Geen categorie

Senn en Mae zoeken jou

UPDATE: HUISJE GEVONDEN

Kattenliefhebbers opgelet!

Afscheid moeten nemen van je huisdier is een drama. En toch is het soms nodig.

Senn en Mae, twee heerlijke 8 maanden oude kittens, moeten hun huis verlaten wegens zeer ernstige ziekte van hun huidige baasje. Het afscheid ligt allerminst aan hun zelf en het afscheid is intens verdrietig. Een bijzonder fijn en lief stel dat iedereen doet smelten. Senn en Mae zijn geboren op dezelfde dag, maar niet afkomstig uit hetzelfde nest.

Helaas kan ik deze dotjes niet opnemen in mijn kattenhuishouden. Maar jij misschien wel? En zo niet, laten we gebruik maken van de kracht van Social Media en dit bericht delen.

Wat info over Senn en Mae afzonderlijk:

Poes Mae


Cyperse Europese korthaar (bruin, zwart, wit)

Geboren op 30-09-2020 te Delft

Ingeënt, ontwormd en ze is preventief ontvlooid volgens schema

Gecastreerd & gechipt op 10-02-2021

Komt niet buiten

Goed gesocialiseerd, met 8 weken uit het nest gehaald

Mae is een sensitieve, sierlijke, zachtaardige en atletische poes. Ze is onderzoekend, nieuwsgierig en houdt alles goed in de gaten.

Bij nieuwe dingen/gebeurtenissen/mensen reageert ze wat schrikkerig, maar ze komt vaak toch snel aftasten. Wanneer ze op haar gemak is bloeit ze open tot een lief meisje dat het heerlijk vindt om kopjes te geven, bij je te liggen en je te wassen. Ze is fijn en rustig gezelschap en brengt een prettige energie in huis.

Mae brengt bijna al haar tijd door met Senn, maar vermaakt zichzelf ook goed en heeft soms de behoefte om zich terug te trekken. Ze heeft verschillende veilige verstopplekjes die dan ook heel belangrijk voor haar zijn.

Mae

Ze is gevoelig voor onverwachte bewegingen en/of harde geluiden. Denk hierbij aan klussende buren, voorbijrijdende vrachtauto’s of de blender. Ze schiet snel weg, maar komt ook altijd weer terug als de kust veilig is.

Haar gevoeligheid uit zich erin ze slecht tegen veranderingen kan (denk aan een ander mek kattengrind) en dat ze kieskeurig is met eten. Ze vindt lang niet zo veel lekker als Senn en is vaak wat onderzoekender, maar ze eet prima en haar gewicht is op orde. Ze is een klein verfijnd poesje. Met medicatie heeft ze wat meer moeite, maar vloeibare oplossingen in bijvoorbeeld wat yoghurt is nooit een probleem.

Een bezoek aan de dierenarts doorstaat ze altijd dapper (in het reismandje gaan is geen probleem), maar prettig vindt ze het niet. Ook een rompertje na een operatie hoef je haar bijvoorbeeld niet aan te trekken. Ze had wat complicaties na haar castratie, waardoor ze echt even niet zichzelf was. Alles is perfect hersteld, behalve dat ze nog wat last kan hebben met slikken door het intuberen. De dierenarts maakt zich geen zorgen en het zal tijd nodig hebben voor het volledig hersteld is.

Mae

Mae is van nature stil en miauwen doet ze niet. Ze heeft haar eigen binnensmondse geluidjes en kan heerlijk spinnen. Spelen kan ze goed zelf en enkele keren per dag heeft ze een drukke uitspatting. Ze speelt het liefst met plastic zakken, water en alles wat pluizig is. Ze houdt van klimmen, klauteren en springen en rent graag achter Senn aan en daagt hem uit. Ook geeft ze goed haar grenzen aan tijdens spel.

Haar zachtaardigheid uit zich erin dat ze alles en iedereen altijd met veel tederheid benaderd en heel goed en netjes om weet te gaan met haar nageltjes en tandjes.

