algemeen

De week

Afgelopen week was niet echt oké, ik zat niet lekker in mijn vel. Mijn lijf gaat geheel haar eigen gang en dat betekent continu verspringende stekende pijnen waar ik geen peil op kan trekken. Vaak kan ik daar redelijk stoïcijns mee omgaan maar nu even niet. Dat het donker schijtweer is, zal ongetwijfeld bijdragen aan het sombere gevoel. Bovendien is deze periode van het jaar, de aanloop naar Kerst en de feestdagen zelf, bepaald niet mijn favoriete tijd. En dan druk ik me heel zacht en netjes uit.

Was alles dan prut? Nee, zeker niet. Ik kreeg een heerlijke behandeling van de fysio die mij na zoveel jaren door en door kent en goed weet wat ze kan doen om mijn lijf weer een beetje normaal te laten voelen.

Ik kreeg een hele leuke mail uit Frankrijk. Dat zit zo. Na onze heerlijke vakantie van afgelopen zomer wilden wij graag komend jaar weer terug naar dezelfde plek in de Dordogne. Helaas is dat vakantiehuis verkocht en moesten we op zoek naar een andere plek. Omdat wij graag nog eens naar deze streek willen gaan, zocht en vond ik een gite die volgens mij qua ligging en rust niet onderdoet voor die van afgelopen zomer. In het contact met de verhuurder vroeg ik of de directe omgeving geschikt is voor wandelingen met de rolstoel. Want dat was eigenlijk het enige nadeel van de laatste plek: behoorlijk heuvelachtig. Dat heb je natuurlijk al snel in de Dordogne.

Net dat deel waar we komende zomer naar toe gaan, is het iets vlakker en de verhuurder gaf aan dat zij wel wat wandelingen voor ons wilde uitzoeken. Zodat we als we er zijn geen tijd verdoen met lopen en rollen en er na tien minuten achter komen dat het toch niet geschikt is voor de rolstoel. Voor mij maakt dat niet zoveel uit maar voor M. wel. Sommige wandelingen waren een wel heel zwaar fitnessparcours voor hem 😉 .

Ze heeft de daad bij het woord gevoegd en mailde deze week dat ze al een paar wandelingen had gemaakt, waarvan er in ieder geval al twee uitermate geschikt zijn voor een rolstoel. Ze gaat ook nog verder uitzoeken maar wilde me dit alvast even laten weten. Dat vind ik een geweldige service! Ik verheug me nu al op de vakantie.

Om me lekker te maken had ze ook al wat foto’s gemaild

Verder leukte ik mijn rollator wat op. Zoals ik al op mijn FB account schreef, ik ben liever dat gekke wijf met dat bloemenkarretje dan ‘gewoon’ een vrouw met een rollator. Natuurlijk is het té kitsch, maar ach, als mensen ook hun fietsstuur opleuken met nepbloemen, is het niet zo raar om dat ook met een rollator te doen, vind ik.

Over opleuken gesproken, mijn volgende opleukproject weet ik ook al. Ik stuitte op Izzywheels, een Iers bedrijf dat hoezen maakt voor rolstoelwielen. Het wordt gerund door twee zusjes waarvan er één ernstig invalide is. De gezonde zus maakte hoezen om de rolstoel van haar zus een persoonlijker tintje te geven.Van het één kwam het ander en inmiddels hebben ze een samenwerking met kunstenaars en een bedrijf met een uniek concept.

Izzywheels. Ontwerp Jess Phoenix

Gaaf hè. Net als een bril ook zorgvuldig kan worden uitgezocht zodat deze bij jou en je persoonlijkheid past, zo kan een rolstoel natuurlijk ook worden aangepast. Ik ben er nog niet helemaal over uit voor welk ontwerp ik ga – ze hebben er ook een met heksen en katten, ook leuk – maar dat maakt niet uit, kan ik nog even sparen. De covers worden per twee geleverd en kosten 129 euro.

Meer heb ik niet te melden. Ik duik weer mijn grot in om te simmen en van de zomer te dromen. Fijne dag allemaal!

11 gedachten over “De week

 1. Te gek, die Izzywheels!
  Echt iets voor jou, dat is nog eens van een nood een deugd maken.
  De aanblik van zo iets moois op de rolstoelwielen zal je elke dag weer even vrolijk maken.
  En wat een lieve mensen, daar in Frankrijk. Kun je je nu al op verheugen.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn dat er in Frankrijk zo met je wordt meegedacht. Dat is inderdaad nog eens service met de hoofdletter S!
  En hè, in het leven moet je zelf de slingers ophangen… dus ook aan je rollator en je rolstoel 😉
  Gaaf ontwerp!
  Fijne dag/avond nog.
  Groetjes, Barbara

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat donkere weer zal er inderdaad niet aan bijdragen dat je je wat lekkerder voelt….ik vind het ook vreselijk en van mij mag het ook weer snel zomer worden.
  Leuk je rollator zo mooi versierd met bloemen, ziet er gezellig uit! Die hoezen voor rolstoelwielen zijn echt gaaf.
  Wat lief van de verhuurder van het vakantie huis om al wat wandelroutes uit te stippelen, fijn vooruitzicht om daar straks weer heen te gaan.
  Voor jullie ook nog een fijne dag verder!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vindt het juist heerlijk.deze donkere dagen…..maar kan me ook goed voorstellen dat jij uitkijkt naar de zomer,wat een heerlijk vooruitzicht de vakantie in Frankrijk,en zo fijn zo een betrokken,aardige verhuurder,vindt dat altijd fijn..als er zulke mensen en situaties op mn pad komen.je hebt de rollator vrolijk opgepimpt.ziet er leuk uit.en wat leuk die izzywheels.
  Een jaar of vijftien geleden .was zoiets helaas nog helemaal niet verkrijgbaar.mijn motorisch gehandicapte dochter maakte ook gebruik van een rolstoel.en die wilde ze graag oppompen,,,we hebben haar toen van die felgekleurde ratelkralen voor fietsspaken voor sinterklaas gegeven.en die in haar rolstoelspaken gedaan.je hoorde en zag haar altijd ruim op tijd aankomen.ze was er zo blij mee.later hebben we zonnetjes op haar wielen kunnen laten maken,maar dat was het dan ook.gelukkig nu zoveel veranderingen ten goede op dit gebied.
  Een goede week!

  Geliked door 1 persoon

 5. Leuk, die opleukmogelijkheden voor rolstoelwielen… ik moest meteendenken aan die LED verlichting van fietswielen, dan moet je googlen op “fietwielen verlichting”.

  Iets goedkoper maar voor jou qua prikkels waarschijnlijk veel te veel kermis…. 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Heel tof, die Izzywheels! Mijn favorieten zijn ‘Whalechair’ en ‘Alma de Valle ‘ . Nu is het zo dat ik snel duizelig wordt door het kijken naar bewegende motieven, dus in die zin ben ik wel benieuwd hoe het zou zijn als de meeste rolstoelen uitgerust zouden zijn met drukke en kleurige draaiende wielen. Misschien moet ik dan wel wegkijken ..
  Je rollator ziet er echt grappig uit, zou zelfs nog best wat meer groens (klimop ofzo ) kunnen hebben.

  Wat fijn, dat er zo actief wordt meegedacht vanuit Frankrijk . Dat alleen al geeft een goed gevoel over de komende zomervakantie, niet?

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s