algemeen

7 jaar al weer

Toen mijn oog gisteren op de datum viel, die ik op de voorpagina van de krant zag staan, besefte ik iets. Ik blog al weer 7 jaar! Begin december 2010 plaatste ik mijn eerste blogbericht. Ik zou de wereld als ‘Spaarcentje’ wel eens vertellen hoe je moet consuminderen. Dat deed ik vol overgave.

Ik schrijf nog steeds vol overgave maar minder over omgaan met geld. Ik ben denk ik ook wel wat bescheidener geworden. Ik heb niet langer de illusie dat ik jullie kan vertellen hoe met geld om te gaan. Wel probeer ik nog steeds te delen hoe ik dingen aanpak. Vaak leer ik daar zelf nog  het meeste van denk ik. Het schrijven gaat steeds meer over dat wat er toevallig omhoog komt drijven, variërend van de zin van mijn leven tot slap ouwehoeren. Omdat ik dat leuk vind.

Sommige bloglezers lezen en reageren al bij mij sinds mijn Spaarcentje-tijd. Hartstikke leuk vind ik dat.

Cijfers van bezoekers aantallen ga ik niet noemen. Dat is alleen een beetje boeiend voor mij, voor jullie niet. Maar ik waardeer het zeer dat ik best goed gelezen word. Ik voel me daardoor gezien, zo vanaf de bank en dat doet veel met mij.

Zo terugkijkend naar mijn oudere berichten zie ik hoe ik ben veranderd. In mijn omgang met geld. Met het ziekzijn. Met de katten. Mijn schrijfstijl. Ik voel me een stuk beter en ook veel relaxter dan 7 jaar geleden. Toen greep het perspectiefloze van mijn bestaan me regelmatig naar de strot. Tegenwoordig vind ik dat perspectiefloze minder boeiend. Ik richt me meer op het nu en minder op straks, dat bevalt goed.

Jullie hebben dat allemaal meegemaakt, zo lezend bij mij. Mij aangemoedigd op heel veel gebieden. Mij van heel veel tips en reacties voorzien. Meegeleefd met alle heftige spanningen rond de socialisatie van Dibbes en Gerrie. Jullie zagen vanaf de zijlijn hoe S. van een jochie van 8 veranderde in een puber van 15. (Waar ik niet veel meer over schrijf, want dat vinden pubers niet fijn.😊)

Ik ging van links naar rechts en van voor naar achter, qua onderwerpen, en tóch bleven jullie mee lezen😉. Dus dikke dank je wel daarvoor. Of ik je nu ken of niet, of je reageert of niet. Dank!

47 gedachten over “7 jaar al weer

 1. Het is iets raars, dat je door blogs iemand zo leert kennen en dat je dan zelf anoniem blijft. Ik ben wel heel blij dat jij zoveel plezier hebt in het schrijven, want ik lees je blog bijzonder graag. Mooie dag gewenst, J.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gefeliciteerd , en mooi dat je via je blog-geschiedenis terug kunt kijken op de afgelopen jaren en de subtiele en minder subtiele veranderingen!
  Ik lees pas een jaar of twee mee , maar je blog is in die tijd wel een waardevolle bron van reflectie voor me geworden. Ik denk dat ik je gevonden heb via het Gupta-forum en hoewel ik dat programma al een hele tijd niet meer volg , vind ik het fijn om te lezen hoe anderen met een vergelijkbare aandoening door het leven varen ( en groeien) .

  Nog veel blog-plezier gewenst !

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik lees nog niet de volle periode mee (een jaar of twee, schat ik? misschien iets korter?) en kwam via andere consuminder-blogs hier terecht. Was meteen verkocht en ik heb toen van het begin af aan alles gelezen, in chronologische volgorde…
  Nu blijf ik stug meelezen! Heb zelf geen ME-achtige klachten (helaas wel andere), maar het is fijn om je horizon een beetje te verbreden en te zien hoe anderen met beperkingen omgaan. Ik ben (zo langzamerhand geheel) doof en heb een C.I. die het werkelijk fantastisch doet, dus van mij mag je het vaker hebben over je hoorapparaatjes en wat daaromheen speelt! Feest der herkenning, en zo.
  Enne… gefeliciteerd met die zeven jaar. Plak er maar rustig nog wat jaren aan vast.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb het niet bijgehouden, maar volgens mij lees ik al vanaf begin af aan mee. Voordat al die blogs kwamen was er een soort consuminder prikbord waar nogal wat leden later blogs gingen schrijven. Ik reageerde toen als Annikka-Ayla. Ben zelf geen blog begonnen, ik reageer liever 🙂
  Ik hoop dat hij nog heel lang plezier hebt ik het schrijven op je blog. Kan ik blijven mee lezen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik hoop dat je nog heel lang plezier blijft houden in het schrijven, want ik lees je graag, al reageer ik niet vaak.
  Ik lees je blogjes al bijna zeven jaar, denk ik. In die tijd waren er nog niet zoveel consuminderblogs.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja, de Spaarcentjes blogs heb ik ook altijd met belangstelling gelezen.
  De poezenhistorie vind ik ook schitterend, wat een inzet heb je voor je poezenvriendjes!
  En je voortschrijdende inzichten om beter te worden: zo knap!
  Misschien zit Pippi dan wel niet altijd in je lijf, ze zit zeker in je hoofd en dat maakt je leven nét wat lichter.
  Gefeliciteerd met je 7 jarig blogjubileum!
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb een stuk terug gelezen en jou eerste blogs, was heel leuk om te lezen! Min of Meer ben je geworden op 3 februari 2014 bijna 4 jaar inderdaad……

