Geen categorie

Verjaarspartijtje

Elk jaar is het best een uitdaging om iets leuks te verzinnen voor het verjaarspartijtje van S.. Sommige ouders zijn heel creatief, ik lees wel eens dat mensen een speurtocht in huis doen met in elke kamer andere spellen en opdrachten. Of alle kinderen doen braaf alle spelletjes die van te voren zijn uitgedacht. Ons lukt dat niet zo. Ooit tijdens het eerste verjaarspartijtje zijn we zo verschrikkelijk de mist in gegaan met een verkeerde inschatting van wat (volgens ons) leuk was en wat kon, dat we daarna altijd wat huiverig voor partijtjes zijn gebleven. Dat ik tijdens dit eerste partijtje één van de gasten voortijdig naar huis moest brengen wegens niet te hanteren wangedrag en ik dat kind krijsend en huilend afleverde bij de ouders (dat kind dan hè, niet ik) heeft een diepe deuk in mijn zelfvertrouwen als entertainer geslagen.

Wij kiezen het liefst voor activiteiten buitenshuis, onder meer omdat dit qua energie beter te behappen is voor mij. De kinderen worden hier wel ontvangen, we duwen er wat lekkers te eten en te drinken in, dan gaan ze met M. en ingeschakelde hulptroepen een paar uur weg. Bij terugkomst duw ik er weer wat eten en drinken in en dan is het weer klaar.

Na theaterbezoek, filmvoorstellingen en museumbezoek was het dit jaar de wens van S.  te gaan zwemmen. Leuk, vooral voor 11-jarigen met teveel energie, dus een prima idee. Hoewel het niet de opzet was, bleek dit het goedkoopste partijtje ooit. Wij hebben meestal een budget van maximaal € 100. Eerst vond ik dat belachelijk veel maar na een paar partijtjes weet ik dat je dat zo uitgeeft zonder heel gek te doen. Naar een 3D film gaan met 7 kinderen en 2 begeleiders met in de pauze wat te drinken en te happen, dat is al € 100. Zoon gaat wel eens naar partijtjes waar ze gaan karten of lasergamen en die ouders zijn dan vast het dubbele kwijt. Dat hebben we niet en dat geven we dus ook niet uit.

Wij  gaven voor het partijtje dit keer iets minder dan € 70,- uit:
€ 37 toegang zwembad
€ 16  ijsjes en wat te drinken voor M. en Opa.
€ 15 eten en drinken

Vooral op eten valt te besparen als je alles zelf voorbereid. Ik bakte chocolademuffins, kocht geen voorgesneden gourmetschotel zoals je die nu overal in de winkels ziet liggen maar maakte zelf gehaktburgers, maakte pannenkoekenbeslag, klutste wat eieren en maakte verschillende dipsauzen waarvoor ik niets speciaal in huis hoefde te halen. Eigenlijk het enige dat ik speciaal kocht voor dit partijtje was wat chips, gehakt en wat Turkse broden. De rest had ik allemaal al in huis. Dat is het voordeel van een goede voorraad en altijd alles zelf maken.

Het partijtje zelf was zeer geslaagd. Om de kinderen hier in huis ook afleiding te geven, haalden we het keyboard uit de muziekkamer. Zo zat de ene helft nog aan de muffin en kon de andere helft zich lekker uitleven op één plek zonder heen en weer te rennen en te gillen en met ballen te gooien want dat schijnt heel erg leuk te zijn voor jongens….

We hebben het weer gehad, iedereen vond het leuk en zelf had ik dit keer geen gevoel van paniek of totale mislukking achteraf. Dit was voor iedereen gewoon een heel leuk partijtje.

41 gedachten over “Verjaarspartijtje

 1. Wij zijn begin me weer aan de beurt maar hier ligt de leeftijd wat lager, nl 6jaar maar toch zie ik er ook elke keer wat tegenop, want was gaan die kinderen leuk vinden he, ook is het hier altijd thuis of buiten als het weer het toe laat, maar dan nog is het altijd spannend, maar tot nu toe al elke keer leuk geweest.

