Zwerfkatten

Dibbes

De verwarming is kapot en staat dus nog even niet aan hier. Dat komt goed uit want de voordeur staat veel wagenwijd open. Dibbes, onze zwerfkat, komt steeds vaker met zijn kop om de hoek kijken. Gisteren hadden we een doorbraak. Ik riep hem omdat ik eten ging geven en liep naar de keuken. Normaal vul ik daar zijn bak en zet deze dan in de voortuin neer, maar nu liep hij achter me aan naar binnen en at zijn eten in de keuken op. Dat gaat goed! Komende week krijgen onze eigen katten hun entingen en wil ik met de dierenarts bespreken hoe we het nu verder met Dibbes gaan aanpakken. Het doel is castratie en dan een lang en gelukkig leven bieden.

18 gedachten over “Dibbes

 1. Dat zijn flinke extra kosten voor je verwarming!

  Ik zou het autobedrijf confronteren, en kijken hoe hij reageert. Naar aanleiding daarvan kan je altijd nog zien wat je doen.
  En voor het autobedrijf is het goed om te weten dat hij duur in de markt staat.

  Like

 2. Als je tot nu toe tevreden bent over de service van de garage zou ik ze confronteren met de prijs. Misschien is er een reden voor, misschien zijn ze bereid hem naar beneden bij te stellen om jullie als klant te houden.
  De verwarming aanzetten probeer ik ook nog zo lang mogelijk uit te stellen. Vandaag is het prachtig zacht weer hier, maar als het regent kan het al erg onaangenaam zijn. Hopelijk zingen we het nog even uit zonder!

  Groet Wilma

  Like

 3. Als je tevreden bent over jullie eigen garage dan zou ik ze eerst confronteren met de prijs. Want je weet natuurlijk niet hoe de service is van de andere garages.
  Aangeven dat je niet bij hun weg wilt omdat je tevreden bent over ze, maar je 60 euro verschil niet kan negeren. Misschien dat ze jullie dan tegemoet willen komen!

  Like

 4. Heteluchtverwarming schijnt voor je gezondheid niet geweldig te zijn. Als je met gezondheidsklachten tobt, is dat misschien t.z.t. een punt van overweging? Komt natuurlijk financieel nooit goed uit..
  Wij hebben eens afgezien van de koop van een bepaalde woning omdat er heteluchtverwarming in zat. ik heb gevoelige luchtwegen. (De warmte die heteluchtverwarming veroorzaakt doet nl. alle stof door de kamer ronddwarrelen, meer dan bij andersoortige verwarming)

  Like

 5. en anderen zeggen juist dat het beter is omdat het voortdurend ook slechte lucht afvoert….
  Vervanging en overstappen op gewonbe verwarming is geen optie, moet het hele huis verbouwd worden, daar hebben we voorlopig geen geld voor.
  Maar mijn voorkeur zou zelf ook naar CV gaan, gewoon omdat ik een warmtebron mis. Ik vind het ook jammer dat we nooit eens natte handdoeken of natte jassen over een verwarming kunnen gooien…

  Like

 6. Wij hebben ook heteluchtverwarming, maar zouden niet anders meer willen. Huis binnen 2 minuten na het aanzetten van de verwarming behaaglijk warm, dat is ons in vorige woningen met cv nog nooit gelukt.
  En qua (on-)gezonde lucht: mijn vader heeft geregeld last van voorhoofdholte-ontsteking e.d ongein, behalve als hij veel bij ons thuis is. Kind met luchtwegproblemen heeft sinds we hier wonen veel minder/ zelden klachten.
  Maar je moet de verwarming wel goed onderhouden: jaarlijkse servicebeurt en als hij brandt iedere week/ 14 dagen filters schoonzuigen.
  Helaas is vervanging wel een dure grap, ik denk doordat er véél minder concurentie is dan bij cv.
  De radiatoren mis ik idd ook soms om een natte jas oid over te hangen, maar die hangen we vlak voor een rooster op een stoel en dat werkt ook redelijk goed.

