katten

Stoere kat

Dibbes is weer helemaal opgeknapt en het mannetje. Hartstikke fijn. Vorige week schreef ik dat ik al een heel eind ben met de kat-in-de-mand-training maar nog niet voldoende om al naar de dierenarts te gaan. Het kán wel in geval van nood – ik krijg hem zeker in de mand – maar dan is denk ik al het opgebouwde teniet gedaan. Er is nog zó veel te trainen.  Opmerkingen van mensen dat zij hun kat ‘gewoon’ in de mand proppen hoor ik wel maar ik kan er niets mee. Ik heb al 25 jaar katten en Dibbes laat zich niet ‘gewoon’ in de mand proppen. Dat hebben we al zo vaak geprobeerd. En drogeren dat wil ik niet meer, want hij raakt al volledig in paniek als hij de werking van de drugs voelt. Dan weet hij, ‘het is weer zo ver‘. Trainen dus.

Deze week hebben we een hele grote volgende stap gezet. Na een paar weken oefenen met buiten lopen met Dibbes in de mand, ging ik de auto proberen. Dát was spannend. De spannendste stap tot nu toe, dat merkte ik wel aan hem. Het geluid van de auto die van het slot ging en het portier dat open ging, was behoorlijk heftig voor hem. Ik zette hem heel voorzichtig op de achterbank. Daar produceerde hij twee zielige piepgeluidjes en viel toen stil.

Dat was meer dan voldoende voor de eerste keer in de auto. Nu eerst dit een flink aantal keren herhalen en dan oefenen met het portier dicht. De motor starten en de stap erna,  echt rijden, dát is nog wel een paar maanden buiten ons bereik.

Weer binnengekomen is hij verwend met lekkere hapjes en uitbundig geprezen. We zijn al verder gekomen dan ik had gehoopt of verwacht! Stoere Dibbes!

20 gedachten over “Stoere kat

 1. Wat fijn dat Dibbes weer helemaal opgeknapt is .Een behoorlijke stap alweer die jullie samen gedaan hebben .Ik kan je alleen maar een groot compliment geven ,zoveel geduld liefde en aandacht om dit goed te laten verlopen .En geef Dibbes maar een knuffel van mij die stoere vent .
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 2. Och ja mijn Doezel gaat flink tekeer in de auto. Van de week liet ik hem eruit en kroop hij op schoot. Alle problemen verholpen. Hij keek naar buiten als een Prins. En ja ik weet dat dat gevaarlijk is maar als hij out gaat zoals op de heenweg dan ben ik blij met mijn keuze. Ik heb een bench die draagmandjes daar knalt hij uit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dibbes is stoer!

  Ik denk dat die mensen die een kat ‘gewoon’ in de kattenmand proppen een ander kaliber kat hebben.

  Onze vorige kat (een heel bange, waarschijnlijk mishandelde zwerver) heb ik 1 keer in een kattenmand gelokt om daarna het deurtje dicht te doen. Dat was eens, maar nooit meer. Die kat ging totaal uit zijn dak. Met het schuim op zijn bek zo bang.

  Bij ons werkten de verdovingspilletjes gelukkig wel goed.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee dit valt onder niet hoeven kiezen.😊 Ik hoef geen kattengedragstherapeut te worden. Maar kan wel mijn kat trainen op een moment dat ik voel dat t kan. Ik bedoel niet dat ik niets kan doen. Maar, ik kan geen verplichtingen met anderen aan gaan. Voor mij is dat een trigger.

   Like

 4. Wij hebben 3 katten waarvan er 2 moeiteloos in de reismand gaan, maar eentje zit van huis naar de dierenarts te krijsen en de ander poept al op de hoek van de straat in de mand en op de terugweg net zo ☹️
  Nummer 3 komt uit het asiel en het lukt ons zelfs niet om hem een bandje om te doen. Ik vraag me af hoe ze hem in het asiel in de mand gekregen hebben, want hij laat zich niet aaien, borstelen of optillen. Heel soms komt hij uit zichzelf op schoot maar dat vindt hij zelf heel spannend, en we mogen hem dan ook niet aaien.
  We hebben al van alles geprobeerd maar hij blijft krijsen, krabben en bijten…

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoe lang heb je je kat? Soms hebben dat soort dingen gewoon heel veel tijd en geduld nodig. Bij onze kat duurde het 6 jaar voor we hem op mochten tillen. Sneu als een beestje zo bang is.

   Geliked door 1 persoon

 5. Bij ons gaf de 2e verhuizing de doorslag. Alsof het beest toen zoiets had van nou hebben ze me 2 keer meegenomen…. dat kan geen toeval meer zijn… ze willen me echt!
  Daarna was ie een stuk relaxter.

  Soms werken dat soort dingen onverwacht goed door.

  Geliked door 1 persoon

 6. Die ouwe kater van ons deed altijd een standje zeester als hij in het mandje moest. Mijn vrouw kende hem al heel lang en wist precies wat ze moest doen om hem toch mee te krijgen. En dan vond hij het oké, eenmaal in het mandje.

  Je hebt een stoere kat. En een knappe ook nog!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s