algemeen

Klussen

Toen ik M. leerde kennen blonk hij niet uit in kluservaring. Hij weet veel van muziek, bier en exotisch eten maar op het gebied van verbouwen en klussen had hij wat minder kennis. Laat staan dat hij iets kon maken. Voor mij was dat even wennen aangezien mijn vorige vriend meubelmaker was en ik behoorlijk verwend was op dat gebied.

Des te trotser ben ik nu op M. Hij heeft de afgelopen jaren door veel uit te zoeken en uit te proberen zichzelf hout bewerken eigen gemaakt. Hij maakte een prachtige TV-kast, stripte onze keuken en bouwde deze weer op samen met kennis G., betegelde de keukenmuren en maakte en passant van rest materiaal een kruidenkastje en een handig opstapkrukje.

Terwijl ik dit schrijf is hij bezig met kitten. Projecten afmaken gaat hier vaak niet heel soepel en dat moest nog steeds gebeuren 😉 . Dat komt ook door mij, vaak krijg ik spontaan uitslag als hij het woord klussen in zijn mond neemt. Maar ook gewoon door het leven, dan komen er weer andere dingen voorbij fietsen die op dat moment urgenter zijn.

Maar goed, de afgelopen weken heeft hij hard gewerkt om wat niet afgewerkte randen in de keuken af te werken, een deurtje op maat te maken, een vensterbank te maken en nu dan de randen tussen aanrechtblad en de tegels te kitten. Het gaat echt om de puntje op de i zetten nu en het resultaat is prachtig.

Tegelijkertijd was hij bezig op zolder. De eerste door hem te maken kast voor S. is klaar, een cd- en game/dvd-opbergkast. Hij hoopt dit weekend dan te kunnen beginnen met een kledingkast voor S. Die is dan hopelijk klaar voor het volgende project begin november: het vervangen van het grote tuimelraam op zolder bij S. Dat laten we doen.

En dan zijn we wat mij betreft dit jaar klaar met klussen. Andere projecten zijn beneden in de huiskamer schilderen, de luxaflex die kapot is vervangen en de stopcontacten verplaatsen naar een minder in het oog springende plek. Maar eerst even een tijd rust in huis en ook weer wat geld opzij zetten voor dit alles.

17 gedachten over “Klussen

 1. Wat een mooie dingen maakt hij! Hier is de man heel handig maar..heeft moeite om te beginnen en om de puntjes op de i te zetten..en ik kan ook weinig hebben als men gaat klussen in huis. Ik word daar spontaan hieperdepieper moe en onrustig van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jouw man begint al een behoorlijke klusser te worden. Knap gemaakt allemaal!
  Mijn man kan klussen, maar heeft helaas vaak weinig tijd. En ik vind klussen ook leuk als ik er de energie voor heb. Een paar dagen geleden zat ik eens goed te kijken naar het railgordijnsysteem. Geen idee hoe het echt heel, maar ik vond het niet mooi, al die schuifgordijnen in drie rijen achter elkaar. Maar twee ervan houden zou best een goed idee en zijn. Goedkoper dan vitrage en geen extra werk en kosten om nieuw aan te schaffen. Mocht mijn plan mislukken dan was er geen man overboord. Ik pakte een goede schaar en heb drie gordijnen netjes langs de rails afgeknipt. Het staat heel mooi zo.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie kasten heeft je man gemaakt.en ook de kruidenkastjes van resthout,zo leuk!
  Ja heel herkenbaar,hoe blij je ook bent met het eindresultaat.klussen kost altijd heel veel energie.ik heb ook een druk klusjaar achter de rug.Komende week.komen de tuinmannen ,en dat is ook echt de laatste klus voorlopig.want ik zit al maanden in een giga pem..dus het wordt tijd voor rust.zowel in en om het huis,,een goed weekend,conny.

  Geliked door 1 persoon

 4. Respect voor de man! Grappig hoe dat gaat in het leven. Soms zijn er latente kwaliteiten aanwezig. Kennelijk kan je man dit soort dingen goed oppakken en werkt hij heel nauwkeurig. Vaak zie je dat niet in het begin van een relatie, en dan komen er onverwachte (mooie) dingen naar boven in de loop van de tijd.Geniet lekker van je mooie huis, zo kun je fijn de donkere dagen in en het (hopelijk) voor jezelf gezellig maken in de wetenschap dat de grote klussen erop zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. En stiekum hen ik gegrinikt om de enorme vorderingen. Toen je over de keuken begon en men,ik dus, zei gewoon opknappen of eentje van de stort redden en aanpassen reageerde je met dat is echt to much for us 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Top zo’n man!
  Wij hebben een klussenpot (ooit eens gelezen in een strip van Jan, Jans en de kinderen 😉 )
  Heel handig elke denkbare klus klein, maar ook groot, schrijven we (ik dus) op en stoppen we erin
  Nu was het de bedoeling dat we daar elke 1e van de maand naar zouden kijken
  In het begin was manlief nog enthousiast, totdat de wat minder leuke klussen tevoorschijn kwamen, maar ja, moet wel gebeuren. Toen kwam de klad erin
  Maar nu ik dit stukje van jou lees ga ik weer eens kijken wat erin zit en aanvullen waar nodig.
  De volgende klus is dan om manlief te stimuleren om deze klussen dan op te pakken
  Ik houd moed!
  groetjes tilleke

  Geliked door 1 persoon

 7. Je bent met recht trots op M ,hij maakt echt heel mooie dingen .De mijne is niet zo’n groot klusser .Behalve wat metselen tegelen en dergelijke ,ook een schutting bouwen gaat hen goed af .haha dat gelukkig wel

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat ziet het er prachtig uit! Geweldig. Ik hou van klussen. Hubbie zegt wel eens dat ik een verfpot op mijn nachtkastje heb staan. Als er wat moet gebeuren sta ik vooraan. Ons huis is nu af. Maar er staat toch wat op stapel. Een ruimte creëren voor de kleinkinderen.Waar ze gezellig kunnen spelen. Maar voor nu zijn ze nog iets te klein.

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat ziet dat er allemaal prachtig uit, vooral je keuken is zo mooi geworden! Hier helaas allebei 2 linkerhanden. We hadden een fijne klusjesman gevonden maar die vertrok van de een of de andere dag met de noorderzon 😦 Eigenlijk moeten we weer op zoek naar een nieuwe, maar dat stellen we steeds maar uit…

  Groetjes,
  Sacha

  Geliked door 1 persoon

 10. Hulde voor M.! Echt mooi en knap. Ik zie het als een zegen zo’n klusman. Ik heb soms echt het idee dat we samen bezig zijn als Joost aan het klussen is: samen bedenken hoe het eruit moet komen te zien, samen het boodschappenlijstje maken, beetje assisteren en dan achteraf samen voldaan op de bank zitten. Ik kan mezelf heel goed voor de gek houden ;-).

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s