algemeen

De week

Vorige week was een pittige week met meer drukte dan goed voor mij is. Met name de ouderavond op dinsdag en het bezoek aan de orthomoleculair therapeut op vrijdag lieten hun sporen na. De klap kwam gisteren. In de ochtend riep ik nog naar M. dat ik naar de middagvoorstelling in de bioscoop wilde die dag. Gelukkig zei M. dat hij echt totaal geen zin had om ook maar iets te doen die dag. De weersvoorspelling deed elke lust daar toe verdwijnen. Tegen de tijd dat de film begon lag ik trouwens ook volledig uitgeteld in bed, dus het was maar goed dat we thuisbleven.

Een groot deel van de dag in bed liggen deed me goed. Mijn lijf voelt weer iets acceptabeler aan. Mijn brein nog niet helemaal. Het is ook nog erg vol van het gesprek met de orthomoleculair therapeut. Er zijn weer beslissingen te nemen, stappen die moeten worden gezet, dat kost weer geld en belangrijker: tijd en energie. Het is altijd weer een afweging: wat stop ik erin en wat krijg ik er voor terug. Het is helaas nu eenmaal geen exacte wetenschap met een vaststaande uitkomst, dus moet ik afgaan op de informatie die ik krijg en mijn gevoel. Ik zal er binnenkort meer over schrijven.

Deze week is beduidend rustiger. Vandaag staat er een tandartsbezoek op het programma, later in de week ga ik naar de fysio. M. gaat geloof ik op vrijdag hier klussen dus ga ik ook even mogelijk onderdak zoeken die dag (mama, als je dit leest? 😉 ), zeker als klusmaat G. hier die dag zal zijn.

Verder hoop ik deze week gewoon wat bij te kunnen tanken en mijn energie te kunnen stoppen in fijne dingen. Mijn bioscoopplan is nog steeds actueel, ik hoop morgenochtend te gaan. Eens in de maand heeft onze bioscoop een ochtendvoorstelling en dat vind ik heerlijk, want heel rustig. Ik wil naar The Children Act met Emma Thompson. Hebben jullie deze film al gezien?

Dus. Nu naar de bekkentrekker. En verder relaxen en hopelijk een fijne rustige week.

15 gedachten over “De week

 1. Fijne rustige week gewenst behalve het klussen dan, maar als je dan naar je moeder kunt heb je daar geen last van. Hopelijk kun je morgen naar de bioscoop lekker ontspannen en rustig een filmpje kijken. Zelf heb ik de film niet gezien, dus ik ben benieuwd!

  Geliked door 1 persoon

 2. heb net de trailer gezien, heftige film lijkt me
  vooral ook het onderwerp
  mag jezelf over je lichaam beslissen?
  tegenwoordig ook actueel ivm inentingen
  en wanneer je andere soorten kanker hebt dan deze jongen, heb je dan ook de moed om tegen elk “goed” advies je eigen weg te gaan

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb het boek gelezen, niet de film gezien en juist die vele kanten van de beslissingen maken het zo moeilijk. Het gaat veel verder dan recht tot zelfbeschikking. Omdat de impact die het heeft op je omgeving soms dwars kan staan op wat goed is voor jou, en de reactie van de omgeving dan des te meer lading krijgt. Ik wist na het lezen van dit boek niet wat een goede beslissing zou kunnen zijn.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben helemaal fan van de boeken van Ian McEwan en deze springt er echt uit. Heel indringend, je zelf aan het denkend zettend en hij schrijft zo ontzettend mooi. Soms hilarisch, zoals in Solar, soms zo triest zoals in de Cementen tuin en Aan Chesil Beach, soms zo voorstelbaar zoals de puinhoop in Zaterdag. Ik kan zijn hele collectie aanraden. Ik hoop dat zijn prachtige zinnen ook in de film naar voren komen. Veel plezier als je gaat! Anders het boek, da’s geen straf!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik hoop dat je deze week wat bij kan komen en vrijdag even bij je moeder kan zijn want het lijkt me niet fijn dat geklus om je heen .als je zo moe bent .Pas goed op jezelf
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 5. Drukke week gehad zo te lezen. Hoop dat komende week wat rustiger voelt. En heerlijk toch als je een adresje hebt waar je even het geluid, getimmer en geroezemoes kan ontwijken.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s