katten

Zaterdag

Deze week was mijn agenda maagdelijk leeg. De dingen die ik van plan was, had ik geschrapt. Ik ben nog niet hersteld van de onverwachte wandeling die ik vorige week zondag had en heb bijna de hele week plat gelegen. Ik ben er helaas nog lang niet voel ik.

Wat deze week wél moest gebeuren en wat ik dus door liet gaan, was een bezoekje aan de dierenarts met Dibbes en Smoes voor hun enting en controle. Ik had het kunnen verplaatsen maar er staan ook wat andere dingen op stapel de komende tijd zoals de verjaardag van puber, een bezoek aan de orthomoleculaire therapeut en de laatste controle bij de orthodontist, dus leek het me toch beter de dierenarts deze week te doen.

De dierenarts dus. Dat ging heel goed. Dibbes smikkelde verrukt zijn stukje kaas met daarin verstopt een kalmeringspil naar binnen en ik kreeg hem 2 uur later heel makkelijk in de mand. Ik heb vorig jaar het in de mand stoppen heel intensief met hem geoefend, dus ik dacht ook niet daar grote problemen mee te krijgen. Dat pilletje is vooral voor wat er daarna gebeurt: de reis ernaar toe en de controle zelf. Hij kan onderweg nogal eens in paniek raken en helemaal uit zijn plaat gaan. Nu met dat pilletje viel dat reuze mee. Al liet hij wel het zieligste miauwconcert ooit horen. Het voordeel van die pil is dat hij achteraf geen herinnering aan de gebeurtenis zelf overhoudt. Dat dit echt klopt bleek wel toen hij thuis uit de mand stapte en gewoon uitgebreid ging liggen rollen en knuffelen.

Beide heren waren in top conditie, gewicht was goed, gebit was goed. Bij Smoes werd er nog even uitgebreid aan de schildklier gevoeld maar ook daar is alles na de operatie van afgelopen juli helemaal goed. Dus konden we weer naar huis. Ik was enorm opgelucht want het was voor het eerst sinds we Dibbes hebben dat de jaarlijkse controle niet de aanzet was tot vervelende dingen als onderzoeken in het dierenziekenhuis in Amsterdam (hartruis) of kiezen trekken (maar liefst drie keer gedaan dus er valt ook niet veel meer te trekken).

Bij de dierenarts vond meneer het niet leuk maar daarna was het leed snel vergeten

Komende week wordt op dinsdag eindelijk mijn scooter gehaald en hopelijk gerepareerd. Vrijdag moet ik naar de fysio maar ik heb al een lift geregeld voor als de scooter dan nog niet terug is. En verder houd ik me rustig, heel rustig. Van die sprankjes energie waar ik laatst over schreef, is niets over gebleven. Dus ik ga weer plat de komende tijd tot ik voel dat ik weer op een acceptabel niveau zit. Ik ben meer dan anders gemotiveerd om dit te doen omdat ik vorige keer merkte dat die energie kwam na een periode van heel veel rust, weinig stappen zetten op een dag en monitoren op mijn ochtendhartslag in rust.

Dat rustig aan doen lukt goed want ik kijk nu Prison Break op Netflix. Vijf seizoenen! Ik ben geloof ik de enige die dat nog nooit had gezien, maar wat is het spannend. En soort Orange is the New Black maar dan met mannen en wat minder humor.

Fijn weekend allemaal!

12 gedachten over “Zaterdag

 1. Wat een leuke foto. Ik heb prison break ook nog nooit gezien, dus je bent niet de enige. Hier vandaag ook even een rustdag. Kaatje de kat heeft weinig aandacht gehad door de drukte afgelopen dagen en ze mocht twee nachten bij ons slapen. Zo troostend zo’n lief warm diertje wat tegen je aan komt liggen, vol vertrouwen. Dat geeft de burger weer moed. Ik ga vandaag lekker de Gardeners World lezen en naar de vogeltjes kijken met een kopje thee. En ongetwijfeld nog even wat doen, maar dat probeer ik te beperken. Ik hoop dat je een fijn weekend hebt ondanks alles. Liefs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Super dat met de twee lieve katjes alles goed is, dat is ook weer een opluchting en wat een geweldige foto na thuiskomst. Veel plezier met het kijken naar Prison Break op netflix (ik heb het ook nog niet gezien). Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 3. een tip…….op het einde van serie vier denk je het is afgelopen, ik kijk niet verder. Maaaar wel doen hoor seizoen vijf is zeer zeer verrassend en bloedstollend spannend

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat kijkt die kat tevreden 😃. Wat een naar gedoe met die scooter. Ik
  Hoop dat je rusten beloond wordt. Veel plezier met de serie en de katten!

  Hier een zieke kat. Hij eet inmiddels weer wat, maar alleen hele kleine beetjes natvoer terwijl ik ernaast zit en hem aai. Het arme beestje. Dat zal vandaag / morgen (hopelijk morgen…) ook wel een bezoekje dierenarts worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Leuke foto wat fijn dat alles goed was met de katten.is toch altijd weer een pak van je hart.ik hoop dat ze je scooter ,snel kunnen maken,en dat jij dan weer zoveel bijgetankt bent,dat Je er snel gebruik van kunt maken.
  Een hele fijne zondag,geniet van de katten.en je mannen,en netflix..
  Lieve groet.conny,

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s