    Geliked door 1 persoon

 7. Zo 7 jaar is al weer een tijd!! Ja, dat heb ik ook, als ik oude blogjes terug lees, ik ben veranderd en daarmee mijn schrijfstijl………… maar verandering is in dit geval vooruitgang, want wij zijn wijzer geworden, van ons zelf maar ook van de reacties van andere.
  Op naar de 10 jaar zou ik zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Zelf hou ik niet van katten, maar toch lees ik je blog al heel wat jaren. Ik wil je bedanken voor je fijne blogteksten. Altijd vlot geschreven… vooral de financiële onderwerken boeien mij. Dank u!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik las ook al bij je toen je nog Spaarcentje was. Nu wordt ik altijd blij van hoe je met de poezen omgaat.
  Ik reageer niet zo vaak meer maar lees wel regelmatig mee. Ik wens je er nog vele jaren bij Martine!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik ben een jaar later begonnen met bloggen en lees al zo’n zes jaar met je mee (met af en toe even wat minder lezen en schrijven) . Spaarcentje kookt las ik ook trouwens (hou je nog steeds een kookblog bij?) en heb veel recepten van je uitgeprobeerd, nog steeds maak ik af en toe jouw spruitjes recept met spek en appel, ik heb het nog nooit anders klaargemaakt, want voor die tijd aten we het nooit 🙂 ik reageer niet veel, maar blijf je nog steeds graag lezen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb nog wel een kookblog (echt eten, puur koken) naar die er nog weinig mee.
   Wat leuk dat je nog steeds dat spruitjesrecept maakt. Wij eten het inmiddels op heel veel verschillende manieren.

   Like

   1. Wat grappig om te lezen, want dat recept begon met dat jullie helemaal niet van spruitjes hielden en het op deze manier wel te eten vonden. Dat trok mij over de drempel om het ook een keer te proberen. Momenteel smul ik er alleen van, manlief eet mee, daar is dan ook alles mee gezegd en de kinderen vinden het simpelweg niet lekker. Dus ik denk dat ik er maar niet mee ga experimenteren 😉

    Geliked door 1 persoon

 11. je bent gewoon heel onderhoudend om te lezen, of je het nu hebt over je strijd met je ziekte, doofheid en de katten(die ik allemaal bewaar). Daarbij heb je ook nog een gezonde dosis zelfspot.
  Ik wens je de komende tijd tm het volgende jaar alle goeds toe

  Geliked door 1 persoon

 12. Jouw webblog is voor mij altijd een genoegen om te lezen. Blijf vooral doorgaan, zodat je lezers nog lang van je mooie schrijfstijl kunnen genieten. Volgens mij lees ik vrijwel vanaf het begin mee.

  Dat je weblog ook een archief is, dat herken ik wel. Ik zocht bijvoorbeeld op mijn weblog op hoe lang het geleden was dat ik aan staar geopereerd was. Het bleek 3 jaar geleden te zijn, een jaar langer dan ik dacht.

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik las ook al je blog toen je nog spaarcentje was, wel bijna vanaf het begin maar ik weet niet precies hoelang. Leuke stukjes schreef en schrijf je en ik heb al veel lekkere recepten gemaakt!

  Geliked door 1 persoon

 14. 7 jaar! Waar blijft de tijd. Jij en inhethogenoorden zijn de enige blogs die ik volg en inmiddels al jarenlang blijkbaar 😉 Voor een groot deel door je spaarcentje blog hebben we hier onze financiën meer op orde gemaakt en zijn we begonnen met het aflossen van ons huis. Het is gek dat ik zoveel van je ken via je blog terwijl ikzelf anoniem blijft eigenlijk. Maar ik leef, ploeter en geniet zeer met je mee en wens je minstens nog 7 mooie blogjaren toe. liefs!

  Geliked door 1 persoon

 15. Wauw, wat een tijd! Ik moet een lezer zijn vanaf het het begin, want ik las je al drie werkgevers terug en dan kom ik wel op 7 jaar!
  Ik reageer maar heel af en toe op je blogs, en dan als anoniem of niet-bloggende-marion. Ik ben je heel trouw blijven volgen; door de jaren heen via verschillende IP-adressen in verschillende steden en zelfs het buitenland (o.a. Zuid Afrika, Canada en Vietnam, maar dat is slechts een kleine greep).

  Van de enorme lijst te lezen die ik altijd had ben je al jaaaaren het blog waarmee ik start en slechts enkele andere blogs volg ik op dit moment ook nog graag. Extra bijzonder omdat je over andere onderwerpen bent gaan bloggen en ik qua gezondheid in een heel ander parket zit.

  Ik wens je alle goeds,
  Niet-bloggende-Marion

  Geliked door 1 persoon

 16. Ik lees je blog al zo´n 3 jaar, ik comment wel onregelmatig en ook nog niet zo lang. Maar ik waardeer je schrijven en heb veel raakvlakken met mijn eigen chronische ziekte dus ik ben zeker een trouwe volger. Blij ook dat je op gestaag tempo doorgaat 🙂

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s