algemeen

Explosie

afbeelding afkomstig van Pixabay

Gisterochtend werden wij wakker en toen ontdekten we dat we heel wat onrust hadden gemist. Bij ons om de hoek bleek in de avond ervoor een autobusje in de brand te zijn gevlogen met diverse explosies tot gevolg.  Onbegrijpelijk dat we hier niets van mee hebben gekregen want als ik de nieuwsbeelden bekijk heeft de hele buurt op zijn kop gestaan.

De bus vloog in brand, lekte een of andere enge vloeistof in het riool en omdat er ook gasflessen in de bus stonden, werden bewoners van de omringende huizen geëvacueerd en tijdelijk ergens anders ondergebracht. Het was hier de praat van de dag in de straat.

Alleen de katten keken even op om een uur of tien in de avond, Dat bleek later de eerste explosie te zijn. En de man meende wel iets van een geknal te hebben gehoord en ‘misschien ook wel sirenes’.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De eigenaar van het busje is nog niet opgespoord. Ook denken ze inmiddels dat er kwade opzet in het spel is na een omgevingsonderzoek met speciaal daarvoor afgerichte speurhonden. Dat vind ik dan wel weer een heel naar idee.

13 gedachten over “Explosie

 1. He bah, wat een eng idee! Gelukkig heb je er niets van gemerkt.

  Wij hadden vorige week iets soortgelijks: een man was neergestoken in zijn huis, een paar huizen bij ons vandaan. Schijnen 3 ambulances en 20 man politie in de straat te hebben gestaan. Wij hebben er helemaal doorheen geslapen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat eng zeg, zo dichtbij. Ik vond het een rare combi van een auto met gasflessen en vloeistof in het riool. Het eerste wat ik dacht was een mislukte terroristische aanslag.
  Waar ik woon gaan regelmatig auto’s in de fik. Was afgelopen week een item op tv over. En toen hier in december een grote stroomuitval was, vlogen er drie (of vier) helicopters boven het stadje om de boel in de gaten te houden. Een wijk (die bekend staat om criminaliteit) werd extra gecontroleerd. Ik dacht toen ook wtf.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij ons vlakbij zijn drie auto’s in korte tijd in brand gestoken. Ik ben een lichte slaper en ik heb daar niets van gemerkt/gehoord. Toen ik de volgende dag boodschappen ging doen en langs een uitgebrande auto reed was dat heel confronterend.

   Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s