Kater Senn

Cyperse Europese korthaar x Britse korthaar (grijs, zwart)
Geboren op 30-09-2020 te Utrecht
Ingeënt, ontwormd en hij is preventief ontvlooid volgens schema
Gecastreerd & gechipt op 10-02-2021
Komt niet buiten
Goed gesocialiseerd, met 8,5 week uit het nest gehaald


Senn is een enthousiast boefje met een heel klein gouden hartje, dat bijna altijd luid aan het spinnen is. Senn zijn naam is een afgeleide van Zen. Hij doet zijn naam eer aan en is een enorme chiller. Hij is enorm easy en voelt zich snel op zijn gemak.

Alles wat beweegt of geluid maakt ziet hij als zijn prooi. Het is een jager in hart en nieren en hij is grotendeels van de dag bezig met trots door huis te paraderen met zijn ‘prooien’(speeltjes /pennen /voorwerpen) in zijn bekkie, op weg naar zijn verstopplaats.

Senn is gek op fysiek contact en verleid je dan ook altijd tot een aaitje of knuffel, maar geeft duidelijk aan wanneer hij het niet wil. Wanneer je zit of ligt komt hij standaard bij je liggen, het liefst boven op je ;). Hij kan zich wat afhankelijk opstellen en komt eigenlijk altijd vlakbij liggen of zitten, komt altijd even kijken wat je gaat eten (hij eet dit niet op, tenzij je het echt te lang onbeheerd laat staan), maar het liefst komt hij tijdens het eten naast je liggen. Als hij niet weet waar je bent of als hij Mae even kwijt is, kan hij even miauwen, maar dat is vaak snel opgelost.

Senn

Tijdens spel of jacht maakt Senn vanuit enthousiasme de gekste geluidjes. Spelen met Senn is dus enorm welkom, leuk en vaak grappig! Soms is hij met spelen en eten zo enthousiast dat hij Mae wat ‘overruled’, die juist alles wat voorzichtiger benadert. Er moet dus goed gekeken worden dat Mae ook genoeg mee kan spelen en/of Senn haar snoepjes niet opeet (met gewoon voer vormt dit geen probleem.)

Senn is echt een jongetje, soms wat lomp en overenthousiast. Hij is goed gesocialiseerd, maar door zijn enthousiasme en lompheid kan hij soms een beetje onhandig zijn met zijn nageltjes en tandjes. Soms kan hij zijn enthousiasme en jachtinstinct zo moeilijk onder controle houden dat hij, bijvoorbeeld bij bewegende touwtjes van je broek, omhoog springt tegen je been. Zorg dan ook altijd dat Senn genoeg te spelen heeft, het liefst iets waarmee hij door de kamer kan voetballen (balletjes, pennendopjes, etc.) of iets dat beweegt en/of geluid maakt.

Senn is wat groter en zwaarder van postuur dan Mae, maar dat past bij zijn ras. Hij is een makkelijke eter en medicatie vormt nooit een probleem. Met nieuwe mensen of onverwachte gebeurtenissen is Senn weinig onder de indruk en gezellig nieuwsgierig. Een hele makkelijke kater dus!


Senn & Mae

Senn & Mae zijn goed gesocialiseerd, maar heel vrij opgevoed in de zin dat hun behoeftes altijd prioriteit hebben. Ze gedragen zich lief en netjes, maar mogen bijvoorbeeld overal komen waar ze willen en hebben nog nooit een plantenspuit gezien.

Ze zijn opgegroeid in een huis waar letterlijk altijd dezelfde personen aanwezig zijn en waar er veel tijd en aandacht voor ze is. Alles kan: van spelen met grote waterbakken tot aan klimmen op een speciaal voor hun gemaakte kasten/klimwand tot aan het plafond.

Grote veranderingen, veel alleen zijn, veel onrust, veel prikkels en geluiden zijn ze niet gewend.

Ze hebben altijd eten staan en weten hier goed mee om te gaan. Drinken kan op meerdere plekken en ondanks dat ze alles samendoen, zijn meerdere kattenbakken ook zeer gewenst. Tevens hebben ze graag meerdere verstopplekjes, klim en krabmogelijkheden en comfortabele plekken aan het raam waar ze naar buiten kunnen kijken, iets wat ze enorm graag doen!

Deze twee zijn net Jut & Jul, waar de ene is, is de ander. Ze liggen samen, wassen elkaar, spelen samen, eten en drinken samen en als ze niet in elkaar verstrengeld liggen, liggen ze wel bij elkaar in de buurt.

