katten

Zaterdag

Weinig te melden hier. Alles zit nog vast in mijn hoofd en ik voel me daarom niet oké. Het is inmiddels een fikse voorhoofdsholte- en bijholteonsteking. Ik heb neusspray, spoel mijn neus met zout water, slik pijnstillers en lig veel plat. Verder valt er niet veel aan te doen dan gewoon de rit uitzitten.

Ik moest er gisteren wel even uit omdat Moos naar de dierenarts moest voor een ingreep. Er is een kies getrokken. Ik vond het best spannend dat hij onder narcose ging, hij is immers niet meer de jongste. Gelukkig ging alles prima. Hij had ze bovendien helemaal ingepakt bij de dierenarts, ging al kletsend onder narcose en zodra hij weer bij was begon hij meteen weer te miauwen. Dus toen we hem haalden had hij er wat fans bij.

Eenmaal thuis wenste hij onmiddellijk een gevulde bak wegens een té lege buik maar hij moest helaas een paar uur wachten op aanraden van de arts. Die paar uur heeft hij doorgebracht naast zijn etensbak, zodat hij zeker wist dat er geen tijd verloren zou gaan tussen het vullen van de bak en de start van zijn diner.
Helaas ontdekte hij toen het eindelijk zover was dat het eten  bestond uit wat theelepeltjes met een armzalig beetje nat voer. Het bewijs dat dit nodig was bestond uit een ferme kotspartij maar toch werd dit voorzichtige voeren me niet in dank afgenomen.

Vanmorgen bleek dat de ellende nog niet over was want hij mag nog niet naar buiten. Hij moet een paar dagen binnenblijven. Het is toch een open wond en wie weet wat hij buiten oploopt. Hij krijgt ook nog een week antibiotica om infecties tegen te gaan en dat is geen succes. We hebben gisteren met zijn twee-en het arme beest in de houdgreep genomen en geprobeerd drie pillen naar binnen te werken. Afijn, drie pillen later was de relatie tussen mens en kat grondig verstoord, liep het zweet zo mijn bilnaad in en werd ik door kind op een pil gewezen die op de vloer lag, waarschijnlijk slinks uitgespuwd door een razende Moos. Die derde pil hebben we door het eten geprakt en dat is redelijk naar binnen gewerkt.

Wie toch bedenkt dat een kat na een ingreep aan zijn mond drie pillen per dag moet slikken die vies zijn en waarbij je hem pijn doet, want om de bek open te krijgen moet je druk op de kaken uitoefenen! Ik heb al jaren katten en weet goed hoe ik pillen moet toedienen maar bij Moos is dat nooit een succes. Hij klemt zijn kaken echt hermetisch op elkaar. Hij gaat ook meestal rechtop staan op zijn achterpoten met zijn voorpoten helemaal de lucht in. Daar was hij gisteravond te zwak voor maar desondanks lukte het dus niet alle pillen te geven. Ik verheug me nu al op vanavond, als we weer een poging mogen wagen 😦

De pijnstilling ging er beter in vanmorgen, dat is een vloeistof die we in zijn bek spuiten.  Maar als de antibiotica niet lukt moeten we terug naar de dierenarts voor een dagelijkse injectie.

Gerrie reageerde nogal panisch op het feit dat we Moos weg brachten en terugkwamen zonder kat. Hij verschanste zich bovenaan de trap, zeer verontrust. Je zag hem denken: dat klopt niet hoor, je gaat weg met een kat en komt terug zonder kat, denk je dat ik niet kan tellen! Die was dus de rest van de dag geagiteerd en op zijn hoede.

 

Dibbes daarentegen….:-)
Opgeruimd staat netjes! Een kat minder is meer tijd voor Dibbes! Je hoorde het hem denken.  Al moet ik zeggen dat hij in de avond heel voorzichtig en lief tegen Moos deed. Sowieso, Moos lag op bed en alle katten lagen om hem heen, half tegen hem aan. Ze zorgen toch wel voor elkaar.

 

Nou dit was weer de wekelijkse kattenspam. Fijn weekend allemaal!

 

20 gedachten over “Zaterdag

  1. Nee hoor, Moos laat zich niet bedotten. Ik heb ook al eens geprobeerd met een speciale pasta, die vorm je om de pil heen en die pasta smaakt naar droge kattenbrokjes. Ik word dan aangekeken net een blik vol minachting over de wanhopige truc.

   Like

 1. Ik kreeg voor onwillige katten die toch kattenpillen moesten een heel handig plastic apparaatje van de dierenarts. Dan schoot je zo de pil achter in de bek van de kat, streek hem een paar keer over de keel en klaar was poes. Maar dat was nog in de tijd dat mensen gemeen en keihard waren tegen katten 🙂

  Beterschap trouwens. Zo’n hoofdontsteking is echt niet fijn. Rustig aan maar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Arme jij en arme Moos! Hopelijk gaat alles binnenkort weer als vanouds.