  Like

 2. Hallo Spaarcentje,

  Ik ben van een andere generatie misschien (ik ben half de vijftig en onze kids zijn eind twintig, begin dertig) maar ik heb de verjaardagsfeestjes in de loop der jaren steeds meer uit de hand zien lopen qua budget en “grootsheid”.
  Onze kinderen waren toen ze klein waren gewoon tevreden met: eierkoeken versieren (smarties, slagroom, hagelslag, maskers (gekocht bij de speelgoedwinkel) inkleuren, uitprikken en opzetten), ouderwetse spelletjes zoals pindagooien voor punten e.d.(hier kon een klein prijsje mee worden gewonnen)
  Wij moesten het altijd binnen vieren omdat ze allebei in de winter jarig zijn.
  Toen ze iets ouder werden zijn we ook een keer naar het zwembad geweest met een frietje toe, maar dan niet meer thuis eten.
  Ook hebben we gegourmet thuis, maar dat wàs dan ook het feestje, kadootjes uitpakken, zingen en gourmetten met veel gegiechel.
  Toen ze tieners werden (16) hebben we hier disco gehouden inclusief discobal en flikkerlichten :D, de ramen waren beslagen na het feest.
  Bij sommigen zie ik nu feestjes voorbij komen als: met 10 man naar Mac. (kassa!), naar grote zwemparadijzen met allerlei glijbanen en bubbelbaden. Geloof het of niet, zelfs iemand die met een groep kinderen naar de Efteling ging.
  Ik hoef denk ik niet verder te vertellen (bijvoorbeeld hoe ik hierover denk ;0) ).
  Kinderen hebben niet veel nodig om zich te amuseren dus ik zou zeggen: hou het simpel.

  Groet Wilma

  Like

 3. Eerlijk gezegd ben ik heel blij dat we de periode van kinderfeestje al een poos geleden hebben afgesloten. Nu nog heel af en toe een tuin vol met (teveel) drinkende pubers tot diep in de nacht.

  Like

 4. Een uitgebreide partij binnenshuis is niet mogelijk ivm gezondheid. Buitenshuis is omdat hij in maart jarig is, best een risico, je bent van het weer afhankelijk.
  Partijtjes van nu zijn niet meer te vergelijken met partijtjes van vroeger. Onze partijtjes zijn erg becheiden zoals ik schreef, er zijn veel kinderen die én gaan karten én gaan midgetgolfen en daarna nog eten.
  Het is dus schipperen om iedereen tevreden te houden. Er zijn ongetwijfeld delen van Nederland waar alles nog matiger is, ik lees op het blog van Teunie wel eens over haar kinderpartijtjes, super.
  Als Zoon in de zomer jarig zou zijn, zou ik zeggen letter met al die jongens naar het park en voetballen maar, honkbal mee, basketbal mee,en wat lekkers. We hebben het wel eens voorgesteld aan Zoon, maar hij wil graag als hij jarig is ook zijn partijtje vieren.

  Dus het is altijd weer zoeken naar een evenwicht wat we aankunnen en leuk vinden, wat de wensen zijn en wat het budget is. Dit jaar is dat prima gelukt.

  Like

 5. Klopt, daarom zei ik ook: “ik ben van een andere generatie”. Jullie doen het toch prima? Overigens vind ik ook dat de (ouders van) de uitgenodigde kinderen best rekening mogen houden met jouw gezondheid.
  Wat ik bedoelde te zeggen is dat de mensen elkaar zo opfokken tegenwoordig. Het moet steeds mooier, duurder en luxer en men wil niet voor elkaar onder doen.
  Over Teunies feestjes: daar kun je je echt niet mee vergelijken. Ik heb bewondering voor haar, maar dat gezin leeft echt een beetje buiten de tegenwoordige maatschappij in een geheel eigen gemeenschap.
  Gewoon lekker doorgaan zo, jullie doen het prima!

