ME-leven

Een dip die top is…

Ik heb een dip.
Het is herfst,
heel duidelijk.
Tegelijk
met de vallende bladeren,
gebeurt er iets
in mijn hoofd.
Ik ben moe,
kom met moeite
uit mijn bed.
De concentratie
is slecht.
Dat wat vorige maand
nog moeiteloos ging,
glipt nu
door mijn vingers,
zo lijkt het wel.

Maar als er iets is
wat ik heel goed kan,
dan is het schakelen.
Daarom stap ik over
naar een andere versnelling,
een die beter past
bij de herfst.

Deken op de bank,
kat binnen handbereik,
boeken, dvd’s
en de laptop.

Het enige
dat ik nu MOET
van mezelf
is elke dag
frisse lucht snuiven.

Als er iets is
dat afwijkt deze herfst
dan ben ik dat zelf.
Een totale acceptatie
van mezelf.
Het is
zoals het is.
Ik vecht niet meer
tegen wat niet  kan.
Ik doe niet meer moeilijk
over wat niet gaat.
Ik geniet van wat kan.

Wát een verschil!
En wat een ruimte
blijft er over
in mij
voor mezelf.

9 gedachten over “Een dip die top is…

 1. Wat geweldig dat je jezelf dat toestaat, hè?
  Soms vind ik het ook lekker om er aan toe te geven. Maar in deze tijd van het jaar kan ik me dat niet veroorloven: Ik heb last van SAD/winterdepressie en als ik mezelf niet aanpak en actief blijf (en achter een daglichtlamp ga zitten) gaat het helemaal mis, dan kom ik in het voorjaar pas weer tot leven….
  Ik had gehoopt dat ik daar dit jaar minder last van zou hebben doordat ik nu veel vitD, omega3 ed. eet, maar helaas, mijn slaap/waakritme was al flink overhoop, dus het heeft iig dit jaar niet geholpen. Misschien toch maar emigreren naar een zonnig land of gaan overwinteren in Spanje of zo :)))
  Heeft bij jou de lengte/zonnigheid van de dagen nog invloed?
  Groetjes, Marjolijn.

  Like

 2. Jazeker Marjolijn, dit is deels de winterdepressie die onmiddellijk toeslaat als de dagen minder lang worden…mijn vitamine d gehalte is uitstekend (net laten testen) maar toch. Grote behoefte aan bananen en koolhydraten en ik zit elke ochtend weer achter de daglichtlamp.

  Like

 3. Wat mooi om te lezen dat je die rust hebt gevonden!

  Het is voor mij heel herkenbaar, ook mijn gezindheid en humeur vallen mee met de bladeren naar beneden. Een zonnebanen en vitamine D willen mij gelukkig wel de goede kant op helpen =)

  Like

 4. Ja, heel mooi beschreven ! En wat goed dat je het nu zo kunt zien en accepteren.
  Ik merk vooral dat m'n lichaam moeite heeft met de temepratuursdaling. Dus ben ik constant in de weer met warmwaterkruiken. En dat is best een gekke combinatie als je ook last van opvliegers hebt door de dag heen !

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s