leven met ME

Het staartje van de PEM

Sinds 11 dagen lig ik vrijwel weer continu plat. De signalen van mijn lijf zijn nog steeds zodanig dat ik gewoon niet meer moet willen dan dat. Zaterdag dacht ik dat het wel ging en vroeg ik M. of hij mij naar de bewegingsbanken wilde brengen. Hoewel ik de sessie zelf niet als zwaar ervoer zei mijn lijf daarna toch dat ’t niet slim was en viel ik toch weer wat terug de PEM in.

Hier was dus de wens duidelijk groter dan mijn realiteitszin. Ik ga om de week naar de bewegingsbanken en gebruik daar 5 banken. Per bank ben ik 5 minuten liggend bezig. Ik eindig met een 6e bank die het lijf op alle contactpunten masseert.

Dat het wat positiefs met mijn lijf doet merk ik wel. Je gebruikt en verstevigt toch alle spieren in het lijf terwijl je ligt. Heb ik als ik loop al snel een hartslag van 120, zo liggend op de banken is deze meestal tussen de 70 en 80. Ik heb daarna wel spierpijn maar geen extreme reactie. Ik denk echt dat dit komt omdat ik alles liggend doe en je wordt aangestuurd in plaats van zelf te doen.

Ik wil dit dus echt om de week blijven doen maar moet toch ook snel weer die innerlijke criticus de nek omdraaien. Zo tijdens het staartje van een PEM is het gewoon niet slim om de deur uit te gaan. Hoewel het zeker scheelde dat M. mij bracht, was daar zijn eigenlijk al te veel. Gewoon door de aanwezigheid van pratende mensen, fel zonlicht (en ik zette mijn zonnebril niet op want was bang om erg aanstellerig te worden gevonden), radio op de achtergrond.

Omdat ik ook om de week naar de fysio ga, betekent een keer de bewegingsbanken overslaan meteen dat er een gat van vier weken tussen zit, aangezien ik niet in een week en fysio en bewegingsbanken kan doen. En ik moet leren me daar niets van aan te trekken. Als het zo loopt, dan loopt het zo, klaar.

Nu rest mij het staartje van de PEM gedoseerd uitliggen. Niet meteen weer de deur uitgaan. Na tijden platliggen en minimale persoonlijke hygiëne snak ik wel naar wat lichamelijke verzorging dus vandaag komt de kapster aan huis. En zit ik nu terwijl ik dit schrijf met een kleimasker op mijn smoel. Misschien dat ik me vandaag zelfs ga aankleden!

7 gedachten over “Het staartje van de PEM

 1. En thuis , alleen als de energie er is, 1 yoga houding 1 minuut doen? Bijvoorbeeld zittend vooroverbuigen met je benen voor je uit? (Paschimottanasana). Spreekt dat je aan? Echt het meest simpele?
  Het is minimaal, maar ik merk dat het bij mij veel effect heeft, puur het zacht stretchen in stilte, mijn spieren strekken, niet mijn huis uit moeten. Vooroverbuigingen doen mij goed, het is een beweging die de energie bij je houdt.

  Veel sterkte met pem!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het staartje, dat zal wel het lastigst zijn, want je ligt al zo lang en je voelt je toch al wat beter… Wel handig dat je weet dat je je nog echt even koest moet houden…
  Nog mooie boeken of series ed? En hoe gaat het met de maaltijden? Kookt jullie puber trouwens ook wel eens?

  Geliked door 1 persoon

  1. Goede boeken en series heb ik altijd hier. Maar de concentratie is slecht nu dus dat lukt niet zo.
   Mijn zus kont vrijdag weer koken, zo heb ik dan weer veel maaltijden op voorraad.
   Puber kookt heel soms nu maar afgelopen vakantie kookte hij alle dagen, samen met zijn vader.

   Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s