algemeen·katten

Luie dagen

Voor ons dit jaar geen bezoekjes, verplichtingen of uitgebreide culinaire avonturen. En dat vind ik wel best. Ik lig nu nog lekker in bed en grote kans dat ik daar blijf vandaag. Eerst ‘Heks’ uit lezen van Camilla Läckberg en dan stort ik mij op Fitz en de Nar.

Onder de boom trof ik de laatste nog ontbrekende delen aan en ik heb nu de complete serie van 9 delen. Die dus dringend herlezen moet worden. Ik kreeg ook de nieuwste van Pullman. Zal ik daar anders in gaan beginnen? Keuzes!

Kind mocht kiezen wat we gaan eten. Vanavond eten hij en M. gevulde pasta met knoflookroomsaus. Ikzelf eet een ovenschotel met aubergine en wraps. Morgen laten we in de avond pizza komen. Wat ik dan eet weet ik nog niet, dat zie ik wel.

De herstelkamer van Dibbes is gisteren al in orde gemaakt en we oefenen een paar keer per dag met de kap op zijn kop. Dat gaat heel aardig. Hij vindt t niet leuk maar raakt ook niet in paniek.

Het doel voor nu voor mij is zoveel als mogelijk te ontspannen en herstellen van de stress van vorige week. Zodat ik zo goed als mogelijk voor Dibbes kan zorgen na zijn operatie van komende donderdag, dat gaat nu even voor op alles.

Vieren we dan helemaal geen kerst? Nou ja, t is maar wat je kerst noemt. Wij vieren sowieso niet echt iets. Wij zijn niet gelovig. En dat is meteen de reden waarom ik moeite heb met dit feest. Een hele samenleving staat op zijn kop en stil vanwege een viering waarvan een groot deel van de mensen geen flauw benul heeft wat er gevierd wordt, anders dan lekker eten en drinken.

Voor mij persoonlijk zijn de feestdagen die tijd van het jaar dat dagen gelukkig weer langer worden. Daar kan ik oprecht blij om zijn.

Puber met zijn oma

Omdat ik niet in een grot leef maar onderdeel ben van een familie, hadden we vorige week een etentje hier met schoonfamilie en zaterdagavond aten wij bij mijn moeder. Het was geen beste dag voor mij qua energie maar gelukkig kon ik bij mijn moeder gewoon op de bank liggen tussen de verschillende gangen van het eten door.

Deze twee dagen zelf hebben we dus geen afspraken. Als t lukt gaan we morgen overdag naar de film. En verder dus niets.

Iedereen trouwens bedankt voor de grote hoeveelheid aan fijne reacties op mijn berichtjes over Dibbes en mijn perikelen met mijn huisarts. Ik ben daar heel erg blij mee.

Ga ik nu weer lezen, doei!

13 gedachten over “Luie dagen

 1. Heerlijk 🙂

  Hier min of meer (:P) hetzelfde. Ik ben de enige die werkt voor onze stichting, altijd goed voor mn bonuspunten bij collega´s en dat kan vanuit bed. Qua familie heb ik alleen mijn moeder en wij vinden het onzin om nu dan extra moeite te doen terwijl wij niet gelovig zijn,

  Ik ben dus gewoon thuis met wat lekkere hapjes die ik heb gekocht omdat ze beschikbaar waren vanwege het seizoen, en verder doe ik lekker rustig aan. Mag ook wel met een operatie in het vooruitzicht, ik verbaas me vooral over mensen die vinden dat ik nu nog allerlei activiteiten moet ondernemen. Laat me lekker ontspannen ziek zijn joh.

  Ik vier met mijn moeder en haar vrienden op woensdag een klein feestje, en in het weekend komen hier vriendinnen gourmetten dus ach eenzaam ben ik ook niet. Hier is het echt vrede op aarde.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijne dagen gewenst, martine! Hopelijk trek je snel bij.

  Book of Dust lees ik alleen als ik me goed voel trouwens, en dan maximaal een uurtje, zodat ik echt van ieder woord kan genieten, zo’n byzonder boek.
  Als de andere boeken soort van ” vreetfestijn” zijn (ik ken ze niet, ik ga daar eens naar op zoek, niet beledigend bedoeld, je hebt nu eenmaal boeken waar je veel van wilt en waar je snel in leest), dan zou ik deze er als een goede wijn, of een bonbons bij nemen. Gewoon tegelijk lezen. Af en toe veel lezen in de ene, en dan keer uurtje verwennerij in het andere boek.

  Geliked door 1 persoon

 3. In mijn gezin vieren we de terugkeer van het licht. Niet heel uitgebreid. Gewoon extra lekker gekookt, veel,lichtjes aan en ervan genieten dat we met elkaar zijn. Vandaag naar mijn ouders geweest. De rest van mijn familie is wel christelijk. Is ook prima. Echt fijn om elkaar weer te zien 🙂

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s