  Hier moest de kater ook een antibiotica kuur in het verleden en omdat hij zo sterk is en niets anders eet dan kattenvoer, kreeg ik in overleg met de DA injecties mee naar huis die een vriendin elke dag kwam geven. Appeltje, eitje.
  Wat ik trouwens nog steeds niet snap is dat ze tegenwoordig alles kunnen bedenken en maken maar pillen voor de kat nog niet in vis of vleessmaak zodat we ze met “snoepjes” kunnen behandelen.
  Succes, Roelie

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat vind ik ook onbegrijpelijk! Wij hebben smoes na een zware darmoperatie ook wel zelf antibiotica injecties gegeven, dat ging uiteindelijk makkelijker dan een pil. Wat super dat die vriendin van jou dat kwam doen. Ik ben geen held met naalden, hier doet de man injecties (en ik gooi de pillen erin)

   Like

 3. Ik ben zo’n fan van jouw kattenspam, het is weer een briljant stukje. Zo beeldend als jij over die katten kan schrijven…. De liefde spat er vanaf. Ik ben fan, ga zo door. 🙂

  Like

 4. Toen de kater van mijn dochter een nachtje bij de dierenarts moest blijven , kreeg hij het voor elkaar om het alarm af te laten gaan, hij zat in een kooi , maar wist snachts te ontsnappen met als gevolg dat de dieren arts midden in de nacht om 4 uur zijn bed uit moest , om te kijken wat er mis was , aangezien de beveiliging geen sporen van braak zag , dus iets anders moest het alarm af hebben laten gaan. De dierenarts had dit in 30 jaar praktijk nooit eerder meegemaakt. Achteraf kon hij er wel om lachen al was hij wel blij dat Nacho weliswaar met medicijnen tegen benauwdheid weer gewoon met mijn dochter mee naar huis kon.

  Geliked door 1 persoon

 5. bij mijn huistijgers ga ik altijd op mijn knieen zitten. voeten tegen elkaar, kat er tussen zodat ze er niet via de achterkant uit kunnen. Kop naar achter trekken, dan moet die bek open en dan die pil er in mikken. vervolgens de kaken op elkaar duwen en over de keel wrijven tot ze moeten slikken. Dan natuurlijk niet gelijk los laten want dan komt die pil alsnog terug.

  Dat stuk is nog wel te doen, alleen het punt voor dat je ze hebt en er dus op kunt gaan zitten………

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik had ooit een vriend die 3 katten had en een tijdje bij mij inwoonde. Die katten moesten eens in de zoveel tijd een pilletje en na hem een keer te hebben gadeslagen tijdens de veldslag die dat pillen geven opleverde vroeg ik hem of ik het eens mocht proberen, bij hem ging het al fout doordat hij in hun bijzijn de pillen te voorschijn haalde , want dat zorgde onmiddellijk voor onrust. Ik haalde de pillen dus de dag er voor tevoorschijn terwijl de katten niet in de buurt waren en legde ze op een veilige plek , maar wel een waar ik snel bij kon en de volgende dag pakte ik de eerste kat op om hem eens lekker aan te halen en op het moment dat hij volkomen relaxt was drukte in hem de pil in zijn bek , wreef een paar keer over zijn keel en weg was de pil, volkomen verbluft door mijn onverwachte actie wandelde hij daarna verbaasd maar rustig weg. De andere 2 hadden niets doorgehad en in de loop van de dag herhaalde ik mijn handeling tot alle 3 de katten hun pilletje gehad hadden. Savonds vertelde ik mijn vriend dat ze alle drie hun pil gehad hadden en hij vroeg hebben ze je erg gekrabd? Iets wat hem dus elke keer overkwam, Nee hoor zei ik geen enkel probleem. Toen hij de keer erna hetzelfde deed kwam hij erachter dat mijn methode bij hem ook werkte. Katten voelen het aan als jij gespannen bent doordat het eerder mis ging en reageren daar onmiddellijk op, zeker als ze zien dat je voorbereidingen treft voor iets waar zij een hekel aan hebben. hoe rustiger jij blijft hoe rustiger zij reageren over het algemeen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat klopt helemaal. Zo doe ik het ook. Helaas werkt t niet bij alle katten. Bij Moos werkt t ook t best als ik t geef als hij ergens ligt te slapen.
   Maar soms gaat dat gewoon niet. Met antibiotica kun je niet denken ‘nou morgen weer een poging’. Het vervelende nu is dat t drie pillen per keer zijn. Maar t gaat heel aardig nu.

   Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s