  groet Wilma

  Like

 6. Juist Wilma, weet je trouwens dat kinderen dat vaak ook de mooiste feestjes vinden, “gewoon” thuis iets leuks doen, de aandacht die er is.
  De leukste feestjes hoeven niet altijd de duurste te zijn hoor.Veel kinderen vinden al die (dure) feestjes buiten huis al niet eens leuk meer, dat doen ze al zo vaak zeggen ze. 😦
  Vr.Gr. Kathy

  Like

 7. Dat merkte ik aan het keyboard dat we beneden hadden gezet, ze vonden het prachtig, lekker herrie maken met dat ding. Daarna gingen ze buiten verstoppertje spelen en toen naar het zwembad.
  De meeste ouders van de kinderen weten dat ik ziek ben en bieden altijd hulp aan of zeggen dat ze hun kind wel op komen halen aan het eind. Maar omdat we altijd hulp krijgen van de grootouders lukt t over het algemeen prima,

  Like

 8. Je doet het toch ook prima, beetje uit en beetje thuis, en gourmetten met een club kinderen……..dat vind ik ook al een “klusje” hoor!!! En ze vinden het altijd leuk!!!!! Kathy.

  Like

 9. Om niet al te veel werk te hebben aan leuke feestjes thuis kun je ook google-en op scoutingspellen in het gewenste thema. Veel te vinden, zijn vaak uitgebreid gedocumenteerd dus heb je daar ook weinig werk aan…

  Groeten, Scouty

  Like

 10. Heel goed opgelost toch! Wij deden ook vaak dingen buitenshuis hoor, vooral als ze wat ouder zijn. We hebben nog 1 feestje en dan is het gebeurt (PFF) Ze zijn 11,13 en 16 en alleen op de basisschool geven ze een feestje. Daarna gewoon film kijken met wat lekkers. Blij dat we het dan gehad hebben. Werd hier op school steeds gekker: traktaties in de klas van ca €2,50 per kind. En idd lasergamen, klimwand + m.ac, workshops bij de banketbakker glamourfoto's maken en make-up. Flauwekul eigenlijk. Hoorde van een andere moeder dat er een kind liep te bleren van gaan we alweer bowlen. Hier mochten ze met max. 3 kinds naar de bios of met max 7 anderen bowlen of we gingen hier wat doen: zeepketting maken of zo.
  Groetjes Tina

  Like

 11. Mijn leukste partijtjes van vroeger: een slaapfeestje met vriendinnen (met een video kijken voor het slapen gaan, allemaal al in pyjama) toen ik 10 werd en een kookfeestje, samen eten maken en dat daarna lekker opeten. Na mijn kookfeestje had een jongen uit mijn klas een bakfeestje gehouden: Zweedse koekjes bakken (zijn moeder is Zweeds).
  Kookfeestje was ook educatief: sommige kinderen van 11 hadden nog nooit groente gesneden.. 🙂 Maar was echt een groot succes!
  En nu heb ik het dus over meer dan 15 jaar geleden. Ik kan me voorstellen dat koken of bakken meer een meisjesaangelegenheid is, maar wij hadden wel vaak gemengde partijtjes: helft meisjes, helft jongens. En op de middelbare school gaven we eigenlijk alleen maar disco's: dan werd de garage of woonkamer omgebouwd tot discotent met lakens voor de ramen en moest iedereen cd'tjes meenemen :). Ouders werden dan verbannen naar hun slaapkamer..
  Nu zijn dit natuurlijk wel allemaal huisactiviteiten (ik ben in december jarig dus was het eigenlijk altijd binnen). Ik kan me ook nog herinneren dat ik naar de film mocht toen ik 7 werd, naar Assepoester geloof ik. Dan mocht ik 4 of 5 vriendinnen meenemen. Dat was wel echt uitzonderlijk hoor! Wij gingen nooit naar de film namelijk. Toen voelde ik me een echt prinsesje 🙂
  Maar naar een boerderij gaan om koeien te melken (was iemands anders feestje) vond ik ook erg leuk. En heb ik heb ook weleens kaas gemaakt op een boerderij geloof ik voor een feestje..

