gezondheid

Zwemmen of verzuipen voor het goede doel

Ken je dat gevoel van vroeger nog, tijdens zwemles. Aan het eind van elke les moesten we watertrappelen. Deed je dat niet goed dan zonk je, tot de haak van de badjuf je nét op tijd ving. Zo voel ik me nu. Ik ga een paar keer per dag koppie onder en ik doe heel erg mijn best weer boven te komen.

Schreef ik een paar dagen geleden nog dat ik me goed voelde, nu bepaald niet. Ik denk dat ik last heb van een ‘die off’. Een reactie van mijn lichaam op het afkicken van zetmeelproducten/koolhydraten/suikers en het uithongeren van de parasiet. In feit is het een detox waar ik bezig mee ben. Ik ontdoe mijn lijf van ongewenste indringers,  dat kán soms tot heftige reacties leiden.

Toen ik 9 jaar geleden met suiker eten stopte, had ik vrijwel meteen een hele heftige reactie. Knallende hoofdpijn, misselijk, duizelig. Dit keer had ik de eerste week geen enkele reactie. Ik moet daarbij zeggen dat ik sinds ik 9 jaar geleden suiker voor het eerst heb geschrapt, daarna nooit meer over ben gegaan op veel suiker eten. Een enkele keer suiker in baksels of soms wat honing. Soms een broodje jam. Maar echt minimaal. Bij alles wat ik koop, let ik op de suikers en ik koop bij voorkeur dus suikervrij tot aan de tomatenketchup aan toe. Ik kook niet uit pakjes en zakjes, eet geen vleeswaren met toegevoegde suikers dus wat ik naar binnen kreeg, was minimaal.

Dus toen ik het anti-parasietendieet begon, nu 3 weken geleden, waarbij ik zetmeelarm, geen fruit, geen suikers mag eten, was ik niet verbaasd dat de hoofdpijn uitbleef. En toen ik van de week me slechter ging voelen, dacht ik eerlijk gezegd dat ik griep kreeg. Pas gisteravond drong het tot me door dat ik in een ‘die off’ zit. Er gebeurt dus van alles.

Tot die tijd handel ik op energie die er niet is. Ik ging gisteren naar Yoga Nidra met mijn tong op mijn knieën. Mijn brein vond het fijn, mijn lijf niet maar ik ben wel blij dat ik ging. Het doet me mentaal heel goed. Ik kook ook twee keer per dag met energie die er niet is. Bij voorkeur in grotere hoeveelheden zodat ik bij elke maaltijd veel keus en variatie heb. Mijn lijf vindt dat hopelijk straks fijn, mijn brein nu niet, dat draait er alleen maar van door.

Dus probeer ik te compenseren. Ik kook, kook en nou ja, ik kook. Tussendoor lig ik op de bank. De schone was ligt in een grote stapel op het logeerbed en wie iets nodig heeft plukt er maar iets uit. De man heeft zich dit weekend op het huishouden gestort en neemt daarbij dit keer ook mijn taakjes over. In ruil bied ik hem heerlijke zetmeelarme vegetarische parasietendodende voeding aan. Jullie begrijpen dat hij staat te juichen.

Nou, tot zover dan maar weer. Ik ga een knolselderijsoepje maken.

14 gedachten over “Zwemmen of verzuipen voor het goede doel

 1. Wat grappig is dat je later ontdekte dat als je rustig bleef, je gewoon kon drijven. Zonder watertrappen en zonder enge haak van de zwemjuf (met altijd zo’n harde stem en stomme slippers. Kortom; schakel gewoon over op je natuurlijke drijfvermogen en stribbel niet teveel tegen. (Waar ik ‘je’ schrijf kan je ook gewoon “ik” lezen. Want ik watertrap ook nog te graag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt!
  Die haak bij zwemles hadden wij niet. We hadden van die bruine bandjes van rechthoeken. En pas als je echt goed kon zwemmen, mochten ze af. Ik was niet dol op schoolzwemmen. Het water was vaak zo koud. Doodmoe werd ik daarvan. Ik zwem al jaren niet meer. De laatste keer was in Italie in de Middelandse zee. En dan nog vooral liefst in zo’n grote band hangen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hopelijk is de parasiet snel uitgehongerd en voel je je snel weer wat beter!
  Klinkt “heerlijk” zetmeelarme vegetarische parasietendodende voeding, alleen vegetarisch is wel lekker haha.

  Geliked door 1 persoon

 4. ik ben een ervaren duiker, maar ja, dan heb je een opblaasbaar vest en perslucht bij je. Dat drijft wel… Oneerlijk he?
  Ik hoop dat het doorbikkelen voor een goed doel is. Gelukkig is dit een tijd dat iedereen in z’n hol kruipt en niemand spontaan op bezoek komt. Zullen dat onder de meevallers zetten, dat je timing perfect is?

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s