algemeen

Update in beelden

Hoewel het verre van jofel gaat, voel ik langzaam aan dat ik weer wil gaan bloggen en ga ik het gewoon weer proberen. Er is best veel gebeurd hier de laatste tijd en ik heb voer voor veel verschillende blogs. Eerst maar eens een foto overzicht van de afgelopen maand. Want het leven gaat toch gewoon door, zo goed en kwaad als het gaat.

Hoewel ik veel plat lag waren er gelukkig ook dagen dat ik lekker in de tuin kon zitten. Hier met het eerste deel van een fantasyserie die ik kreeg van een bloglezer.

Het ijsseizoen is van start gegaan. Puber ging naar de plaatselijke ijssalon en vroeg zonder blikken of blozen om glutenvrij lactosevrij suikervrij ijs voor zijn moeder. Lief (en lekker!). Door mij afgemaakt met een dot zelfgemaakte kokosyoghurt.

Dank zij de parasiet (die er helaas nog steeds zit) en een buikgriep waar ik nu van aan het herstellen ben, is er inmiddels 10 kilo minder van mij. Al mijn zomerbroeken en rokjes zakten zo over mijn heupen tot op de grond toen ik ze paste. Nieuwe kleding dus.

Om de parasiet te bestrijden ben ik gestart met een traject bij een diëtist die gespecialiseerd is in darmproblemen. Na een paar maanden wachttijd was het vorige maand zo ver. Inmiddels ben ik 5 weken bezig met een door haar voorgeschreven dieet en supplementen. Ik zal er binnenkort over schrijven. Maar lekker eten gaat altijd door hier. Bovenstaand was een schoteltje met aubergine, tomatensaus, haver en geroosterde nootjes.

Buurkat Eddie komt ook weer buurten. Omdat ik hem de hele winter niet had gezien, vroeg ik pas nog aan zijn personeel of hij het nog wel deed. Eddie blijkt een zomerkat te zijn, in de winter heeft hij geen zin om buiten te komen. En zie, met het mooie weer kwam hij weer gluren. Hij gedraagt zich inmiddels wel beter en eerbiediger naar onze katten toe, dus die tolereren zijn bezoekjes inmiddels. Hij is vooral erg nieuwsgierig.

Niet alle mooie dagen lukt het om van de zon te genieten. Vaak is het enige licht wat ik zie op een slechte dag een streep zonlicht door het gordijn heen.

Maar ook binnen valt er van alles te zien en te genieten. Als de zon schijnt, baadt onze slaapkamer in de avond in het zonlicht. En dan voor een periode van hooguit 15 minuten krijg je dit effect op onze kastdeuren. Als er tenminste ook een kat voorradig is 😉 .

Omdat ik enorm veel last heb van verzuring en mijn spieren lukte fietsen al maanden niet meer goed, ook al deed ik dat op een e-bike. Geen nood, ik heb een oplossing gevonden en heb zo weer mijn zelfstandigheid en vrijheid terug. Lang leve de snorscooter.

Omdat ik de laatste tijd best vaak vermoeide en branderige ogen heb, was het tijd voor een oogmeting. Ik heb een bril voor veraf en mijn ogen waren inderdaad achteruit gegaan. Maar ik blijk inmiddels ook een leesbril nodig te hebben. Bovenstaande bril is het overigens niet geworden.

En de laatste foto, gisteren gemaakt van de theemutsen euh ex-zwervers, die het prima vinden dat ik ze zo vaak gezelschap houd.

Zijn jullie weer een beetje op de hoogte. Binnenkort volgt een echt blog en geen lui foto-overzicht.

21 gedachten over “Update in beelden

 1. Fijn om weer even van je te horen/lezen .En zo’n ”lui” foto overzicht is toch ook leuk .Maar ohh wat val je veel af ik hoop dat het niet te hard gaat anders blijft er niets van je over .Neem gewoon de tijd die je nodig hebt en geniet van de mooie kleine dingen die er zijn
  Lieve groet Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn weer van je te horen! 10 kilo is veel! Hoop dat die parasiet snel opzout en dat je weer een heel stuk beter wordt.
  Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen. Veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om weer wat van je te horen. Door de foto’s wat meer visuele beelden .Leuk om te zien.
  Bewondering voor de manier waarop je met je leven omgaat en dat is vast niet altijd makkelijk.
  De parasiet heeft wel een jasje bij je uitgedaan.
  Veel zonnestralen en energie toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Martine, leuk om weer iets van je te lezen. De aanleiding van het afvallen is natuurlijk ellendig, maar het staat je goed hoor, leuk setje kleding!

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn weer dat je er weer bent.
  Wel een beetje meer eten, hoor! De ongewenste gast moet het loodje leggen, jij niet.
  (Is ook gewoon jaloezie van mijn kant over je bikini-figuur, dat snap je wel!??)

  Like

 6. 10 kilo…..sodeju, dat is veel zeg! De kleding staat je wel goed, ondanks dat dat maatje minder (of maatjes??) niet helemaal de bedoeling was.
  Ik hoop dat je weer een beetje naar boven aan het krabbelen bent. Het is je zo gegund!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s