gezondheid

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Na mijn heerlijke weekend met zeer ontspannen yoga-ervaring, ging ik de week fijn relaxt in. Helaas duurde dat gevoel niet zo lang. Ik voel me niet goed, heb veel buikpijn en ga morgen naar de huisarts. Er zit iets niet goed in mijn darmen of buik. Ik heb daar natuurlijk al jaren last van met ups en downs maar op de één of andere manier escaleert het nu.

Maandag had ik een afspraak bij een diëtist voor een eerste gesprek om te kijken hoe ze mij hiermee kan helpen. Het was een goed gesprek en ik vond het fijn om te horen dat mijn eetpatroon uitstekend is,  ik had voor haar een week lang een voedingsdagboek bijgehouden. Ondanks het feit dat ik glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch eet, krijg ik zo op het eerste gezicht alles naar binnen. Ze gaat het wel nog even narekenen naar ze vond mijn eten zeer gevarieerd, met de juiste producten en alternatieven. Dat is natuurlijk fijn om te horen.

We hebben een stappenplan afgesproken wat we kunnen doen om te zorgen dat mijn poep-prestaties verbeteren. (Als dat geen woord is, dan heb ik het bij deze verzonnen). Helaas werden de klachten direct in de loop van dinsdag ineens zoveel erger dat het me beter lijkt nu eerst naar een arts te gaan om andere dingen uit te sluiten.

Wat ik jammer vind is dat ik bijna bang word voor elke hap die ik in mijn mond stop, dat is een drama voor een vreetzak zoals ik. Ik bén eten, ik adem, denk, voel eten. Altijd en overal. Mijn eerste gedachte in de ochtend is wat ik ga klaarmaken en eten die dag. Ik kan uren nadenken over lekkere smaakcombinaties. Maar nu heb ik geen eens trek. Dát is voor mij het signaal dat er iets niet klopt.

Wellicht ligt het helemaal niet aan het eten en heb ik last van een parasiet of een ontsteking. Nou ja, het enige positieve effect is dat afvallen wel heel makkelijk gaat zo.

Dus, dat dus. Wordt vervolgd.

32 gedachten over “Soms zit het mee, soms zit het tegen

 1. Sterkte .
  Ik hoop dat ze een oorzaak kunnen vinden.
  Ik heb eens maanden met een bacterie rondgelopen , maar men dacht dat het psychisch was. Uiteindelijk toch een “poeptest” gehad.
  Met positieve uitslag.
  Dan gaat afvallen inderdaad heel snel.
  Ik was zo blij dat er sprake was van een bacterie gewoon voor mijn zelfvertrouwen.
  Het zit je ook echt niet mee . Ik zend wat positieve energie naar je toe.

  Geliked door 1 persoon

 2. Joh! Heb je net gemaild en lees dit nu. Wat naar.
  Nu kan je zelfs geen troost meer halen uit chocolade of anders lekkers.
  Heel veel sterkte! Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor het meedenken. Ik nam altijd kurkuma, gember en gekookt water, dat dronk ik. Ik reageer daar vrij heftig op (ik krijg overal jeuk). Nu heb ik verder gezocht en een drank gevonden met kurkuma, gember, zwarte peper en bruine suiker die met (plantaardige) melk wordt gemaakt. Dat lijkt me zachter en dat ga ik maar eens proberen. Voor wie het interessant vindt: http://www.ziezozon.com/zo-gezond/kurkuma-heilig-geneeskrachtig-kruid

   Like

 3. Veel sterkte hiermee .Met uitzoeken en naar de dokter gaan en al de overwegingen en onzekerheden die er mee te maken hebben. En de energie die dat allemaal extra kost. Ennne probeer de Amygdala rustig te houden ,zegt zij die hem m/v nu al voelt aan slaan bij de gedachte aan zoveel gedoe 😉
  Groet Goudsje blom en geboen

  Geliked door 1 persoon

 4. Zelf heb ik er ook maanden mee doorgelopen. Later ook met veel kramp. Een paar keer naar de huisarts geweest. Uiteindelijk hebben ze in het ziekenhuis foto’s gemaakt. Eerst op dieet zodat je darmen leeg zijn, dan een goedje door je darmen. Die werden gelijk doorgespoeld.
  Gek genoeg voelde ik mij gelijk beter. Letterlijk. Ik was van de pijn af en de rest ging weer prima.
  Nooit geweten wat het was, want er kwam niets bijzonders uit het onderzoek. Misschien was het een bacterie en is ie gewoon weggespoeld.
  Ik wens je heel veel beterschap en succes bij de huisarts. Ik hoop dat je snel opknapt.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s