  WG

  Like

 7. Ik zou het bij de garage gewoon aankaarten. Nee heb je, ja kun je krijgen.
  Wij hebben 14 dagen geleden een tv gekocht maar waren er niet tevreden over. Je mocht hem binnen 14 dagen omruilen. Laat er nu deze week een actie zijn waarbij je alleen bij aflevering vandaag 20% korting krijgt. We hebben dat ook aangekaart en nu een 150 euro duurdere tv maar voor hetzelfde geld als de eerste. Gewoon eerlijk zeggen en mijn ervaring is dat de meeste winkeliers, in jouw geval garage, er gewoon in mee gaat.

  Like

 8. Leuk dat je steeds meer voor elkaar krijgt met de zwerfkat. Jullie bouwen echt een band op. Echt zoooo leuk om te lezen. Ws. wis je het al, groetjes, Annette

  Like

 9. Sorry zag een foutje. Met ws. wis je het al bedoelde ik dat je op dierendag bij veel dierenartsen en dierenwinkels fikse korting op de entingen krijg.

  Like

 10. Heyy spaarcentje 😉 Gewoon even de garage erop aanspreken, dat helpt want ook zij willen graag klanten behouden gok ikzo.
  Wat superleuk van de kat, wat moet dat goed gevoeld hebben!!!! Onze kattenfluisteraar 😉 Heerlijk gevoel moet dat zijn…..
  Liefs van mij 😉

  Like

 11. Ik zou eerst de garage confronteren met de andere prijs.
  Als ze niet willen aanpassen dan kun je nog altijd naar een ander gaan.

  Verder vroeg ik me af waar jij produkten in bulk koopt?
  Ik ben al op zoek geweest via internet (wil bloem kopen) maar kan niet echt iets vinden.

  Dankje

  Like

 12. Ik koop sinds kort via internet bij de biologische toko, daar krijg je korting naarmate je meer koopt.
  Bloem en meel koop ik via internet bij de Zuidmolen, ik koop meel bijvoorbeeld in zakken van 25 kilo en bewaar dat in voertonnen….dat scheelt veel geld (bijna de helft) met wat ik normaal voor meel betaal bij de biologische winkel.

  Like

 13. Wat fijn voor jou en Dibbes dat er al zo'n sterke band is ontstaan en hij jou zo vertrouwd. Ik hoop dat hij voor het echt winter wordt in huis zal wonen en slapen. Ben blij dat dit katertje, dankzij jullie, een beter leven zal krijgen. Marja

  Like

 14. 1. Vraag bij de garages allen na of het een origineel is of imiatie en of er loon bij in gerekent is.
  2. Blijkt het verschil dan nog er te zijn bij je garage bel dan eens op of ga langs en wijs ze er op dat je er altijd klant bent geweest maar nu ernstig twijfelt nog te komen om dat de prijzen zo afwijken bij hen.
  3. Maak duidelijk wat jij een redelijke prijs vind en of er niet iets van een korting mogelijk inzit. Maak wel duidelijk dat je ook begrijpt dat crisis bij hen is.
  Wat je ook nog kan doen, vraag en kijk rond in je omgeving is er niet iemand die een opleiding doet voor automonteur bij bv de streekschool? Vraag die dan eens hoe dat zit en of je je karretje ook kan aanbrengen als sleutelobject en wat de kosten dan zijn. Helaas kan niet even iemand maar zo een Vsnaar voor de deur van je huis plaatsen maar er zijn dingen die je wel zelf kan leren opeen cursus denk aan lampjes verwisselen, deuken en beschadigingen wegwerken, band of accu wisselen, olie verversen enz. Hoe meer je leert zelf te doen hoe meer je bespaart op je heilige koe. En onderhoud daarmee loont!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s