algemeen

De week

Afgelopen week gebeurde er weinig en veel tegelijk. Ik was vooral huis- en bankgebonden en probeerde te lezen én iets meer te ontspannen, ik ben momenteel net een te strak gespannen veer. Ik heb maar liefst drie weken over een roman gedaan. Het was een goed boek (‘Niemands gek’ van Richard Russo) maar mijn concentratie is beperkt.
Nou ja niet zozeer beperkt, ik leid aan tunnelvisie – ik lees veel over andere dingen, zoals hoe je je darmflora sterker kunt maken – en daardoor blijft er niet veel over voor andere activiteiten, qua concentratie.

Dus dan maar wat foto’s, de week in beeld:

Na mijn zeewiergemopper van vorige week, vroeg iemand of ik van sushi hield. Dat is natuurlijk ook een manier om zeewier naar binnen te werken! Ook niet echt een favoriet. Maar dat komt vooral door ’t feit dat mijn sushi-ervaring tot nu toe beperkt bleef tot rauwe vis en vlees. En dat vond ik ook toen ik nog wél een vleeseter was, een licht traumatische ervaring. Maar daar viel vast iets op te verzinnen! En inderdaad, ik maakte vegetarische sushi met bloemkoolrijst en groenten en vond het zalig. Dit is een goeie om zeker een keer per week te eten!

Het optuigen van de boom schoot niet op. Hier op de foto staat hij al drie dagen, met welgeteld één bal. Jullie weten inmiddels wel dat ik niet van Kerstmis houd – als je hier al wat langer mee leest – dus ik voelde me niet de eigenaar van dit ‘probleem’. Inmiddels hangt het ding vol.

Verder at ik groente:

En groente..

En groente…

Ik volgde een gratis webinar van Henderina Mantel, vertaalster van het GAPS boek, waarin zij veel voorkomende oorzaken van maag-en darmklachten behandelde en mogelijke oplossingen. Ik heb daar een paar goede tips uit kunnen halen.  Ik las ook het boek ‘de poepdokter’, van blogster De groene Vrouw. Heel informatief en een aanrader.

Zaterdag ging ik naar Yoga Nidra (liggende yoga, voor luie mensen 😂) en voelde me er na een beetje zoals Moos hier boven. Eindelijk begin ik weer wat te ontspannen.

Er waren toch weer wat zorgen om Dibbes. Hij heeft af en toe een vochtig oog. Niet heel heftig en soms een paar dagen niet, maar toch. Ik heb telefonisch overlegd met de dierenarts en op haar verzoek foto’s van het oog gemaakt en opgestuurd. Zij vindt ook dat t zonde is om Dibbes nu in de mand te forceren, nu ik nog niet klaar ben met de in-de-mandtraining. Ik heb eind van de ochtend weer contact met de praktijk, waarschijnlijk proberen we met een oogzalf of er verbetering optreedt. Dat kan mijn moeder dan halen bij de dierenarts en meenemen als ze dinsdag komt, want zij woont boven de praktijk (mam als je mee leest, dan weet je dat alvast 😂)

Zo niet, kijken we verder. Er zijn inmiddels wel kalmeringspillen in huis -alprazolam- dus mocht t nodig zijn gaan we natuurlijk wel naar de dierenarts. Reden dat dit goed in de gaten moet worden gehouden, is dat Dibbes toen hij in ons leven kwam, een zeer ernstige vorm van entropion had, een oogziekte waarbij de wimpers naar binnen groeien. Daar is hij aan geopereerd, maar t kán terugkomen. 

Hier valt niets over te vertellen, anders dan dat ze schattig zijn, de heren boven en onder:

Dit is mijn uitzicht vandaag. Gisteravond maakten M. en ik na het eten een kleine wandeling door het park grenzend aan onze tuin. Prachtig, die stille witte wereld. Vandaag ga ik daar van bijkomen en me voorbereiden op de komende drukke week: twee keer huisarts, een tandartsbezoek, een darmspoeling, en op zondag een lunch hier thuis met schoonouders. Veel drukte voor mijn doen!

Wat zijn jullie plannen?

26 gedachten over “De week

 1. Hier nog geen concrete plannen voor komende week. Die sneeuw en kou vreten energie. Gisteren had ik er minder last van. Vandaag kan ik niet warm worden en ben ik erg moe. Ik zit nu al meer dan een uur moed te verzamelen om me fatsoenlijk aan te kleden en me op te knappen.
  Ik hoop wat te rommelen in huis en eten te koken.
  Wow, dat is best een druk programma voor deze week voor jou. Sterkte met alles en ik hoop dat je ervan opknapt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik weet zeker dat je dit uitzicht geweldig vind: je hebt jezelf zelfs 100% arbeidsongeschikt gemaakt om hiervan 100% te kunnen genieten. Ik wist wel wat de reden was van al die kwalen en kwaaltjes! Geef het nou maar toe: je vindt je huis gewoon te mooi om er uit te gaan, zelfs voor werk of boodschappen. 😉

    Ik blijf duimen dat a)parasiet doooooodgaat. En liefst binnenkort. En b) dat dat je een stuk helpt op weg naar beter.

    Geliked door 2 people

   2. Shoot, heb je me door! 😉 Maar alle gekheid op een stokjes: ik ben eerder in mijn leven langer ziek geweest. Toen woonde ik in Amsterdam in een heel klein donker appartement in een smalle straat, zonder enig uitzicht. Daar voelde ik me altijd opgesloten toen ik ziek was. Nu niet en daar ben ik enorm dankbaar voor.

    Like

 2. Wat een mooie foto’s van de katten en ook van de recepten, ziet er lekker uit.
  Dat boek van de “poepdokter” wil ik ook nog wel eens lezen.
  Ik ga vanmiddag een lekker wandeling door de sneeuw maken met onze hond. Wat hebben jullie een geweldig uitzicht echt mooi!

  Geliked door 1 persoon

 3. Over de alprazolam: ik meen te weten dat kalmeringsmiddelen voor mensen op katten een tegengestelde uitwerking hebben, ze worden er juist alert en actief van. Correct me if I’m wrong.
  Weet je wel dat het heel gênant is voor Moos om zo op de foto te staan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit specifieke middel is idd voor mensen. Maar katten reageren er ook vaak heel goed op. Het is een goed alternatief voor de vetrainquil die vooral een spierverslapper is maar niet angstremmend. Dus ik vind het de moeite van het proberen waard. Uiteraard is dit in overleg met de dierenarts.
   Moos was in een coulante bui en laat graag zien hoe overweldigend mooi zijn buik is.

   Like

  2. Ik geef mijn katje alprazolam met oud en nieuw, ze reageert daar fantastisch op. Ipv bibberend in een hoekje in de donkere wc onder een dekentje te liggen, loopt ze gewoon, wel alert, rond en geen enkele paniek. Ik geef ‘s morgens een half tabletje en ‘s avonds ook, gewoon door haar voer. De dierenarts had een hogere dosis voorgeschreven, maar dit werkt prima voor haar. Ik doe het de 30e en de 31e, dat is voldoende.

   Je eten ziet er trouwens heerlijk uit Martine. 😀

   Geliked door 1 persoon

   1. Jazeker, gewoon heel even licht door een vlammetje halen.

    Niet verbranden …

    Maar proef ook eens Iziki. Een heel lekker zeewier. Het wordt ook wel hiziki genoemd. Samen met gefruite uien en zoute sojasaus (Tamari) de moeite waard om te proberen.
    Smakelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s