Op zoek naar Pippi

Op zoek naar Pippi: keuzes maken

989be-blijOp zoek naar Pippi, wat houdt dat in?  Meer spontaniteit, minder moeten. Meer doen waar ik blij van word en me minder druk maken om de consequenties van het uitgeven van energie die er niet is. Mezelf de juiste vragen stellen en handelen naar het antwoord. Doen alsof elke dag een vakantiedag is. Als de zon schijnt alles uit mijn handen laten vallen en erin gaan zitten. Schijt hebben aan wat anderen van mij denken zolang ik mezelf maar in de spiegel aan kan kijken.

Zoals ik eerder schreef heeft de vraag ‘waar heb ik zin in vandaag’ veel ruimte opgeleverd. Ik word me meer bewust van behoeften die soms wel, soms niet ingevuld kunnen worden. Vaak is er in een aangepaste vorm toch veel mogelijk dan. Ik had de afgelopen weken zelfs weer wat afspraken met vriendinnen. Op dagen dat dit niet lukt is er Netflix, veel te lezen en app ik met vriendinnen en dat is ook fijn.

Het antwoord op de vraag ‘Waar heb ik zin in?’ hoeft niet altijd te betekenen dat ik in contact met anderen iets doe of dat ik een activiteit buitenshuis plan. De energie is nog beperkt en dus gebeurt het meeste toch hier in huis. De laatste maand heb ik vooral heel veel gelezen en geschreven.  Dat zijn toch de activiteiten waar ik het meest blij van word. De overstap van Blogger naar WordPress betekende een enorme boost voor mijn inspiratie en daar geniet ik van.

Doordat ik nu door de B12 injecties over meer energie beschik, kan ik ook weer vaker naar de bibliotheek gaan om boeken te halen. Zodoende ben ik minder afhankelijk van wat ik op mijn e-reader heb staan of wat er als e-boek beschikbaar is bij de bibliotheek. Sinds jaar en dag houd ik lijstjes bij van boeken die ik graag wil lezen (die lijst is wat onhanteerbaar geworden door Ogma). Veel van die boeken zijn helaas niet als e-boek beschikbaar bij de bieb en ik kan natuurlijk niet alles kopen. Maar de gewone bieb heeft bijna alles en zo niet dan kan ik het aanvragen bij een andere vestiging.

Tegenwoordig kijk ik snel even op mijn verlanglijstje voor ik naar de huisarts ga voor de B12-injectie. Zo zie ik wat er op de plank staat bij de bibliotheek. Na die prik in mijn kont twee keer in de week om 8.50 in de ochtend, fiets ik door naar de bieb, loop daar stipt om 9 uur naar binnen als de deuren opengaan, pluk de boeken van de plank die ik heb uitgezocht en om 9.10 ben ik weer thuis. Dát is nog eens een efficiënte prikkelarme actie waar ik blij van word ;-).

Meer Pippi betekent ook weer meer koken. En dan vooral nieuwe recepten uitproberen. Nieuwe smaken, combi’s, recepten, dit uitwerken en erover schrijven. Ik publiceerde na een jaar stilte deze maand ineens weer recepten op mijn kookblog en genoot.

Een blogvriendin vroeg mij of het wellicht beter met mij gaat door de Pippi-acties.  Dat weet ik niet. Ik denk niet dat het zo is dat ik de huidige energie-opleving daaraan te danken heb. Die wordt veroorzaakt door het effect van de B-12 en het mooiere weer. Maar, het versterkt elkaar wel. Dingen doen waar je blij van wordt, geeft óók energie, al is dat een andere energie. Ik voel me mentaal heel erg goed momenteel en daar geniet ik van.

Het maakt ook dat ik me steeds meer kan voorstellen deze zomer wél mee te gaan op vakantie met de mannen. Duimen jullie voor me? Zodat ik van onderstaand uitzicht kan genieten?

 

 

18 gedachten over “Op zoek naar Pippi: keuzes maken

 1. Wat fijn dat je een dubbele boost hebt met die B12 injecties en je pipi-acties.
  Ik duim voor je dat het een gezamenlijke vakantie wordt.
  Kunnen Pipi (en die injecties) niet mee op vakantie?

  Geliked door 1 persoon

   1. Als het zo’n vlak-onder de huid injectie is (buik / bovenbeen) dan is dat zeker te doen.
    In dat geval is emla-crème (een verdovende crème) wel erg fijn.
    Dat is een crème die je op voorschrift van de huisarts kunt krijgen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Dat is het niet, hij wordt er recht ingestoken. Maar er zijn wel mensen die zichzelf met B12 injecteren. IK ben geen held met dit soort dingen. Ik vind het prima om te ondergaan, ben nooit bang voor pijn maar ik moet het niet zien. Dus of het gaat lukken weet ik niet ;-0

    Like

 2. Ik duim heel hard voor je.
  Mijn lees verlanglijst is ook nogal lang geworden door Ogma. Helaas had ik laatst iets besteld dat niet geleverd kon worden, zelfs buiten de provincie. Zo jammer!

  Geliked door 1 persoon

 3. Duim ook voor je; dat je de zin en de energie hebt om mee te kunnen. Ik weet zeker dat man en zoonlief dat heerlijk vinden. Geen leuke franse docteur die elke dag even een huisbezoekje kan brengen voor de prique?? 🙂
  Geinspireerd door jouw blog ga ik vandaag ook maar eens Pipidag houden. Vond achterin de vriezer nog 2 Zweedse kaneelbroodjes dus ik doe het in stijl.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zo herkenbaar die blijheid die je voelt als energie peil beter aanvoelt. Niet verder kijken. De dag komt zoals die komt.
  Het is een kunst om te kunnen genieten..
  Genieten is genieten , zon , kop koffie , wat handwerken , een dutje , een leuk gesprek , hele basale dingen. Zo hoorde ik van zoon , dat kleinzoon en kleindochter elkaar een kusje geven als ze gaan slapen , maar nu ook elkaar een kusje geven als ze wakker worden , daar kan ik intens blij van worden en dan zie ik het niet eens gebeuren.
  Laat het vakantie gebeuren gewoon los , uiteindelijk voel jezelf of je het aankan of niet.
  Duimen doe ik voor je!

  Geliked door 1 persoon

 5. Mmm je zou nog kunnen kijken of er ter plekke een huisarts is die wil injecteren. Googelen en in het Engels vragen. Moet je alleen een medisch paspoort oid hebben voor die injecties (sowieso, maar de apotheek / huisarts weet wel hoe dat zit).

  Geliked door 1 persoon

 6. Ohh dat zou wel heel erg mooi zijn als je mee kunt. Ik spuit mezelf al vele jaren. Weet je wat ook een optie is als je het zelf niet durft? De arts in het dorp waar je naartoe gaat vragen of deze de spuit zet. Zal vast moeten lukken.
  Ik ga heel hard voor je duimen dat je toch meekunt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat fijn dat het zo goed gaat! Hoop dat je mee kunt op vakantie.
  Dat zelf prikken kun je echt leren. Ik heb diabetes al 10 jaar en prik mezelf 8 x per dag. 4 x spuiten en 4x glucose meten. In het begin was het moeilijk, werd ik gewoon een beetje misselijk van in mezelf spuiten. Maar binnen een week was ik gewend. Nu doe ik het zonder nadenken. Geeft veel vrijheid als je het zelf kan doen. Hou je weer energie over voor pippi-dingen!
  Succes en groetjes Esther

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s