Geen categorie

Zaterdag

Kringloopgeluk

Nou, al bijna zondag zelfs, maar hier komt het zaterdagjournaal.
Weinig nieuws onder de zon hier. Ik houd me rustig. Lees wat,  lig wat, kook wat.
Vandaag heb ik in etappes de kerstige lunch voor morgen voorbereid als de schone familie hier komt. De mannen hielpen mee en we houden het sowieso redelijk simpel dus dat was goed te doen. Wat salades, een aubergine schoteltje, zoete aardappelkoekjes, gegrilde groenten, wat Franse kazen voor wie dat mag eten, olijven. Voor ieder wat wils dus.

Vanochtend gingen M, en ik even naar de kringloop, op zoek naar spijkerbroeken voor mij. Ik ben behoorlijk afgevallen de laatste weken door het gerommel in mijn darmen en al mijn broeken zakten van mijn kont. Ik had eerst even gekeken bij Zalando en Wehkamp of er iets geschikts tussen was. Maar de kniepert in mij kan geen €50 uitgeven aan een spijkerbroek. Ik zag wel wat goedkopere spijkerbroeken maar die waren dan weer niet in mijn maat. Bovendien had ik meer dan één broek nodig. Ook weet ik niet hoe lang dit doorzet, dat ik afval, dus ik wil er niet te veel geld aan uitgeven.

Dus op naar de kringloop waar ik twee mooie spijkerbroeken scoorde voor €10 en ze zitten als gegoten. Ook nog een trui voor €2,50 en een mooie fles voor maar liefst €1. Uit en thuis was het hooguit een half uurtje dat we weg waren, een bijzonder geslaagde missie.

De mannen zijn vanavond uit. Naar Waardenberg en De Jong met de dames van Toren C, in het Luxor Theater in Rotterdam. Al weken voorpret hadden ze. Vooraf een hapje eten. Toen ik ze uitzwaaide kreeg ik even godsgruwelijk de pest in. )(*^%*^&%*(&(. Weer even dat zielige gevoel en die riedel van ‘ik ben die vrouw die altijd haar gezin uitzwaait’. Maar dát liedje kennen we nu wel dus ik heb een andere plaat opgezet.  Ik heb als avondeten alvast wat van de lunch van morgen gesnoept en daarna heb ik lekker een domme flauwe pretentieloze film op Netflix gekeken.

Nu op bed aan, nog beetje lezen, met de katten knuffelen en dan is deze dag klaar.

15 gedachten over “Zaterdag

 1. Kringloopgeluk,ik houd ervan! Heb de laatste maanden veel geshopt bij de kringloop. En je mag best balen hoor, het is ook gewoon stom😉. Veel plezier met de lunch!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb gisteren online een jas van €160,00 gekocht…..ohhhh……ik heb daarvoor echt enige (lees: flinke) aanmoediging van de man voor nodig. Wát een bedrag….en dan was er al €70,00 van de prijs af…..
  Maar zoals schoonzus opmerkte: “ je doet zeker vijf jaar met deze jas, dan kost ie nog maar €35,00 per jaar ;-)”

  Geliked door 1 persoon

 3. Jij bent misschien de vrouw die haar gezin uitzwaait, maar gelukkig staat je gezin je wel bij. Ik snap dat het af en toe zwaar is om te kijken hoe anderen wel kunnen leven hoor, dat heb ik zelf ook.

  Maar het scheelt wel als je niet alles alleen moet doen als je ziek bent, dat moet ik wel en hoewel ik thuiszorg heb is dat toch af en toe best zwaar. Ik zou de thuiszorg wel meer kunnen laten doen, maar dat mengt zich dan zo enorm in je priveleven. Ik hoop dat ik na mijn aankomende operatie weer meer zelf kan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat het voor- en nadelen heeft om chronisch ziek te zijn in een gezin. Natuurlijk, ik krijg veel praktische en mentale steun en ik heb de gezelligheid en liefde. Aan de andere kant, een groot deel van de weinige energie gaat wel op aan bijvoorbeeld het moederen over een kind. Mijn ritme wordt toch voor een groot deel bepaald door het ritme van twee gezonde mensen en het is best moeilijk geweest om daarin mijn weg te vinden. Ikzelf kan wel eens jaloers zijn op iemand die ik ken die ook chronisch ziek is en alleen woont en dus ook op slechte dagen zich niets hoeft aan te trekken van huisgenoten en in feite alleen rekening met zichzelf hoeft te houden. (niet dat ik ze kwijt wil hoor, je snapt vast wel wat ik bedoel).

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja dat snap ik wel. Dat je ook weer deels geleefd wordt en daardoor energie kwijt bent die je anders aan jezelf zou kunnen besteden.

    Er is geen makkelijke oplossing inderdaad.

    Geliked door 1 persoon

 4. Zal altijd wel confronterend blijven. Ik denk dat het super belangrijk is je gevoelens hier over te herkennen en erkennen en niet in een dip te raken. En zoals hier boven staat, een makkelijke oplossing is er niet, helaas.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s