee en geluk tegelijk. Het leven was goed en alles was nog mogelijk.

ps: ik ben wat aan het rommelen met hoe het er uit ziet. WordPress gaat over op een nieuwe manier van invoeren. En ik snap nog niet helemaal hoe het werkt. Dat óf het nieuwe programma werkt nog niet zo goed. Dus alinea’s zijn ineens geen alinea’s meer ook al waren ze dat eerder wel. Curieus…

 

 

16 gedachten over “Terug in de tijd

 1. Geweldige serie he the handmades taile! En ik herken het van twinpeaks, ik vond seizoen 3 tegen vallen maar denk eerder dat het komt omdat de magie van vroeger er af was 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Twin Peaks hoor ik wel vaker wat over! Ik ken het niet van vroeger (misschien ben ik van ‘te laat’ of komt het omdat we vroeger geen kabel hadden), maar ik ben nu toch wel heel nieuwsgierig geworden. Volgens mij hebben wij nu door verlenging van ons abonnement een maand gratis Videoland, dus dat komt mooi uit…

  Geliked door 1 persoon

 3. Toevallig hadden schoondochter en ik het er gisteren over. De serie The Handsmaids Tale.Ik was er aan begonnen, maar na de eerste aflevering haakte ik af. Schoondochter had dat ook, maar begon er later toch weer aan. Nu zit zij er helemaal in en vindt het een goede serie.
  Misschien moet ik ook maar opnieuw beginne.

  De serie Twin Peaks ken ik nog goed. Zo spannend! Maar het derde deel nooit gekeken.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 4. He wat gek. Ik had precies hetzelfde. Ik vind Videoland maar niks en zei dezelfde dag mijn abonnement weer op. En zag per ongeluk dat The Handmaids er op stond. Die ik op tv expres heb overgeslagen. Nu in record tempo gekeken.
  Twin Peaks, is dat alweer zo lang geleden? Iedereen had het er over. Ik ben al snel afgehaakt omdat ik er geen touw aan vast kon knopen. Dat kon niemand, maar dat was dan kennelijk de charme van deze serie. De muziek zal ik nog eens beluisteren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Martine, ik wil graag je verhaaltjes lezen maar je volgende bericht wat achter een wachtwoord staat kan ik niet lezen. Heb paar keer geprobeerd om met een wachtwoord toegang te krijgen maar dit lukt niet. Heb je nog een tip voor mij?

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb alleen het boek gelezen, steengoed! Gek genoeg trekt de serie me niet omdat ik bang ben dat dit met beelden nog beangstigender overkomt dan het boek. Maar ik heb ook geen Videoland abbo (heb al eens een gratis abbo gehad). Twin Peaks…..ik begreep er helemaal niets van toen die op tv was 😊 Niemand volgens mij 😂

  Geliked door 1 persoon

 7. Ja Twin Peaks! Geweldige serie die ik toen ook al gezien heb, 25 jaar geleden. Die ik nu op dvd heb (serie 1 en 2) en als ik ziek op de bank lig, maar weer eens helemaal kijk. Ik snap het ook nog steeds niet helemaal… en inderdaad brengt het intro mij ook terug naar die goeie ouwe tijd, toen alles nog goed was…. alles nog kon en mogelijk was… niet ziek…
  Goeie tip dus, om dat boek te lezen en/of de serie te gaan zien, the handmaids taile . Dat is mooi voor de komende herfst en winter. Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s