gezondheid

Herrie in de buik

Vanmorgen was ik even bij de huisarts om te praten over mijn buikpijn en darmproblemen. Ik greep meteen ook de gelegenheid aan hem bij te praten over hoe ik me voel qua ME en dat ik sinds de zomer THC-olie gebruik en sinds 3 weken PEA Pure.  Niet dat ik zijn goedkeuring nodig heb maar het is wel fijn als hij weet wát ik gebruik en met me mee kan denken, zeker ook als ik in de toekomst medicatie nodig heb die wellicht niet matcht met de THC-olie.

Over naar de buik. Hij vond een uitgebreid bloed- en poeponderzoek verstandig en raadde tevens een echo aan. Het feit dat ik in een week tijd 2 kilo ben afgevallen en rechts pijn voelde toen hij me daar bevoelde (of hoe je dat ook noemt) in combinatie met de nu permanente diarree leek dat het verstandigst. Een echo kan al veel laten zien vertelde hij. Omdat ik in vergelijking met een paar jaar geleden best slank ben is een echo een goede optie. Bij dikke mensen is een echo vaak moeilijker te beoordelen maar omdat ik de afgelopen jaren flink ben afgevallen, is er voor mij geen belemmering hierin.

Mocht de echo aanleiding geven voor verder onderzoek dan wordt het een darmonderzoek. Ik hoop het niet, dat heb ik 20 jaar geleden al eens gehad en dat was niet prettig (heel zacht uitgedrukt).

Nou ja, wordt vervolgd. Maandag bloed laten prikken en poep inleveren en volgende week vrijdag de echo. Vandaar uit zien we wel weer verder. Eén stap tegelijk. Tot die tijd blijf ik voorlopig gewoon extra toiletpapier inslaan 😉

17 gedachten over “Herrie in de buik

 1. Joh een coloscopie kan tegenwoordig onder een roesje, merk je niks van. En in jouw geval kan IBS opspelen, vervelend maar redelijk in bedwang te houden met dieetmaatregelen. Gaat vaker samen met ME, want bijna altijd autoimmuungerelateerd. Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 2. Soms is het ook goed om onderzoek te laten doen ter uitsluiting , ook al zijn veel ‘rare’ en nare klachten terug te voeren op me/cvs. Sterkte voor nu , en hopelijk snel wat minder diarree en buikpijn !

  Geliked door 1 persoon

 3. Inderdaad een coloscopie kan met een roesje en dat heb ik ook gehad en daar merk je niets van, maar hopelijk is dat niet nodig en is het onderzoek en echo genoeg om te weten waar het aan ligt.
  Sterkte en beterschap!

  Geliked door 1 persoon

 4. Is het probleem in je buik geen reactie op dat PEA Pure wat je sinds kort gebruikt vraag ik me af .Ik weet dat mijn lijf erg heftig kan reageren op ”onbekende ” dingen

  Geliked door 1 persoon

 5. Een coloscopie, met een roesje valt echt reuze mee. Merk je niets van.Soms moet je gewoon onderzoeken laten doen om zaken weg te strepen dan wel aan te tonen, het is niet anders.
  Als je echt grote klachten en pijn hebt maakt het niet uit, je wil van de pijn af. Heb ik jammer genoeg recent ervaren. Sterkte !

  Like

 6. Heel veel sterkte en beterschap Martine! Goed dat je onderzoeken krijgt. De klachten die je nu hebt lijken me wat anders dan de standaard intolerantie klachten.
  Ik ben ook nog steeds zoekende wat nu het beste is om te eten en het ligt (logisch) ook aan mijn conditie. Bij periodes heb ik met bijna alle graan moeite (behalve rijst en mais), gaat soja slecht vanwege glutenbesmetting enz. Ik weet nu hoe mijn lijf daarop reageert. Dat is een onrustige en opgezette buik.
  Gelukkig kan een darmonderzoek nu met een roesje. Ik heb het eens zonder roesje gehad omdat dat toen nog niet gebruikelijk was. Was erg pijnlijk en vervelend. Wel belangrijk om bij de afspraak voor een darmonderzoek meteen aan te geven dat je een roesje wilt. Anders krijg je het mogelijk niet/is er geen tijd voor oid.
  Ik hoop dat je snel opknapt!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s