  Nouja, misschien zit er nog wat leuks tussen voor volgend jaar :).
  Mariska

  Like

 12. Ik doe niet zo aan kinderfeestjes tot op heden. Het helpt daarbij mee dat zoonlief op de vorige school voorzien was van 1 vriendje, die dan ook nog een week later jarig is. Dus een tripje naar de bios met z'n 3en en een lekkere hamburger eten was dan prima te doen. Of een tripje met wat jongetjes naar een centrum voor lego bouwers hier in de buurt. Mochten ze de hele middag met Lego bouwen. Vonden ze ook prachtig.
  Zoonlief wordt dit jaar 10 en ik heb beloofd dat hij een wat groter feestje mag (iets met: alle kinders moeten in de auto passen en dus een max van 4 kinders totaal) Hij wil graag gaan boogschieten of iets anders spannends. En dat kan echt wel dit jaar. Al was het een beetje ter compensatie van al die jaren zonder een echt feest.

  Like

 13. Wij zijn dit jaar ook voor het eerst het bokje. Onze zoon is gelukkig in de zomer jarig, helaas in de vakantie zelf, dus ervoor maar vieren voor zijn vriendjes. Ik heb het altijd grote flauwekul gevonden, feestjes. Ik vond het vroeger zelf ook niet leuk, zelfs niet toen ik 5 was. Ik zat op mijn kamer en mijn ouders de kinderen amuseren. Onze dochter is ook in het mooie weer jaargetijde jarig. Maar ja, of het weer dan ook mee gaat spelen. Ik hoop het wel. Ik heb wel allemaal ideeën in het hoofd en op deze leeftijd vind ik 2 uurtjes ook wel genoeg. En ach als ze gewoon gaan spelen is het ook goed toch. Althans vind ik wel, ik kreeg laatst een opmerking van mijn schoonzusje dat haar dochter op een feestje was geweest en daar waren ze uiteindelijk gewoon gaan spelen en dat vond ze zo raar. Toen ik zei dat dat toch ook leuk was, was het antwoord “het is toch een feestje, spelen doen ze anders ook wel”

  Maar jullie feestje klinkt wel heel gezellig en op die leeftijd is het ook leuk. Hier gaan ze rond die leeftijd ook meestal te discozwemmen. En je hebt het weer gehad, kun je weer een jaar vooruit. Hierboven ook al leuke ideeën gelezen voor volgend jaar?

  groetjes,
  Janneke

  Like

 14. IK wou dat ik het 5 jaar kon uitstellen. Maar hier (dorpsschooltje) is het vanaf je 5e verjaardag gewoon een feestje. Gelukkig allemaal thuis en het feestje wat buitenshuis gevierd wordt is zoonlief niet voor uitgenodigd, tot grote verdriet van hem. En op zich ook wel een beetje raar met maar 6 kindjes in de klas en je laat er 2 thuis. Maar ja, teleurstellingen horen bij het leven en voor het volgende feestje is hij wel uitgenodigd.

  Maar jij hebt ook leuke ideeën voor de 10e verjaardag van je zoon. Spannend hoor.

  groetjes,
  Janneke

  Like

 15. Ik heb (nog) geen kinderen en dus geen idee hoe het is om het van die kant te bekijken. Tijdens het lezen van de reacties kwamen er wel steeds meer herinneringen terug aan feestje van mijn basisschoolleeftijd. Van mezelf en van anderen waar ik uitgenodigd was. Ik kan me er nog eentje herinneren van een vriendinnetje met allemaal spelletjes waar een uitdaging in zat. In de zin van, durf je zus (bijv. bak koud water over je hoofd kieperen) en kun je zo (bijv. bal door basket gooien). Met de spelletjes verdiende je punten en iedereen ging met een prijsje naar huis (meeste punten mag als eerste kiezen). Dat was heel leuk, spannend en voor toen heel normaal. De keren dat ik naar een duur feestje ben geweest vond ik dat minder leuk omdat de groep vaak veel minder bij elkaar bleef. Ik ben ook eens zo naar de Efteling geweest maar dan werden we opgesplitst in twee kinderen per volwassene. Ik had de jarige eigenlijk het hele feestje niet gezien en was ingedeeld bij een kind dat ik niet kende. Die domper maakte het zijn in de Efteling niet goed, ik heb mij nooit zo verveeld in de Efteling. Dat kind wilde nergens in en de volwassene wilde nergens in mee en had de regel dat we alleen ergens in mochten als dat kind en ik samen gingen. Zonde van het geld dus eigenlijk.

