ME-leven

Uitdaging

Vandaag is een dag
met een uitdaging.
Wat deed ik veel
deze week.
Ik pakte het zo
verstandig aan,
vond ik zelf
dan toch.

Opruimen,
uitruimen,
uitmesten,
het moet
nu
allemaal
van mij.

Dus doe ik
telkens
even uitruimen
en dan
een kopje thee.

Na 2 dagen
staat er
onder de trap
een gigantische berg
voor de kringloop klaar.
Die berg
vertelt het verhaal
van een scheve verhouding
tussen uitruimen
en kopjes thee.

Vandaag sta ik op
maar iemand
drukt mij naar beneden.
Ik heb hartkloppingen
en ben misselijk.

De grens heeft
mij weer eens
gevonden
ook al had ik me
dit keer
zo goed verstopt.

Vandaag is een dag
met een uitdaging.
Ik moet met Zoon
naar de GGD.
Dat moet,
dat kan ik
niet afzeggen.

En daarna zou ik
met hem gaan lunchen
bij Bagels en Beans.
Dat moet,
dat heb ik beloofd.

Geen flauw idee
hoe we dit gaan doen.
Eerst maar eens
zien of aankleden lukt.

7 gedachten over “Uitdaging

 1. Ja, dat is nu je uitdaging; het evenwicht vinden tussen je energie (en hoe snel je die kunt aanvullen) en je verbruik ervan. En dan is het ook nog eens niet elke dag hetzelfde…… lastig, hoor! Maar je bent volgens mij al een heel eind gekomen.

  Like

 2. Je bent zoooo op de goede weg! Eens komt de dag dat je je realiseert: ik kijk als een berg tegen veel dingen op, maar als ik het stap voor (kleine) stap doe kom ik er ook en wordt alles makkelijker en gewoner. Achteraf bezien is ook een dag zoals je die nu beschrijft gelukt en ben je trots op wat je hebt gedaan!!!

  Zoals nu: hoe had je een jaar geleden tegen zo'n dag aangekeken?

  Marjolijn.

  Like

 3. :-)) En dan plan je morgen een dagje niets; gewoon doen wat je kunt of zelfs alleen waar je zin in hebt. Als beloning! Ik zie het tegenwoordig als win-win: eerst iets doen dat ik vroeger niet kon en dan nog een dagje extra! (of langer, afhankelijk van de activiteit). Hug, Marjolijn.

  Like

 4. Jammer dat je je zo voelt, ik hoop dat het toch gelukt is.
  Pas goed op jezelf, misschien dat je in het weekend weer bij kan tanken.
  groetjes, hanna

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s