gezondheid

Over snot en slijm

Vanmorgen was ik even bij de huisarts voor de B12 injectie en heeft de assistente meteen even gekeken naar de brandwond op mijn arm. Dat herstelt goed. Ik hoef niet meer te smeren met zalf of het te bedekken met verband. Dat voelt wel wat vreemd en kwetsbaar. De nieuwe huid is knalrood en overgevoelig en stoten gebeurt snel. Dus flink uitkijken maar. Ik heb wel veel geluk gehad dat het zo goed geneest en dat ik relatief weinig pijn heb gehad.

Wat minder lekker loopt is de rest. Ik ben nog steeds flink beroerd van de verkoudheid en er is inmiddels een voorhoofdsholteontsteking bijgekomen. Daar ben ik goed ziek van maar er valt verder weinig aan te doen. Ik heb al neusspray, ik stoom twee keer per dag en verder is het maar uitliggen/zitten. Snuiven met zout water wat ik meestal doe in zo’n geval, lukt nu niet aangezien ik een enorme koortsuitslag in beide neusgaten heb.

Nou ja, de plank met te lezen boeken is gelukkig gevuld, het bed is warm en de rest waait wel weer over.

16 gedachten over “Over snot en slijm

 1. Dan heb je inderdaad geluk gehad met je brandwond. Mijn scheenbeen is nog steeds niet dicht ondanks antibiotica en speciaal verband, duurt nu al 4 weken. Intussen ook flink verkouden geworden, zal wel met verminderde weerstand te maken hebben. Het snotteren vind ik nog niet zo erg maar dat gehoest, word er zo moe van en de spierpijn die je ervan krijgt. Dus wens ik jou veel beterschap en mezelf dan ook maar. Mijn moeder zei altijd: gaat wel over voor je een jongetje wordt 😩, ik haatte dat altijd als ze dat zei.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gatsie, verkouden en ook nog een voorhoofdsholteontsteking. Weinig aan te doen … uitzieken. Je lichaam tijd geven om te genezen. Je b12 spuit zit er weer in dus misschien wat extra energie. Heel veel beterschap.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hè wat balen. Maar toen ik zo ben verbrand werd mij verteld dat brandwonden heel slecht zijn voor je weerstand. Alle energie gaat nu even naar het herstel van je huid. Ik smeerde trouwens nog heel lang door met een neutrale zalf, gewoon omdat het fijn voelde.
  Veel beterschap. Lezen is goed voor zieke mensen.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s