  Mijn ouders deden niet aan dure feestjes, vermoedelijk mede omdat ik er nooit om vroeg en het was toen ook nog geen gewoonte maar wel langzaam in opkomst. Ik ben in de zomer jarig, dus mijn feestje was altijd net na de zomervakantie. Vaak kon er dus wel iets buiten maar dat deden we niet altijd. Ook mijn moeder had toen al geen al te beste gezondheid maar er stond ook altijd meer dan genoeg hulp klaar. Dat vond ik eigenlijk alleen maar gezellig en een beetje speciaal wat niet elk kind heeft twee overbuurmeisjes op de middelbare school (stoer!) die niet alleen helpen maar ook lekker mee doen.
  Ik herinner mij een speurtocht door de buurt (zogenaamd alleen maar we werden door 3 volwassene goed in de gaten gehouden) met opdrachten á la scouting. Mijn ouders hebben beide lang groepen gedraaid dus hadden vééél ervaring, ik denk dat ze daarmee in het voordeel waren. Het is een kwestie van ervaring opdoen en die hadden zij al ruim voor mijn geboorte. Wat ik mij ook herinner als een super feestje was naar de sterrenwacht. Normaal had je daar open avonden maar wij kende daar iemand en krijgen een privé open avond. Het was super helder die avond en dat maakte het zo'n succes. Natuurlijk moet je in zo'n geval wel een plan B hebben, want met bewolking zijn er niet veel sterren te zien…

  Groetjes Lily

  Like

 16. Als ik dit allemaal lees, denk ik: wat gelukkig dat bij ons op school de meeste ouders inmiddels ervan doordrongen zijn dat het echt niet zo is dat iets duurs bezoeken buitenshuis alleen maar leuk zou zijn voor een feestje. De meeste jongensfeestjes worden hier gewoon in het bos of in een gymzaal gehouden, soms met georganiseerde spellen, soms met: ga maar lekker je gang. Tot en met groep 8! Juist ook de 'rijkere' ouders kiezen daar nu voor. En ik hoorde in november een moeder zich verontschuldigen dat ze naar het zwembad gingen voor het feestje van hun zoon (groep 7). Maar ze nodigde alle jongens uit (zijn er maar 8), en bovendien waren ze aan het verbouwen. Maar anders hadden ze echt wel een speurtocht in het bos gedaan hoor!
  En de meiden knutselen of bakken gezellig met elkaar. Even naar een veldje voor een balspel, om de energie kwijt te raken, en dat is voldoende. Heerlijk!

  Like

 17. Wat altijd een groot succes is bij ons op de feestjes (3 kinderen, dus we hebben er al wat achter de kiezen) is vieze drankjes brouwen. We zetten een aantal verschillend gekleurde flessen limonade op tafel, en nog andere ingredienten die je kan verzinnen, zoals fruithagel, citroensap, kaneel, wat je maar wil, maar wel eetbaar. We hebben verder een aantal 'rare' glazen van de Xenos, en dan mixen maar! Uiteindelijk wordt het altijd een bruin ondefineerbaar en mierzoet drankje, maar het wordt altijd erg leuk gevonden. Ik doe de meeste feestjes met een thema, en het past altijd wel ergens in. Zo wou mijn zoon voor zijn 5e verjaardag een Ninja-feestje, dus de jongetjes hadden een kaart, waarop ze allemaal Ninja vaardigheden moesten afvinken. Geheime Ninja-toverdranken brouwen hoorde daar dus ook bij. Hoogtepunt van het Ninja feestje was trouwens: het doorslaan van een plankje met de vlakke hand. De plankjes hadden we vantevoren een beetje doorgezaagd, dus alle Ninja's slaagden met vlag en wimpel en konden tot slot een eigen Ninja hoofdband versieren.

