algemeen

Zaterdag

 

Omdat de griep ook in ons huis is gearriveerd, slaap ik tijdelijk in de logeerkamer, in de hoop het gerochel van de man op afstand te houden. Ik hoop dat het helpt. Meestal word ik toch aangestoken maar het is het proberen waard.

De katten vinden dat maar raar. Ik in de ene kamer en M. in de andere kamer. Normaal liggen ze bij ons op bed maar nu moesten ze zich opsplitsen. Drie kwamen er kwamen bij mij liggen maar vertrokken toch weer, ik hoorde ze bijna mopperen, omdat een eenpersoonsbed wel erg krap is. De vierde kon niet kiezen en ging in de gang liggen, helemaal in de war. Hopen maar dat M mij niet aansteekt!

Deze week had ik even flink moeite mezelf weer op te peppen. Het nieuws dat de parasiet bij mij nog aanwezig is, heeft er best ingehakt. Na iets meer dan twee maanden zwaar aangepaste voeding, kruiden, supplementen én reguliere medicatie ben ik niets opgeschoten, anders dan dat mijn lijf vooral door de medicatie enorm van slag is geraakt, ik 8 kilo ben afgevallen en ik nu heel veel van parasieten weet.

Maar goed, zo denken helpt me niet vooruit. Daar werd ik vandaag weer even aan herinnerd. Beter is het vanuit de situatie nu weer verder te gaan en me te richten op nu eerst herstellen van de darmflora zonder me al te veel op te winden over wat het resultaat had moeten zijn of angst dat het niet lukt. Angst en gepieker helpen me niet verder.

Dus gaan we vrolijk verder. Ik kreeg deze week van verschillende kanten als opkikker mooie bloemen en voorjaarsbollen, lieve mails en reacties en ook tips over boeken die ingaan op voeding en gezondheid. Zo lief!

Ook had ik gisteren onverwacht een heel prettig gesprek met mijn eigen huisarts die weer terug van ziekteverlof is. Hij onderschrijft mijn gevoel dat nu nóg een reguliere kuur geen goed plan is, ook omdat ook deze medicatie geen 100% kans van slagen heeft maar wel heel belastend voor het lijf is. Het gesprek was zodanig dat ik nog even wacht met zoeken naar een andere praktijk. Er is natuurlijk het één en ander voorgevallen maar ik heb er nu wel weer vertrouwen in dat hij goed met mij mee gaat denken. Ik wil eerst nu door met de parasietenbestrijding en daarna zie ik wel verder.

Oefenen in geduld dus. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Dus heb ik goed gezocht naar motivatie en zoom ik vooral in op de positieve kanten. Want die zijn er zeker:

 • De mannen zijn parasietvrij!
 • Ik ben al een nagelbijter zo lang ik me kan herinneren. Nu met die parasiet durf ik dat niet meer. De lust is me vergaan. Eindelijk ben ik van deze vieze gewoonte af en ik heb normale nagels, in plaats van afgekloven stompjes!
 • We hebben het geld om te kunnen investeren in goede voeding en boeken die me op weg helpen.
 • Aangepast eten is geen straf. Ik heb het al vaker gemerkt en nu weer: zeg mij dat ik iets niet mag en de creativiteit gaat stromen. Vanmorgen at ik yoghurt van zelfgemaakte notenmelk. Lekker!
 • Het voorjaar komt eraan. Echt! De zon piept al boven de daken bij ons aan de overkant uit. Dat betekent dat ik op zonnige dagen weer op het stoepje kan zitten.

Fijn weekend!

10 gedachten over “Zaterdag

 1. Wat een tegenvaller zeg dat die parasiet er nog is. Ik duim dat je geen griep krijgt. dat kan jij zeker niet gebruiken nu je al je energie nodig heb.
  De planten op mijn slaapkamer waarvan ik las dat ze goed zijn voor rust enz. /aloe Vera, snakeplant , engelse klimop, lavendel. Ook heb ik de zoutlamp tevoorschijn gehaald en neergezet.
  Ik merk niet veel verschil maar op dit moment heb ik problemen met verschillende mensen en daar helpt geen plant tegen denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat, wou Dibbes niet bij jou liggen! En wie lag er op de gang?
  Nagelbijten, nooit begrepen waarom iemand dat doet. Heeft het met nervositeit te maken?
  En het dieet: paddestoelen, is dat wat? Lekker(e) zwammen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, paddestoelen, vooral shitakes!
   Dibbes begon wel bij mij maar volgens mij heb ik hem er per ongeluk afgetrapt met mijn voet. 😊😑.
   Smoes bleef op de gang liggen. Die vertrouwde het niet. Rare baasjes dat ze niet bij elkaar liggen!
   Nagelbijten is een tik. Bij mij ooit als vervanging voor duimen. Ik heb veel gedaan om ervan te komen. Maar dat lukte nooit. Nu wel dus, lang leve de parasiet 😋.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hopelijk lukt het om de griep te ontlopen. Ik probeer ook zoveel mogelijk om zieke mensen te ontwijken.
  Ik heb copd en had al meer dan 20 jaar last van mijn darmen, nooit krampen of buikpijn maar steeds afwisselend diarree en constipatie. Begin december ben ik begonnen met Molkosan van Dr Vogel te gebruiken. Mijn stoelgang is terug normaal en het allermooiste van alles is dat ik terug meer lucht krijg.
  Ik heb me echt al jaren niet meer zo goed gevoeld. Ga terug alleen boodschappen doen en voel me veel minder benauwd. Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Blijven zoeken naar redenen en oplossingen want de meeste dokters doen het niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Volgens mij hebben de katten inmiddels de vrijgekomen plek in het tweepersoons bed ingepikt. Katten zijn zeer pragmatisch 😉

  Fijn dat je zo’n goed gesprek met je huisarts had. Als je buiten de kaders valt, of je iets hebt waar eigenlijk specialistische kennis voor nodig is, dan het voor alle partijen puzzelen.

  Die parasiet verdwijnt wel. Die gaat echt niet blijven bij zo’n hardnekkig mens wat ‘m uithongert en groenten over hem blijft uitstorten.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s