Ze kunnen zichzelf goed vermaken en doen lekker hun eigen ding, maar vinden het heerlijk om ook veel aandacht te krijgen en komen die dan ook regelmatig halen.

Wat zoeken we voor Senn & Mae?

1.Het belangrijkste is dat deze twee lieverds terecht komen bij iemand/mensen die begrijpen dat ze nooit (!) uit elkaar gehaald mogen worden. Vanaf 8 weken zijn ze 24/7 samen geweest, ze zijn enorm sterk gehecht en helemaal gek van elkaar.

2.Een tweede punt wat belangrijk is dat Senn & Mae terecht komen bij iemand/mensen die écht kennis hebben van katten en hun behoeftes. Die kijken vanuit de katten zelf en niet vanuit de behoefte van de mens. Dingen als plantenspuiten, nageltjes knippen, straffen, samen zetten met andere katten, te veel aangeraakt worden wanneer het niet gewenst is, of te weinig speel/klim/krabvoorzieningen zijn dan ook een no go. Het is al intens verdrietig dat ze weg moeten, dus de wens is dat ze ergens terecht komen waar ze het alleen maar beter krijgen!

3.Senn & Mae komen nu niks te kort. Belangrijk is dat er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn om ze te voorzien in hun behoeften: voer van goede kwaliteit, speeltjes, meerdere krabplekken, kunnen klimmen, zonder twijfel naar de dierenarts kunnen, etc.

4.Senn & Mae komen alleen bij je wonen als hun inboedel mee mag. Ze zijn erg gehecht aan hun eigen spullen (net als hun vaste merk voer en grind) en wij vinden het erg en ongewenst als ze ook nog eens gescheiden worden van hun eigen spullen.

5.Senn & Mae zijn in een huis opgegroeid waar er, i.v.m. ernstige ziekte, weinig (geluids)prikkels zijn. Bij voorkeur komen ze ergens terecht waar het rustig en stil is, zonder kinderen. Pertinent zonder andere dieren, nu en in de toekomst.

6.Senn & Mae zijn binnenkatten, maar zouden deze zomer een afgeschermd balkon tot hun beschikking krijgen. Het is gewenst dat hun nieuwe baasje bereid is zijn/haar balkon of tuin cat-proof te maken en bij grote voorkeur de katten niet los te laten buiten.

Prijs voor overname Senn & Mae inclusief inboedel n.o.t.k. Ben je na lezing van hun verhaal serieus geïnteresseerd, stuur mij dan een mail: aanminofmeer@gmail.com. Ik breng je in contact met degene die bemiddelt.

Delen wordt zeer gewaardeerd.

5 gedachten over “Senn en Mae zoeken jou

 1. Wat jammer dat deze lieve katten een ander fijn thuis nodig hebben. Helaas kan ik deze schatten geen ander plekje bieden ivm eigen vermoeidheidsproblemen door chronische ziekte. Hoop van harte dat er iemand zich aanbiedt die volledig voldoet aan de omschrijving om ze te kunnen bieden wat gewenst is. Veel sterkte met de zoektocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. War rot dat baasjes en katten gescheiden moeten worden! Ik moet er niet aan denken dat wij onze katten weg moesten doen.
  Succes en ook sterkte met de zoektocht!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een schatjes! Hoop voor de eigenaren dat de beestjes een heel goed huis krijgen.
  Bij zo iemand als jij en je man die zoveel van beestjes houden. En die zullen er ook wel komen denk ik. Dat gun ik Senn en Mae.
  Lief dat je zoveel moeite doet voor deze lieverds, maar zo ken ik jou ook. Altijd bereid ondanks al je eigen ellende iets voor andere mensen en dieren te betekenen.
  Succes! xxx Carola

  Geliked door 1 persoon

 4. En voordat ik het vergeet, ook héél veel sterkte voor de eigenaren! Het is al verschrikkelijk dat er iemand van hen zo ernstig ziek is, en dan daardoor ook nog e lievelingen kwijt moeten…Daar moet ik ook zelf niet aan denken….
  Carola x

  Geliked door 1 persoon

 5. Er klinkt zo veel liefde voor de diertjes door in de omschrijving ❤️ Wat verdrietig dat ze daar niet kunnen blijven. Ik kan helaas niet helpen, maar hoop dat ze snel een fijne nieuwe plek vinden.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s