  Like

 18. Ik woonde vroeger in een vrij rijke buurt dus we hadden ook vaak feestjes die duur waren (paardrijden, karten, allerlei workshops (bloemschikken, koken, knutselen), naar de bioscoop/theather etc. en ik vond dat hartstikke leuk. Maar ook feestjes die niet een dure activiteit hadden waren leuk. Slaapfeestjes, spelletjes doen, speurtochten, cakejes versieren vond ik eigenlijk ook altijd ontzettend leuk.

  Mijn ouders hadden voor mijn broertjes verjaardag een keer echt een schot in de roos. Onze familie heeft een klein stukje bos waarin ook een open plek is en waar je in de zomer kunt kamperen. Mijn ouders hadden een piratenfeestje georganiseerd in dat bos en daar allerlei leuke details bij bedacht. Iedereen moest verkleedkomen en werd bij ons thuis geschinkt met een ooglapje en een stoppelbaard enzo. Mijn moeder had een piratenvlag gemaakt en die hadden we opgehangen bij de openplek. Dat was het 'eiland' waar we zouden overnachten. Daar hadden we ook een kampvuur en een bbq. Ook dronk iedereen frisdrank uit lege bierflesjes en je moest met je handen eten (turks brood en worstjes + hamburgers van de bbq) Uiteraard was er een zoektocht naar schat met behulp van de schatkaart (verkreukeld en met verbrande randjes of course). Verder was er een zwaardvecht toernooi (met plastic zwaarden)en je kon 'van de plank springen' in de bosvijver. Verder werd er in bomen geklommen en gewoon gespeeld. Het was niet eens mijn eigen feestje maar het was geweldig! En waarschijnlijk heeft het mijn ouders niet veel meer dan de bbq + wat spelbenodigheden gekost dus duur zal niet geweest zijn.

  Like

 19. Dat klinkt erg leuk, fijn dat het zo geslaagd was! Mijn eerste gedachten was wel oei! wat een bedrag maar ik begrijp de achterliggende (gezondheids) gedachten dat het op deze manier moet. De verjaardagsfeestjes van mijn zoons vaieerde van naar het bos, naar natuurwater, speurtocht, schatzoen met eerst zelf een zwaard beschilderen en piraten muts maken. Nu vind ikzelf knutselen erg leuk 🙂 In mijn tijd (tussen de 14 – 5 jaar geleden)was het erg trendy om hoe groter en duurder te doen en ook moest een feestje altijd uitlopen tot zo'n twee uur later dan gezegd. “want het was nog zooo leuk”ik stopte gewoon op de afgesproken tijd, dan was het nog net leuk voor de jongens en mijzelf. Ook trendy waren de traktatiezakjes die meegegeven werden, niet simpel een paar snoepjes met gek potlood, neeee dat werden complete cadeautjes. Ik heb er nooit aan meegedaan en ik hoor nog een jongentje zeggen toen we met heel mooi weer in april aan natuurwater waren, broeken opgerold, shirts uit, emmers en scheppen mee: dit is het mooiste feestje wat ik ooit heb gehad. Niet dat ik het daar om deed hoor 😉

  Like

 20. Ik zal er binnen een jaar ook wel aan moeten geloven maar zie er wel tegenop. Ik ben een knutselmoeder van lik m'n vestje! Ook zo'n dilemma, als je kind bij op een feestje wordt uitgenodigd, wat geef je dan cadeau?
  Ik denk dat ik een vriendin inschakel om me te helpen. Zij is zo verschrikkelijk creatief, kan van 2 oude schoenen en een lege doos een geweldig feestje maken bij wijze van spreken!

  Like

 21. Door de traktatiezakjes moet ik weer aan de idioot grote snoepzakken denken die mijn zusje (4 jaar jonger dan ik) soms mee naar huis kreeg. Misschien was het omdat mijn oma tandarts was en mijn moeder daarom ook zo is opgevoed maar die moest ze dus inleveren en dan kreeg ze er in de ruil daarvoor een gulden in haar spaarpot. Zo erg vonden wij die regeling niet, veel snoep (misschien omdat we het niet gewend waren?) vonden we eigenlijk niet eens zo lekker, vaak veel te zoet.

