algemeen

Zaterdag

Deze week was natuurlijk niet de beste week aangezien ik een snotkop en keelpijn heb en het lijf pijn doet. Omdat ik ook flinke last van mijn oren kreeg, heb ik voor de zekerheid daar even naar laten kijken toen ik toch naar de huisarts moest voor de B12 injectie. Het trommelvlies zag er wat onrustig uit. Omdat ik dit vorig jaar ook had en toen vervolgens de ene na de andere oorontsteking kreeg leek het me goed snel te reageren. Nu ik gehoorapparaatjes heb veroorzaakt dit namelijk wat extra druk in de oren en ik verdraag de apparaatjes nu nauwelijks. Maar ik hoor zonder echt bijna niets meer! Dat ik het al die jaren zonder heb gedaan!

De huisarts was het met me eens gezien de voorgeschiedenis snel te reageren en schreef neusspray met ontstekingsremmers voor. Helaas kan ik die pas maandag ophalen dus ik moet even het weekend zien door te komen. Mijn apotheek is overgegaan in andere handen en waar ik vroeger meteen vanuit de huisarts door kon naar de apotheek waar het recept dan al binnen was en meteen werd klaargemaakt, moet je nu wachten tot de eerstvolgende werkdag. Beetje vreemde gang van zaken want ik kan me zo voorstellen dat je als werkende mens er niet op zit te wachten om de ene dag later op je werk te komen omdat je bij de huisarts langs moet en de volgende dag pas na 11 uur de medicijnen kunt halen en mogelijk dus weer moet verzuimen van het werk. Voor mij is het anders aangezien ik verder geen klap te doen heb maar ik had wel liever meteen met de spray willen beginnen.

Deze week moest de auto op voor de apk. We hadden verwacht dat de banden zouden moeten worden vervangen maar dat bleek nog niet nodig. Dat was een fijne meevaller en dat compenseerde de tegenvaller die we hadden omdat de orthopedische steunzolen van S. niet worden vergoed door onze huidige verzekeraar. De vorige verzekeraar vergoedde dat wel, maar daar betaalden we ook €30 meer per maand. Dus linksom of rechtsom betaalden we die steunzolen toen ook zelf ;-). Maakt niet uit maar ik had er op gerekend dat het wel vergoed werd, beetje suf misschien. Dus werd dat mooi rechtgetrokken door de meevallende autokosten.

Dit was best een dure maand voor ons. Door de steunzolen en de bijdrage die ik moest bijbetalen voor de gehoorapparaten waren we in totaal iets meer dan €700 kwijt aan zorgkosten. Dat kwam bovenop de €785 die ik eerder in juli al moest ophoesten voor de apparaten. Veel geld maar ik ben er zó blij mee en het is fijn dat we dit kunnen betalen. Al moet ik wel zeggen dat ik echt loop te schuiven met geld momenteel. Het kan net uit of net niet. De wensen zijn hier wat groter dan wat daadwerkelijk mogelijk is.

Nou ja, beter wat te wensen overhouden en ergens naar toe werken dan 6 of meer keer per jaar op vakantie gaan en dat normaal vinden (hebben jullie dat gezien in de vierde aflevering van Steenrijk Straatarm?).

deze kat is straks diep beledigd

Over geld uitgeven gesproken. Er lopen hier vier geldverslindende haarballen rond en met eentje daarvan gaan we zo naar de dierenarts voor zijn enting ;-).

Fijn weekend allemaal!

8 gedachten over “Zaterdag

 1. Slechte zaak bij die apotheek. Stel je hebt blaasontsteking of je bent in acute pijn en dan moet je een dag wachten. Vreselijk. Bij onze apotheek is de wachttijd er wel voor herhaalrecepten, maar omdat ik in de automatische herhaalservice zit heb ik daar nooit last van. De apotheek is ook op zaterdag ochtend open en voor spoedgevallen buiten kantooruren zit een apotheek bij de HAP in het AMC.
  Ook de steunzolen van onze oudste werden niet vergoed en het was best een behoorlijk bedrag. Voor ons geen probleem (nee we gaan niet zes keer per jaar op vakantie 😉 maar je zal maar geen reserves hebben.
  Man heeft sinds deze maand een lease auto bij zijn nieuwe baas. Eentje met “maar” 14% bijtelling gelukkig. We merken het wel in de kosten (elke week een volle tank en de banden moesten vervangen worden, nu dus niet) en we willen onze auto volgende maand verkopen.

  Like

  1. Ilse,
   Voor de steunzolen maakt het wel een beetje uit waar je ze laat aanmeten hoor. Kan bij Podoloog, Podotherapeut, Orthopeed of Orthopedisch-instrumentenmaker (en waar je verzekeraar een contract mee heeft). Waar ga jij dan heen en moet jij dan betalen? Voor onze dochter laat ik ze altijd aanmeten bij de Orthopedisch-Instrumentenmaker welke is verbonden aan de Orthopeed in het ziekenhuis.
   Voor voetzorg krijgen we max. €. 150,00 per jaar vergoed. Kan je wel redelijk mee uit de voeten met een opgroeiende dochter. Ook is het wel van belang wat voor soort steunzolen je laat aanmeten/aangemeten krijgt. De lange of de kortere 3/4-tjes en het materiaal. Kids hoeven géén hele dure, soms moet ze wel 2x per jaar nieuwe. Komen dan ook nog de (duurdere) schoenen met los en uitneembaar voetbed bij.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dat is gek, hier duurt het zelfs 2 werkdagen voordat medicijnen klaarliggen maar als je het direct nodig hebt krijg je gewoon een receptbriefje van de huisarts waarmee je naar de balie kan.
  En volgens mij is het ook zo dat je zonder dat briefje naar de balie kan omdat het wel in de computer staat, alleen dan moet je er dus op wachten dat ze het klaarmaken.
  Mensen die hun medicijnen 2 dagen geleden hebben besteld worden met voorrang geholpen aan de snelbalie, dat is het grootste verschil, want als het moet kan je altijd aan je medicijnen komen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat super dat je gehoorapparaatjes zo goed bevallen, maar ik wens je veel beterschap met je oren (en de rest van je lijf).
  Ik heb de aflevering ook gezien van steenrijk en straatarm en ik heb ook liever wat te wensen dan zo te zijn als dat ‘rijke’ gezin.
  Veel succes bij de dierenarts en fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 4. Je maakt me nieuwsgierig naar de serie.

  Succes met je oren. Ik had als kind veel oorontstekingen. Vreselijk vond ik dat. Later kreeg ik er snel voorhoofdsholteontsteking van. Tegenwoordig neem ik bij het eerste gesnotter cinuforce van vogel. Werkt als een tierelier (als in 2-3 dagen snotvrij, zonder verstoppingen / ontstekingen).

  Onze huisarts is apotheekhoudend en geeft een paar dingen gelijk / de rest de volgende dag mee.

  Like

 5. Allen: wel even rekening mee houden hoor, de spoedapotheek (als je eigen apotheek na kantoortijd, ‘s-nachts en in het weekeind is gesloten) heeft een torenhoog tarief !! Veel duurder dan als je het regulier haalt bij je eigen apotheek !! Maar noodzakelijk is noodzakelijk en dan zijn (extra) Euro’s natuurlijk géén probleem.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s