Geen categorie

Weer een klusje kunnen afvinken

Een eigen huis zorgt eigenlijk voor een permanente kluslijst van dingen die gedaan moeten worden. Schilderwerk aan de binnen- en buitenkant, algemeen onderhoud maar ook keukens die uit elkaar vallen en opgeknapt moeten worden, we blijven lekker bezig, zeker met ons oude huis uit 1936.

Een tijd terug viel mij op dat in onze slaapkamer het behang dat aan de buitenmuurkant zit, loslaat. Daaronder zat een fikse vochtplek. Omdat het pal naast de muur van de buren zat, vroeg ik buurvrouw of ze last van lekkage had gehad. Dat had ze inderdaad. Nu zag je van buitenaf ook wel dat hun muur zoute strepen had, een teken van vocht. Bij ons was dat niet zo maar bij nadere inspectie bleek de regenpijp niet goed af te voeren dus was t een kwestie van tijd totdat ’t vocht ook bij ons zichtbaar was.  Een verklaring zou kunnen zijn dat de muren dus vol zijn gelopen met water. De betreffende buitenmuur heeft bovendien nogal te leiden van regen die er vaak recht op neerslaat.

Wat deden we er aan? De buitenmuur is in de nazomer goed schoongemaakt en daarna door M. twee keer behandeld met een impregneermiddel. Dit zodat er vanaf de buitenkant geen vocht meer kan binnendringen. Daarna hebben we de binnenkant aangepakt. Het behang werd verwijderd (het ging gelukkig maar om 2 stroken en niet om de hele muur), de plekken zijn schoongemaakt en ook die zijn behandeld, dit keer met een vochtwerend middel voor binnenmuren. Toen dat was opgedroogd hebben we die delen van de muur opnieuw behangen. Gelukkig hadden we nog een rol van het behang.

Voor

Omdat we wel even behangplaksel moesten kopen en het moeilijk is dat in een hele kleine hoeveelheid te maken, besloten we meteen onder de bar in de keuken de behangen. Daar zat een best dol behangetje op dat onze toen schijtlelijke keuken flink opvrolijkte. Inmiddels is de keuken  gerenoveerd en was het behang totaal niet passend meer. Niet heel storend maar aangezien we nu toch bezig waren… Dus kochten we een mooie kleur blauw  en gingen we aan de slag.

Na

Nu nog de puntjes op de i zetten wat de keuken betreft en dan hebben we even rust. Het duurt nog wel even voordat de dakkapel geplaatst gaat worden maar voor die tijd heeft M. vast wel weer iets anders bedacht of gaat er iets spontaan kapot. Zo gaat dat met oude huizen.

 

 

 

5 gedachten over “Weer een klusje kunnen afvinken

 1. Ja, de klusjes gaan almaar door. Ik heb een boekje met alle ideeen die ik ooit of later wil (soms) moet uitvoeren. Dan heb ik ze uit mijn hoofd en uit mijn systeem.
  Mooi vuilnisbakkencentrum hebben jullie 😉
  O en vraagje, hoeveel kattenbakken hebben jullie in huis? Wij twee, voor twee katten (en nog poepen ze het liefst buiten, bij onszelf in de tuin en wie weet ook bij de buren). Websites raden een bak per kat aan plus eentje extra. Maar daar lijkt me bij jullie geen beginnen aan, met vier katten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, daar is geen beginnen aan. We hebben een bak. Alleen gerrie maakt er gebruik van, de rest doet het buiten.
   Er is wel een reservebak voor als een van de katten binnen niet blijven en het kattenluik dus op slot zit. Dan zet ik er dus eentje extra neer.

   Like

 2. Het behang in de keuken ziet er mooi uit en fijn toch als het nu helemaal je smaak is, dat maakt de keuken nog mooier! Hopelijk is het vocht nu weg uit jullie slaapkamer. Je blijft wel inderdaad wel bezig met een eigen huis!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s