  Daarnaast moet ik denken aan de moeder die haar dochtertje naar een feestje van mijn zusje bracht die met een heel serieus gezicht aan mijn moeder vroeg 'krijgen ze eigenlijk wel genoeg snoep hier?'. Nu is het voor de beeldvorming misschien nuttig te melden dat haar dochtertje redelijk corpulent was. Dus naar de maatstaven van die moeder zou het antwoord 'nee' kunnen zijn geweest maar mijn moeder heeft haar voor de zekerheid maar gerustgesteld dat het op dat punt allemaal wel goed zou komen.

  Groetjes Lily

  Like

 22. Maar Theunie en haar partijtjes is wel een enorm voorbeeld voor hoe het anders kan dan mee gaan in de waan van de dag.
  En daar kan de huidige maatschappij een heel groot voorbeeld aan nemen.
  Het is toch t eerg als kinderen niet meer kunnen genieten van simpel naar een cafetatia gaan om een patatje te halen .
  Groet Maamke.

  Like

 23. Wij hebben inmiddels al wat kinderfeestjes achter de rug, maar de meest ontspannen vond ik afgelopen keer het feestje van ons inmiddels 10-jarige dochter in……. het zwembad!
  Inmiddels kunnen ze op die leeftijd allemaal prima zwemmen dus manlief en ik zaten heerlijk ontspannen aan de kant (natuurlijk met altijd een wakend oog!). Daarna daar een frietje gegeten, de ouders brachten en haalden hun kids zelf. Echt ideaal, goed betaalbaar en heel gezellig! We hebben ook genoeg kinderfeestjes thuis gehouden hoor, ook leuk, maar of ik dan goedkoper uit was met al het lekkers en knutselspulletjes die ik dan aanschafte??

  Like

 24. Ik moet eerlijk zeggen dat ik €100,00 een hoog bedrag vind en dat zelf nog nooit heb uitgegeven.
  De eerste jaren houden we de feestjes thuis met knutselen en pannenkoeken versieren etc. Vaak op woensdagmiddag. Pannnekoeken eten en knutselen, spelletjes, film en om 3 uur weer naar huis. Lang genoeg.
  Nu gaan we ook bowlen, zwemmen, naar een indoor speeltuin. Maar het moet in de auto passen. 4 kinderen maximaal dus.
  Ik heb ook een keer een verkleed en spelletjes kist gehuurd. Hartstikke leuk.

  Like

 25. Ik doe ook niet aan mee aan die dure feestjes. Boerengolf, in onze eigen wijk op het sportveld, zelfgemaakte stokken met een klompje er onderaan (mijn man is handig), emmers en andere moeilijke hindernissen neergezet, met een kleine bal en golfen maar. Of wc borstelgooien (borstel kopen bij de action 0,55 cent.) 2 groepen en gooien maar (wel buiten gooien) Speurtocht. De Hollandkwis. Wie is de mol (iets grotere uitdaging) Kosten? te verwaarlozen.

  Like

 26. @Maamke, hoewel ik groot respect heb voor Teunie en hoe ze het allemaal doet en haar blog graag lees vind ik het veel te ver gaan om dat als voorbeeld te nemen. Het grappige vind ik dat bij onze kinderen in de klas juist de “armere” kinderen niet meer blij waren met de Mac of een patatje buiten, omdat ze dat juist nou al zo vaak deden. Gelukkig valt het hier wel mee met de feestjes(wij wonen onder de rook van Amsterdam) wel veel ballenbakkenfestijnen maar geen efteling of zoiets. Je kunt hier in de buurt heel voordelig een gebouwtje huren en daar gaven soms kinderen een feestje met een paar jarigen te gelijk.
  Nikki

  Like

 27. Oh Spaarcentje, ik heb me ook zo enorm vergist in de verjaardagspartijtjes… Toen mijn zoon nog maar klein was zei ik tegen onszelf en anderen: “Ik begin er niet gelijk aan om feestjes buiten de deur te houden…” Het 1e feestje dat we voor onze zoon organiseerde was voor z'n 5e verjaardag en gingen we vol goede moed thuis vieren… (een ouderwets feestje zoals een moeder dat mooi noemde). We gingen cakejes versieren (omdat zoon dat zo leuk vindt), we hadden wat spelletjes voor bereid en we gingen met z'n allen pizzaatjes maken en bakken (omdat zoon dat zo leuk vindt). Binnen een kwartier waren de kadootjes uitgepakt, de slagroom van de cakejes vloog over de tafel en een kwartier later waren de jongens ook wel klaar met de spelletjes…. Ondertussen werden mijn man, schoonzus en ik gillend gek!! Buiten was het onwijs koud (eind november), maar we hebben er toch voor gekozen om even een poosje buiten te gaan voetballen…. Met roosige wangen hebben we ze toen op de bank gezet en een filmpje aangezet (uit pure wanhoop!) Daarna een pizzaatje gegeten en toen snel naar huis! “Dit nooit meer!” De laatste 2 feestjes toch buiten de deur gevierd en dat beviel uitermate goed! Maar dan let ik wel op dat het niet de spuigaten uit vliegt, want ook financieel moet het leuk blijven!

  Like

 28. hier ging het andersom…… eerste feestje buiten de deur. Naar een speelparadijs wel dat liep qua tijd uit de hand en we liepen constant hoofdjes te tellen. Niet handig. Jaren erop werd het thuis. Thema's als prinsessen (geen zoon hier) en paarden etc passeerden de revue. Gelukkig ben ik creatief en gezegend met flexibele instelling en fantasie dus als de spellen op waren verzon ik wat. Laatste 2 keer gingen we wel weg, 1x bowlen en thuis patat eten en filmpje kijken met ijsje op de bank. En een keer schilderijen pimpen met snoepbuffet thuis onder t kadootjes uitpakken. Was beiden ongeveer net zo duur als jij hebt uitgegeven. Dat je een deuk kreeg van een niet te handhaven kind dat je naar huis moest brengen moet je je niet aantrekken. Daarvoor moeten de opvoeders zich diep schamen!
  Gr Pdepooh

  Like

 29. Tja, wat is leuk? Ik kwam er achter dat onze oudste graag een feestje buiten de deur wilde, omdat ze dan voorin de auto mocht zitten. Na even doorvragen bleek een feestje thuis, waarbij ze voorin de auto de uitnodigingen mocht rondbrengen toch veel leuker dan een binnenspeeltuin. Het werd een knutselfeest. Goed doorvragen loont de moeite!

  Like

 30. Die dure feestjes komen in mijn omgeving (nog) niet voor. De meeste feestjes zijn eenvoudig: thuis lunchen met broodjes knakworst, vrij spelen, taart + kadootjes, spelen of knutselen en dan met een bakje chips een filmpje kijken.

  En dit is niet omdat we het niet kunnen betalen.

  Like

 31. Hier ook geen dure feestjes, en zeker geen grote snoepzakken mee naar huis! Zoon werd twee weken geleden tien, en alle jongetjes uit zijn groep, plus zijn twee neefjes kwamen bij ons thuis afgelopen weekend. Dat zijn in totaal, incl. zoon, 8 jongens. Zoon wilde deze keer films kijken, dus ik heb een paar nieuwe (goedkope) DVD's gekocht. Hij wilde geen taart maar koeken vooraf, en met chips, popcorn en na afloop nog patat met een frikadel/kroket ging iedereen met een volle buik, zonder snoep gehad te hebben 🙂 naar huis. Tussendoor hebben ze nog even op de grote trampoline gespeeld buiten, om hun energie kwijt te raken. Volgens het jongste neefje was het de leukste dag van zijn leven :-). Toen dochter 11 werd afgelopen herfst is haar vriendin plus een buurmeisje mee geweest uit eten naar de Chinees, samen met de opa's en oma. Was ook heel leuk, en eigenlijk ook niet duur.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s